Beste Tosca, Dank je wel voor de genomen moeite om je ervaring te delen. Natuurlijk zijn we niet tevreden met een onvoldoende, maar tussen de regels door lees ik ook het vertrouwen dat je ons geeft. Wat betreft je gratis herexamens, die zijn gratis als jij blijft lessen, jij betaalt je rijlessen en wij je herexamen. We stellen dan als regel, dat het 4 blokuren zijn in aanloop naar je nieuwe examen, een blokuur bestaat uit twee lessen van 50 minuten. En waarom 4 blokuren, in de regel zit er tussen de examens 4 weken, vandaag zakken is ongeveer over 4 weken je herexamen rijden. Een rijexamen kost bij ons €250 en de 4 blokuren zijn 334. En waarom stellen we dit als voorwaarde? Omdat we zagen dat leerlingen in het verleden het herexamen wel betaalde en dan eigenlijk geen geld meer hadden om rijlessen af te spreken. Dus daarom ons voorstel, steek het examengeld in je lessen, dan betalen wij je examen. Het is niet verplicht, wil je die 4 blokuren niet, dan doe je het niet en betaal je die lessen die je wel wilt rijden en betaal je zoals ook bij andere rijscholen het herexamen. Stel je gaat voor 2 lessen en het herexamen, dan sta je minimaal 4 weken stil, rijd je een rijles op de dag van je herexamen en ga je op examen. Vier weken niet rijden, niet werken aan je fout(en) is voor een leerling veel te lang, je niveau zakt weg en het is vragen om weer te zakken. Jij had een faalangst examen, je zenuwen zitten je in de weg en je presteert hierdoor tijdens het examen onder je niveau. Een faalangst leerling moet extra marge inbouwen en daarom moet je meer dan anderen “boven” de stof staan om te slagen. Daarom hebben juist leerlingen met faalangst baat bij rijden, rijden en nog eens rijden. En juist dat maken we voor je mogelijk, geen examens betalen zo kan jij dat geld in je rijden steken en maak je het jezelf mogelijk om te slagen. Verder vond je het vervelend dat je niet vooraf gekend bent in je datum en tijd van je rijexamen. Je rijexamendatum wordt samen met je instructeur gereserveerd. Die moet tijd en ruimte in zijn agenda hebben, tenslotte moet de instructeur zijn leswagen beschikbaar stellen. Daarom plannen we het in overleg met je instructeur en in eerste instantie niet met jou. Jij kan als leerling natuurlijk wel al je wensen over dagen en tijden met je instructeur bespreken, zodat hij rekening houdt met je wensen, denk hierbij aan, werk, vakanties of toetsweken. En stel dat we toch een examen op een datum hebben geprikt die echt niet kan, bel ons dan binnen 24 uur na de reservering en we halen het rijexamen er voor je uit. Daarom krijg je na het reserveren van je rijexamen van het CBR per ommegaande een uitnodiging in je mailbox met een datum en tijd, dus je bent gelijk op de hoogte van het examen. Wij gaan voor de snelst mogelijke examendatum en dat wisselt bijna per seconde. Het is een kwestie van snel handelen om de snelste examens voor je te regelen. Honderden rijscholen kijken allemaal naar een en hetzelfde scherm en voordat je het weet is datum met een tijd voor je neus weggekaapt. Gaan we jou eerst bellen om te vragen of je kan en daarna je instructeur, dan is de situatie al weer compleet anders en is de examendatum weg, het is echt seconde werk. En het CBR heeft jammer genoeg ook nog eens minder faalangst examens beschikbaar , dus die zijn nog sneller weg. Snel handelen in zo’n situatie kan het verschil maken van weken eerder op examen en jij sneller je rijbewijs. Dus samenvattend zijn we goedkoper dan andere scholen omdat je bij ons het examengeld in je rijlessen steekt en we jou zo snel als mogelijk op examen willen laten gaan en dat vinden we zo belangrijk, dat we er van uitgaan dat je instructeur op de hoogte is van je wensen, zodat we aan de telefoon samen met hem a la minute de snelste examendatum voor de neus van andere rijscholen kunnen wegkapen. Tot slot Tosca, ben ik heel blij dat je de moeite hebt genomen om je ervaring te delen en ik hoop dat ik je meer inzicht heb kunnen geven over de gratis herexamens. Dat jij juist van die service gebruik kan maken, waar andere rijscholen honderden euro’s examengeld in rekening brengen, steek je het dit examengeld bij ons juist in je rijlessen en kan je sneller slagen. En dat we altijd ons uiterste best doen om je de snelste examendatum te geven, omdat we hier met een heel team zitten om je zo snel mogelijk op examen te laten gaan zodat jij sneller je rijbewijs hebt. We hebben alleen niet goed genoeg gedaan, want we hadden je dit natuurlijk veel eerder kunnen uitleggen, je beoordeling nemen we daarom ook mee in onze overleggen, zodat we een volgende keer bij een andere leerling weer beter zijn. Met vriendelijke groet, Rinus
Folkert Elsingastraat 7 C
3067NW Tussentijds 1 maand
Wij gaan voor 100% tevredenheid! Mocht het niet bevallen, geen probleem. Neem dan contact met ons op en we lossen het voor je op. Je tevredenheid vinden we heel belangrijk.