Gewoon de beste!
Nou, na veel zoeken en kijken en lezen toch maar weer voor VAG Techniek in Nuenen gekozen omdat mijn vorige auto daar ook was gechipt, en ik daar 6 jaar plezier aan heb beleefd.
Misschien niet de goedkoopste, maar ik denk dat als je een auto goed wilt chippen met kennis van zaken, je dit niet binnen een uurtje ff snel kunt doen. Half 2 een afspraak en half 5 reden we weer weg, en al die tijd echt bezig geweest!
Proefrit vooraf met de laptop aangesloten, daarna op de rollenbank, vermogenskromme uitgedraaid, software van de motor, de ZF bak en de oliedruk aangepast, en weer een proefrit gemaakt.
Het is zo dat de oliedruk van mijn VW Touareq 3.0V6 te laag was bij 2.500 toeren. In Duitsland, waar veel Touareqs rondrijden, is dit een veel gehoorde klacht en kan dit dus tot schade aan de nokkenas en de rest van de motor leiden. VW is er toen ongewenst voor in het nieuws geweest vanwege de zogenaamde sjoemelsoftware om de uitstoot waardes "aan te passen" aan de toen geldende norm.
Voorafgaande aan de afspraak hierover mail contact gehad en dit is dus gelijk met de tuning, kostenloos, aangepast.
Resultaat:
Naar huis gereden met een zeer soepel schakelende bak, en een bom vermogen erbij, 120NM en ruim 62 PK. Algemeen:
Vriendelijk ontvangen en denken met je mee, er werdt zelfs aangeboden een leenauto te gebruiken omdat het dus ruim 3 uur kon duren.
Stoelen werden buiten neer gezet zodat we lekker in het zonnetje konden zitten en konden genieten van een paar lekkere kopjes koffie.
Dan heb je echt het "klant is koning" gevoel, dus van mij een dikke 10, of 5 sterren!