Harstikke aardig en is hard en eerlijk in situaties wanneer het nodig zodat het duidelijk is wat je moet doen ook al paniek je en doe je iets verkeerd is het nooit erg want zij grijpt in.•
Ik heb nog weinig lessen gehad, maar voel me op mijn gemak en vind het best leuk.
Hele fijne rijlessen (zonder stress) gevolgd bij Rijles Zonder Stress. Met weinig ervaring stapte ik de eerste rijles vol spanning in de auto. Achteraf gezien was dit nergens voor nodig, want mijn rijsinstructrice ervaarde ik al vanaf de eerste les als zeer deskundig. Ze legt alles rustig en geduldig uit, waardoor ik vol vertrouwen en rust de weg op ga. Bovendien is zij altijd gezellig tijdens de lessen, heeft ze vertrouwen in de leerling en werkt persoonsgericht. Al met al ben ik zeer tevreden en haal ik binnenkort al mijn rijbewijs!
Ik keek er altijd heel erg naar uit om in de auto te stappen en heerlijk te gaan rijden en gezellige, leuke gesprekken te voeren met jennifer. Ik heb zeker genoten van de rijlessen en het werd altijd heel goed uitgelegd.
Er wordt goed uitleg gegeven op een gezellige manier. Je krijgt veel zelfvertrouwen en leert goed auto rijden.
Ik kan iedereen deze rijschool van harte aanbevelen! Ik heb de cursus “Zeker zonder angst” als opfriscursus gedaan omdat ik twintig jaar geen auto meer had gereden. Ismaël is een hele goede rij-instructeur. Hij legt alles heel duidelijk uit, geeft veel goede tips en blijft altijd rustig. Hij heeft mij veel beter leren anticiperen waardoor autorijden ineens een stuk makkelijker werd. Door de goede opbouw in de lessen had ik weinig stress. Ik merk dat ik die rust ook heb nu ik weer zelf autorijd!
De eerste rijles kon ik alleen maar huilen van de stress dus ben ik niet eens ingestapt. Toen ik Dennis eenmaal had ontmoet was er geen enkel moment meer sprake van stress en hebben we iedere rijles samen in een deuk gelegen van het lachen. Het was altijd gezellig en gelukkig ook altijd leerzaam. Inmiddels heb ik zelf nu een week mijn rijbewijs en een eigen auto. Alle scenario’s die ik vooraf als ‘eng’ had ingeschat - inhalen op de snelweg, kinderen met onverwachtse bewegingen, ambulances etc. - ben ik inmiddels al tegengekomen en ik voelde me overal perfect op voorbereid. Hoe de andere instructeurs zijn weet ik niet, maar Dennis kan ik in ieder geval aanraden als je open staat voor een gezellige babbel :)
Onwijs relaxed en super vriendelijk. Word echt naar jou als persoon gekeken en op ingespeeld. Door deze manier van les geven werd ik eindelijk zelfverzekerd genoeg om de dingen die in eng vond te overwinnen. Kan niks anders als deze rijschool zeker aanbevelen!!
Ik heb met Dennis contact gekregen omdat ik op zoek was naar een manier om weer te gaan rijden. 10 jaar geleden had ik mijn rijbewijs gehaald, toen heb ik misschien 3x gereden en daarna nooit weer. Geen haar op mijn hoofd die er aan dacht om es achter het stuur te kruipen. Ik wilde gewoon echt niet rijden. Door Dennis’ pakket heb ik het met flinke stappen weten op te bouwen. Dennis is een topper die goed doorziet wat er aan de hand is en methodisch en rustig de leerpunten aanpakt. En als ik nu met mijn kinderen naar Toverland rij, voel ik me zo gelukkig!
Hele fijne rijinstructeur legt alles goed uit en vriendelijk
Ontzettend veel geleerd met duidelijke vorm van leren rijden in de praktijk
Ik ben bij Dennis een rijangst overwinnen cursus gevolgd. Dennis is duidelijk, je weet wat je aan hem hebt. Daarnaast is hij gezellig! Elke les wordt geëvalueerd en de nadruk ligt op wat goed ging. Dennis luisterde goed naar wat ik nodig had en speelde hier goed op in. Halverwege leek het wat minder goed te gaan. De 12 lessen waren echt nodig. Maar ik kan zeggen dat de laatste les echt rijden zonder stress was! Daar ben ik Dennis dankbaar voor, je bent een topper! Dan voor de fijne en goede lessen.
Na jaren niet gereden te hebben heb ik de draad weer opgepakt. Maar wilde dat niet zonder begeleiding doen. Ismaël zit relaxed naast je en ziet alles. Hij geeft goede feedback en met humor. Door zijn aanpak leerde ik weer rijden met meer zelfvertrouwen. Dank je wel Ismaël!
Peter bedenkt samen met jou hoe jij-bakken weer aan het rijden komt! Een parcours op maat. Dit geeft een prettig en vertrouwd gevoel wat er aan heeft bijgedragen dat ik aan een les genoeg had om weer met plezier de weg op te gaan. Ik zou zeggen ga met Peter de weg op en ervaar zijn expertise!
Ik heb rijlessen jarenlang uitgesteld omdat ik er erg zenuwachtig voor was, maar bij Richard merkte ik dat dat nergens voor nodig was. Hij is rustig en gezellig, geeft feedback waar je iets mee kan en probeert je altijd goed te helpen. Tot nu toe echt een super fijne ervaring!
Voor mij een hele overwinning om weer te gaan autorijden. Heb de rust en ruimte om veel fouten te maken heel goed weten in te zetten. Veel gewerkt met opdrachten om mijn rijden en verkeersinzicht te verbeteren, om te leren dat fouten te herstellen zijn. Ik heb hier veel plezier in gehad. Voelde me ook serieus genomen, uitgedaagd en heb altijd de indruk gehad dat er op maat gekeken werd naar mijn vaardigheden, leerwijze en wat daarbij het beste aansloot om verder te komen.
Ontzettend prettige manier om ‘opnieuw’ te leren rijden zonder angst. Veel geduld, goede uitleg, aansluiten bij de persoon en humor maken dat ik weer zelfvertrouwen op heb kunnen doen.
Hele fijne lessen gehad bij Lea! Ben van een andere rijschool overgestapt (geen goede ervaring) en heb hier gemerkt dat het ook anders kan. De lessen werden dankzij RIS stap voor stap en duidelijk opgebouwd. Lea kan alles ook heel goed uitleggen en ze paste haar lessen ook aan aan wat ik nodig had. Daarnaast ook altijd gezellig! Daardoor kon ik met veel vertrouwen mijn examen tegemoet en in 1 keer gehaald! :)
Richard stelt je echt op je gemak en geeft je een gevoel van veiligheid. Hij is zeer deskundig en weet je daarnaast goed af te leiden van je stress door tussendoor een prettig gesprek te voeren. Zijn belangrijkste les ga ik niet vergeten: 'Jíj hebt de controle!' Dat helpt zeker om meer zelfvertrouwen te krijgen.
Prettige lessen van een zeer prettige instructeur gehad. Doel is in korte tijd bereikt. Was het geld zeker waard.
Ik heb mijn lessen als zeer prettig ervaren. Joey legt op een duidelijke manier uit en leert je op een gestructureerde manier steeds beter te rijden.
Ik heb begin 2022 12 lesuren gehad bij Ismael in Zeist. Ik kan eigenlijk niet geloven dat deze rij school zulke positieve beoordelingen heeft, want mijn ervaring bij Ismael was zeer slecht. Ik raad deze rijschool echt af als je autorijden ook maar een beetje moeilijk of spannend vindt. En opeenstapeling aan negatieve opmerkingen van Ismael heeft mijn zelfvertrouwen en motivatie op het gebied van auto rijden kapot gemaakt. Eerlijke en dus ook negatieve feedback is belangrijk, maar de manier waarop was ronduit bot (!) en totaal niet behulpzaam. Er stond weinig positiefs of hoopvols tegenover de negatieve dingen. Ik kreeg naar mijn idee niet de tijd om dingen te leren op mijn eigen tempo. In plaats van hulp of begrip als ik dingen spannend vond kreeg ik alleen kritiek hierop. Dat Ismael zogenaamd gespecialiseerd zou zijn in rijangst en faalangst, wat ik niet eens heb, vind ik zelf nog wel het meest belachelijke deel van alles. Toen ik zei dat ik zelf wel vooruitgang zag en dat het gewoon tijd kost om dingen te leren, wilde Ismael niet verder lessen. Dat vind ik tekenend van een kwetsbaar ego, zwak, en klant onvriendelijk. Ik ben gewoon een normaal, sociaal, en intelligent persoon zonder motorische problemen o.i.d. en wil graag leren autorijden, dus ik zie niet in hoe het aan mij zou liggen. Het enige positieve wat ik te zeggen heb is dat op het gebied van de praktische zaken alles wel goed geregeld is en de kwaliteit van de lessen inhoudelijk ook goed is. Echter heeft dit weinig waarde naast de andere dingen die ik omschreef.
Beste Bobby, Vol verbazing lezen wij jouw negatieve review. Jouw rijinstructeur Ismaël heeft 5 weken geleden ZELF besloten de rijopleiding niet met jou voort te zetten. Hij belde jou hierover op en toen hing je nog huilend aan de telefoon, omdat je persé wilde blijven rijlessen. Ismaël was echter vastbesloten en heeft jouw rijopleiding beëindigd en de nog resterende tegoeden netjes aan jou terugbetaald. De reden voor de beëindiging van jouw rijopleiding door Ismaël, was dat je niks van hem aan wilde nemen en alleen maar steeds wilde horen hoe ontzettend goed je het deed, terwijl dit (nog) niet het geval was. Ismaël is iemand die staat voor zijn vak, vandaar ook al die positieve reviews die jij hebt gelezen. Ook heeft hij een slagingspercentage van 85% over de afgelopen 5 jaar (maarliefst 35% boven het landelijk gemiddelde!). Hierdoor komen mensen, zelfs van ver buiten deze regio, naar hem toe om hun rijbewijs te halen, hun rijangst te overwinnen of een opfriscursus te doen. Deze mensen, die zo positief over hem zijn, staan er - in tegenstelling tot jou - ook daadwerkelijk voor open om iets van hem leren en zij volgen zijn aanwijzingen op. Daardoor boeken zij ook zulke goede resultaten. Als iemand, jij in dit geval, de aanwijzingen niet opvolgt en steeds alleen maar wil horen dat het goed gaat, dan wordt het lastig (lees: onmogelijk) om jou te leren autorijden. Als je na 12 uur rijles nog steeds, zonder constant ingrijpen van Ismaël, overal tegenaan rijdt, omdat je de basis van het sturen nog niet onder de knie hebt, dan is het natuurlijk lastig om te zeggen dat het goed gaat. Niemand hoeft alles in 1x perfect te doen. Dat kan ook niet. Mensen komen bij ons om het te leren. Maar om vooruitgang te kunnen boeken (en überhaupt veilig door het verkeer te gaan), moet iemand wel de aanwijzingen opvolgen (en feedback kunnen verdragen) om zo beter en sterker te worden. Omdat jij na 12 uur nog steeds weinig tot geen vooruitgang boekte heeft Ismaël jou gevraagd of er wellicht iets anders aan de hand was. Bijvoorbeeld dat je minder goed ziet (de ene keer had je wel een bril op en de andere keer niet) of dat er wellicht motorisch iets aan de hand was. Dat zou namelijk een heleboel verklaren en je zou echt niet de eerste zijn bij wie dat het geval is, dus dat is helemaal niet zo'n gekke vraag. Het verbaasd ons dus enorm dat je nu (5 weken later!!) ineens alles aangrijpt om Ismaël en daarmee ook Rijles Zonder Stress op alle mogelijke manieren zwart te maken (o.a. via Klantenvertellen, Google, etc.). Heel eerlijk gezegd, zegt dit meer over jou dan over ons. Het zou je sieren om hiermee te stoppen en te accepteren dat wij jouw rijopleiding hebben beëindigd. Houd de eer aan jezelf en bedenk of anderen zwart maken inderdaad de juiste manier is om met jouw teleurstelling om te gaan. Vriendelijke groeten, Rijles Zonder Stress
Erop terugkijkend een positieve ervaring. Had ik dit maar jaren eerder gedaan. De eerste les huilend van angst voor het rijden en de laatste les, vrolijk terugkijkend op een weg terug naar een stuk zelfredzaamheid, vrijheid. Ik had niet gedacht dat het me zou lukken, maar door de professionele rustige begeleiding van instructeur Richard maakte ik stapjes vooruit. Ook hij zag me "groeien"in het durven. Dat gaf me de moed om vol te houden. Ik kan het nog steeds niet geloven dat het me na al die jaren, meer dan 20 jaar, toch gelukt is om te durven rijden. Mocht u nog twijfelen dan raad ik u aan om het wel te proberen!
In een keer rijbewijs gehaald door de uitstekende lessen, goede uitleg en positieve feedback. Ook flexibel lessen plannen wat fijn was ivm covid. 5/5
Ik begon een jaar geleden met heftige rijangst maar na alle lessen voelde ik mij zelfverzekerd en ontspannen in de auto, en vind ik het zelfs leuk! Dit alles doordat ik echt een leuke klik met mijn instructeur had en hij op een hele fijne rustige en begripvolle manier les gaf.
Brugakker 34 21
3704LH Zeist
Rijles Zonder Stress helpt iedereen zelfstandig, veilig en vol zelfvertrouwen (weer) op weg in het verkeer. Rijles Zonder Stress biedt moderne rijopleidingen aan voor iedereen die (weer) zeker op weg wil: jong en oud, mét of zónder rijbewijs. > bewezen effectieve RIS lesmethode > hoog slagingspercentage > 3D instructievideo's > vaste rijinstructeur