Van tevreden klant naar vertrek bij Stijkel Campers
Na aankoop en aflevering in augustus 2023 van mijn nieuwe Carthago was ik jarenlang tevreden over Stijkel Campers te Harderwijk en gaf ik destijds ook een 5-sterrenreview. Mijn ervaringen met de vorige eigenaar Peter Stijkel, Bas Stijkel en de huidige medewerkers Patrick en Dennis waren en zijn uitstekend. Helaas zijn mijn ervaringen met de huidige eigenaar, Mark Schellinger, na twee serieuze technische problemen wezenlijk anders. In 2025 ontstond binnen de garantie een hardnekkig probleem met de AL-KO Full Air-luchtvering. Nadat de voorgestelde specialist het probleem ondanks twee bezoeken en circa zeven weken stilstand niet had opgelost, heb ik uiteindelijk zelf een andere specialist gevonden. Die vond en verhielp het probleem binnen enkele dagen. Stijkel heeft de rekening van circa €850 achteraf overigens correct vergoed. In 2026 ontstond bij circa 33.000 km een serieus probleem met het AdBlue-systeem. Ondanks dat ik Stijkel vooraf meerdere malen had geïnformeerd, wilde men niets bijdragen aan de uiteindelijke reparatiekosten van ruim €2.200. Daarbij werd door de eigenaar tegenover mij gesteld dat het AdBlue-systeem als een slijtageonderdeel moest worden beschouwd. Na deze tweede ervaring heb ik Mark Schellinger persoonlijk en netjes uitgelegd waarom ik mijn vertrouwen in Stijkel als mijn vaste Carthago-dealer had verloren en daarom als klant zou vertrekken. Zijn reactie was dat hij het spijtig vond dat ik het zo had ervaren en hoopte dat ik bij een andere dealer de door mij gewenste service zou vinden. Voor mij betekent goede aftersales niet dat een dealer altijd iedere rekening moet betalen. Ik verwacht wel dat een klant met een kostbare camper bij serieuze technische problemen serieus wordt genomen en dat gezamenlijk naar een redelijke oplossing wordt gezocht. Mijn ervaringen met de huidige eigenaar zijn voor mij de reden dat ik mijn vertrouwen in Stijkel Campers heb verloren en voortaan voor onderhoud en service naar een andere Carthago-dealer ga.
Beveelt niet aan
17 September 2026