Prima auto gekocht!
Omdat we op een uur rijden wonen van Apeldoorn eerst even gebeld. De Toyota Yaris werd toen voor ons gereserveerd. Bij aankomst stond dat ook netjes groot op de voorruit.
Omdat we zelf geen bal verstand hebben van auto's en er toch ook naast heel veel goede, enkele slechte reviews te vinden waren, is het best spannend om een auto te kopen. Even langs je eigen garage rijden om even een korte check doen, was er voor ons namelijk niet bij.
We werden vriendelijk verwelkomt en kregen rustig de tijd om de auto te bekijken. Ook kregen we een advies voor de proefrit, inclusief snelweg. Heel fijn en niks opdringerig.
Wij begonnen ook even over de minder positieve reviews en dan hoor je dus de andere kant van verhalen. (Wat wij al wel vermoedden) Mensen zijn achter een toetsenbord soms veel stoerder dan in het echt. Elk verhaal heeft 2 kanten. Ons vertrouwen was snel gewonnen in ieder geval.
De auto zelf overtuigde al snel. Dus de koop werd vlot gesloten. De papieren afwikkeling was snel geregeld. Je kunt garantie bijkopen, maar sommige zaken zijn daarvan uitgesloten, dus dat hebben we achterwege gelaten. Stel er is toch wat, is er wel een coulance regeling, waarbij je alleen het onderdeel betaalt (de eerste 4 weken. De verkoper nam de tijd om de voorwaarden met ons door te nemen.
De eerste rit was gelijk een uur op de snelweg en provinciale wegen. Mooie test dus. Auto reed prima, geen trillers, wegtrekkers, rare geluiden enzovoorts. Lekker ontspannen met Somertijd op de radio naar huis getuft.
We zijn dus tevreden met de aankoop en hoe wij geholpen zijn. Ik denk dat hier voor elk wat wils te vinden is.