U bood inderdaad uw auto ter reparatie aan voor het vervangen van een koppeling. Na het demonteren van de bak en het vliegwiel bleek er een vliegwielkeering lek te zijn in de bak. Wij zijn verder gegaan met de reparatie en hebben de keerring t.w.v. 31,- ex btw vervangen. Dit was iets meer werk en het meerwerk en de keerring hebben wij inderdaad op uw rekening gezet wat zorgde voor de 100,- verschil. De foto’s van deze lekkage en oude onderdelen hebben wij u laten zien. Bij ophalen van de auto merkte u op de handrem er niet automatisch af ging. Hoewel het vrijdagmiddag 17.00 was hebben we nog tot 18.00 doorgezocht, waar dit aan kon liggen. We konden u niet zo snel helpen en maakten hiervoor een andere afspraak. De week daarop belde u op dat naast de handrem, ook de achteruitrijdlampen niet meer werkten. U had het één en ander gegoogled en gaf als tip dat het de achteruitrijdsensor op de versnellingsbak wel kon zijn. Die zou wellicht niet goed vast geklikt zijn. Echter bleek een week later bij controle dat deze wel goed vast geklikt was, maar sterk geoxideerd. Deze is dus vervangen en aan u doorberekend. Deze stekker was de oorzaak voor de niet werken van de achteruitrijdverlichting en PDC. Het andere probleem (elektrische handrem niet automatisch van afgaan en cruise control) zat in de geoxideerde aansluitingen van de regeleenheid. Ook deze hebben we gedemonteerd en de aansluitingen schoongemaakt. Ook hiervan heeft u foto’s ontvangen. Uw 4 klachten werden dus niet allemaal door één geoxideerde achteruitrijdsensor veroorzaakt, noch was de oorzaak ‘verkeerde’ montage. Uit uw verhaal lijkt het of wij willekeurig rekeningen opschroeven en onnodig veel tijd hebben gestoken in het vervangen van één stekker. Echter, het vervangen van die ene stekker had alle problemen niet opgelost. Dit is ook met u besproken en aan u getoond. Wij zijn genoodzaakt die ‘verrassingen’ die wij tegen kwamen in uw auto - versleten vliegwiel, geoxideerde stekkers en lekke vliegwielkering – gewoon door te berekenen. Het eerste uur van de diagnose hebben wij ook niet in rekening gebracht. Hier bent u van op de hoogte. We kunnen dus ook niets met uw opmerking dat onze rekening ‘gepeperd’ zou zijn.
Hogelandseweg 95
6545 AB Nijmegen
We zijn een echt familiebedrijf, hebben dus korte lijnen en zijn zeer betrokken bij het maken en houden van tevreden klanten. Wij geloven dat dit de sleutel is voor het welvaren van ons bedrijf. Toch gaat er bij ons ook wel eens iets mis en zijn er zaken die verbeterd kunnen worden. Laat dit ons gerust weten. Zo kunnen we u de volgende keer nog beter van dienst zijn. Heeft u een klacht? Geef ons dan de gelegenheid dit op te lossen. U kunt u te allen tijde persoonlijk wenden tot de directie.