Beschrijf de ervaringen met dit bedrijf
Ik was op zoek naar een garage die een vaste trekhaak onder mijn Ford Focus Wagon 2009 kon monteren. Nadat ik had geïnformeerd bij HP Autoservice gingen zij direct informeren en korte tijd later werd ik terug gebeld over de mogelijkheden. De kosten werden beraamd op ongeveer 500,-. \r\nOp de dag dat de trekhaak gemonteerd was werd ik gebeld met de vraag of ik een constante + wilde... dit ivm de stroom voor de caravan. Hiervoor heb ik gekozen waardoor de kosten hoger zouden uitvallen als beraamd.\r\nAan het einde van de dag de auto opgehaald, het bleek dat de klus was tegengevallen voor de monteurs. Uiteindelijk was ik rond de 650,- kwijt. (incl extra werkzaamheden stroom en wat korting ivm het hogere uitgevallen arbeidsloon). Doordat de garage er een goed verhaal bij had ging ik met een tevreden gevoel weg.\r\nEnkele dagen na de montage bleek dat de parkeersensoren niet naar behoren werkte icm een aanhanger. Contact opgenomen, een dag erna kon ik terecht en het euvel is (gratis) gemaakt.\r\nAl met al ben ik een tevreden klant over HP autoservice. Qua kosten zijn ze volgens mij niet de goedkoopste, maar de prijs / kwaliteit is naar mijn mening goed. \r\nNav deze bevindingen ga ik de auto ook wegbrengen voor een aircobeurt. Deze review binnenkort...\r\n\r\nAanvulling aircoservice:\r\nIk merkte duidelijk dat mijn airco van mijn Ford Focus Wagon 2009 niet goed meer was. Ik ging naar HP autoservice en voor iets meer dan 100,- zou er een aircoservice worden uitgevoerd. Tijdens het onderhoud bleek dat er ergens een lek zat. Een uitgebreider onderzoek was nodig en er werd een speciaal vloeistof ingespoten om het lek te ontdekken. Aan het einde van de dag de auto opgehaald, kosten +- 200,-. Tevens gelijk besproken wat de opties waren om hetgeen te laten maken. Er zou ongeveer 1,5 a 2 uur werk in gaan zitten voor het plaatsen van een nieuwe condensor van ongeveer 125,-. Totaal rekende ik dus voor mijzelf op een kostenpost van ongeveer 250,-.\r\nNav dit gesprek zou er nog telefonisch contact met me worden opgenomen voor het maken van een afspraak en het exacte kostenplaatje. Een dag later werd ik inderdaad opgebeld, we hebben een afspraak gemaakt en de kosten zouden richting de 500,- gaan. Op de dag zelf de auto in de ochtend weggebracht en aan het einde van de middag was deze klaar, totale kosten waren 505,-. Na het bestuderen van de factuur bleek dat er 3 werkuren in rekening waren gebracht, een nieuwe condensor, een nieuw filter/droger en tevens nog een aircoservicebeurt (hier kreeg ik 50% korting op). Al met al was ik hier toch een beetje verbaasd over, de 500,- euro was immers wel aangegeven, maar in eerste instantie werd ook maar max 2 uur werk aangegeven en is de filter/droger niet benoemd, dit geldt ook voor de servicebeurt. Een en ander kwam dus niet overeen mijn inziens. Hierop telefonisch contact opgenomen met HP autoservice en mij werd verteld dat het inderdaad 1,5 uur kostte om de condensor te plaatsen, dan nog eens 1,5 uur voor de filter/droger (dit was standaard bij het vervangen van een condensor) en een servicebeurt was verplicht.\r\n\r\nUiteindelijk heb ik toch een onderbuikgevoel dat een en ander niet helemaal integer is gegaan. Ik neem mijzelf kwalijk dat ik vooraf niet duidelijk heb geïnformeerd naar de kosten en werkzaamheden, dit had wellicht het nare onderbuikgevoel kunnen ontnemen.