10

Eerste keer geslaagd na 5 maanden rijles!

Ik ben in september begonnen met rijles bij overtoom met rijinstructeur Aysel. Had het gevoel dat ik met haar altijd op mijn gemak was en er hing een leuke sfeer in de auto. Naar mij gevoel ging ieder les beter en beter door de goede tips en ervaring van Aysel. Ik heb ook een tussentijdse toets gedaan die ik zeker aan beveel want ik vond die heel leerijk en het heeft me zeker geholpen om mijn mindere punten aandacht te geven en te verbeteren. Het een was super ervaring om bij overtoom en met Aysel rijles te volgen en ik beveel het zeker aan iedere beginnende rijder.

 • Aanbevelen? Ja
10

Best driving school!!

One of the reason, why I choose an Overtoom because they have: 1. Examinators with a good English (which is quite important for every foreigner in the Nederlands); 2. Overtoom has high rate of successful passing; Special thanks to my coach Rein, for sharing with me his pieces of knowledge, tips and being patient during the whole path.

 • Would you recommend us? Yes
9

Top rijschool!

Het js fijn dat rijschool betrokken is bij de voortgang van de leerling. Mijn instructrice Sabina is een leuke en sociale vrouw met jarenlang ervaring en dit is zeker terug te zien in haar begeleiding. Sabina motiveert daar waar nodig en heeft begrip voor je faalangst. Daarnaast zorgt ze ervoor dat de leerling zich op zijn/haar gemak voelt in de auto, dat vergroot het plezier in het autorijden.

 • Aanbevelen? Ja
10

In een keer geslaagd met Rein

Rein van rijschool Overtoom heeft mij super geholpen met het halen van mijn rijbewijs. Hij laat je op gemak voelen met de auto en (als je daar behoefte aan hebt) dan kan je ook nog gezellig met hem praten. Hij doet het al bijna 40 jaar en kent alle kneepjes van het vak!

 • Aanbevelen? Ja
9

Ik had helemaal geen rijangst!

Ik heb jarenlang gedacht dat ik rijangst had, maar ben er met dank aan instructrice Wilma achtergekomen dat dit niet het geval is. Ik had gewoon te weinig ervaring, maar rijden kan ik op zich prima. Na vijf opfrislessen rijd ik weer auto en wat voelt het goed om deze angst/dit idee over mezelf overwonnen te hebben!

 • Aanbevelen? Ja
10

In een keer geslaagd bij Wilma

Fijne rijschool, no-nonsense. Ik mocht zelf bepalen hoe ik wilde lessen, hoefde niet gedwongen een pakket aan te nemen, maar had de vrijheid om zelf in te plannen bij Wilma. Heel fijn! Ik ben in een keer geslaagd. Wilma had me er goed op voorbereid.

 • Aanbevelen? Ja
10

Goede rijschool!

Ik heb les gehad van Rein en heb het vanaf het begin af aan heel gezellig gehad! Daarnaast krijg je altijd tips over verbeterpunten en is de sfeer relaxed. De lessen van 2 uur vind ik zeker aan te raden en Rein zorgt altijd voor extra lestijd als het nodig is.

 • Aanbevelen? Ja
10

Beter had ik me niet kunnen wensen

Ik heb een snelcursus gedaan bij deze rijschool, omdat ik las dat het een van de beste rijscholen was en daar ben ik nu zelf ook van overtuigd! De organisatie vond ik heel fijn en de rijlessen inplannen ging heel gemakkelijk. Mijn instructrice Fatima was vriendelijk en oprecht geïnteresseerd. Als er wat fout ging, klein of groot, bleef ze super relaxed, geduldig en benadrukte ze dat het oké was om fouten te maken. Ze gaf op een constructieve manier feedback. Ook moedigde ze veel aan en benoemde ze wat wel goed ging, wat superfijn was. Ze stelt je echt op je gemak. Ik ben vandaag in 1x geslaagd dankzij deze top instructrice!!

 • Aanbevelen? Ja
10

Zeer fijne rijinstructeur

Ik heb het afgelopen half jaar bij Rein gelest en dat was zeer prettig. Hij neemt de tijd voor je en kan alles op een duidelijke manier uitleggen. Verder heeft hij mij zo voorbereid op het praktijkexamen dat ik het in een keer heb gehaald. Vanaf les 1 genoten van de uurtjes met Rein!

 • Aanbevelen? Ja
10

Weer zelfstandig de weg op!

Na bijna 15 jaar niet meer te hebben gereden heb ik mij weer in het diepe gegooid en rijlessen bij rijschool Overtoom genomen. Dat bleek de juiste keuze! Heidi, mijn rij-instructrice, heeft mij met veel humor, geduld en gezelligheid weer het vertrouwen gegeven om zelfstandig te rijden. Veel dank hiervoor!

 • Aanbevelen? Ja
10

Prettige en degelijke rijschool

Ik heb vorige week mijn rijbewijs gehaald bij Rijschool Overtoom. Ik heb er van maart 2018 tot december 2019 les gehad van Peter Paul Kramer (65 uur), Rein Tiemens (een proefles van 2 uur) en Francis Robben (47 uur). Alles bij elkaar heb ik dus een 20 maanden les gehad, voor in totaal gemiddeld 300 euro per maand. Dat ik het rijbewijs (zowel theorie als praktijk) in één keer heb gehaald is beslist te danken aan Rijschool Overtoom. De docenten van Rijschool Overtoom (tenminste degene die ik heb ontmoet) zijn allemaal al wat ouder, heel vriendelijk en zeer degelijk. Francis vertelde me dat ze als "streng" geldt, maar ik vond haar juist heel gezellig en aanmoedigend. Lessen in haar auto was een gebeurtenis waar ik iedere week naar uitkeek! De lessen van Rijschool Overtoom duren telkens twee uur, waarbij de les iedere keer begint met het voor de deur naar huis moeten brengen van de vorige leerling, en eindigt met het ophalen van de volgende, waarna die je dan weer naar je eigen huis brengt. Hierdoor duren de lessen eigenlijk langer dan twee uur, want na afloop zit je dus nog een twintig minuten achterin de auto bij de volgende. Halverwege de les is er altijd een bezoekje aan het CBR examencentrum aan de Naritaweg, want de docenten willen ook wel eens plassen (ze rijden volgens mij de hele dag achter elkaar door) en koffie halen. Dat is ook heel nuttig, want het rijexamen begint en eindigt bij hetzelfde parkeerterrein, dus daar goed kunnen wegrijden en parkeren is heel waardevol. "De dames" van het kantoor van Rijschool Overtoom, Belinda van Drosthagen en Carla de Kruijff, zijn ook erg vriendelijk. Toen ik besloot dat ik liever een poosje bij iemand anders wou lessen hebben ze dat snel en professioneel geregeld. Ik wil graag Rijschool Overtoom aanbevelen. Ik zal het contact met Peter Paul en Francis missen, maar zoals Francis me tijdens een laatste les zei: "ik weet zeker dat ik de rest van je leven bij het rijden in je hoofd zal zitten." En dat denk ik ook!

 • Aanbevelen? Ja
9

Top ervaring!

Met enige rijangst en onzekerheid begon ik na jaren van uitstel aan rijlessen bij Peter-Paul, die er al snel voor zorgde dat ik mij zeker en op mijn gemak voelde in de auto. Dit door zijn geduld, gedegen uitleg, leerzame feedback en de nodige droge humor. Door zijn jarenlange ervaring wist hij precies wat ik nodig had om hierna in 1 keer tr slagen! Daarbij blijf ik het een groot talent vinden om altijd stipt op tijd te zijn met ophalen, ondanks het drukke verkeer i. amsterdam. Peter-Paul nogmaals super bedankt!

 • Aanbevelen? Ja
10

Geweldige rijschool

Rijschool Overtoom kan ik iedereen aanraden! Ik heb van nature geen aanleg voor rijden en heb eerst een hele tijd les gehad bij een andere rijschool, dat werkte voor mij niet. Bij Rijschool Overtoom had ik eerst een heel prettig intake gesprek met Carla, die mij op mijn gemak stelde, en vervolgens kreeg ik les van Rein. Hij wist precies waar de aandachtspunten voor mij lagen, en we namen rustig de tijd om naar het examen toe te werken. Hierdoor ben ik vandaag geslaagd! (tweede keer examen, maar de eerste keer was bij de vorige rijschool) Dank hiervoor, ik ben erg blij!

 • Aanbevelen? Ja
9

Leuke rijlessen en in één keer geslaagd

Erg tevreden over de Rijschool en instructeur Peter Paul. Leuke rijlessen gehad en in één keer geslaagd. Ben ook zeer te spreken over de organisatie binnen Rijschool Overtoom. Professioneel en behulpzaam. Alles liep op rolletjes.

 • Aanbevelen? Ja
10

Hard werken terwijl je lol hebt samen is hier de norm.

Dit is echt een geweldige rijschool. Ze doen er letterlijk alles aan om jou te helpen slagen. Mijn leerares was Jihane, zij is een ontzettend gezellige, ervaren instructice die jou snel en goed leert rijden. Hard werken maar lol hebben is hier de norm. Binnen 30 rijlessen kon ik via haar feedback en hulp in 1 x afrijden. Ik moest helaas mijn tussentijdse-toets cancelen op een maandag (wanneer de rijschool dicht is) maar dit werd door hun binnen no-time geregeld, dus ook met administratie word je goed geholpen. Ik kan deze rijschool en Jihane als instructrice absoluut aan iedereen aanraden! Bedankt!

 • Aanbevelen? Ja
9

Ik ben heel blij dat ik weer rij dankzij Wilma

Ik he de rijlessen als zeer prettig ervaren. Er werd naar mij geluisterd en duidelijke uitleg gegeven over verkeerssituatie. Ik ben ook erg blij dat we bepaalde situatie, zoals de afrit die ik moet hebben, vaak hebben geoefend.

 • Aanbevelen? Ja
10

Dé rijschool van Amsterdam!

Ik ben zo dankbaar dat ik via via terecht ben gekomen bij George. Hij is een geduldige en fantastische instructeur. Je ziet dat hij passie heeft voor zijn werk en dat uit zich in uitstekende lessen waar je echt wat aan hebt en van leert. Super dankbaar!!!

 • Aanbevelen? Ja
9

Een hele fijne en communicatieve rijschool

Rijschool Overtoom heeft alles goed geregeld. Je kunt gemakkelijk lessen inplannen via een app of extra lessen kopen. De lessen die je niet gebruikt krijg je weer terug. Ik reed bij Francis, en heb een hele fijne ervaring bij haar gehad. Al met al kreeg ik echt het gevoel dat deze rijschool het beste voor jou je wilde bereiken, erg fijn. Ik raad deze rijschool dan ook zeker aan!

 • Aanbevelen? Ja
10

de lessen bij de goedlachse Rein waren altijd fijn!

de lessen bij de goedlachse Rein waren altijd fijn! ‘niet té veel denken, gewoon doen!’ en.. ‘eerst gluren, dan sturen’ zijn motto’s die ik mee neem voor op de weg. een onwijs ervaren leraar die echt oog heeft voor zijn leerlingen, en bij iedereen wel raakvlakken weet te vinden. hij wist me altijd te motiveren, ook na de zoveelste fout. lieve rein, ik wens je nog een aantal mooie jaren in je vak! verder was het contact met de rijschool was ook altijd goed, en ze waren erg behulpzaam met het inplannen van lessen. groetjes van de bumperkleef

 • Aanbevelen? Ja
10

Fantastisch

Hele lieve instructrice met duidelijke uitleg veel geduld voor de leerling. Ontzettend leuke tijd gehad om deze rijlessen te volgen en mijn examen in 1x gehaald met een dubbele examinator, dankzij Ayten!! Dankjewel voor alles xoxo

 • Aanbevelen? Ja
10

Weer zelfvertrouwen gekregen!

Ik heb weer een aantal rijlessen genomen, nadat ik een hele tijd niet had gereden omdat ik geen vertrouwen meer had in mijn rijkwaliteiten na een auto-ongeluk. Wilma heeft me weer vertrouwen gegeven in mezelf, zij is een goede instructrice die met humor en pit je het rijden en de regels weer leert. Daarna ben ik zelfs vanuit Frankrijk naar Nederland gereden, dat was wel een overwinning voor mezelf. En nu is het een kwestie van bijhouden en gewoon in die auto stappen, want het draait toch allemaal om rijervaring opdoen. Wilma, nogmaals bedankt!

 • Aanbevelen? Ja
9

Fijne en duidelijke lessen met veel vooruitgang

De lessen waren erg prettig: we konden samen de lessen inplannen en elke les voelde als vooruitgang. Super tevreden!

 • Aanbevelen? Ja
10

Deze rijschool is een grote aanrader!

Na een aantal jaren niet te hebben gereden, waren de rijlessen van Wilma precies wat ik nodig had om weer in de auto te durven stappen. Verder vind ik Rijschool Overtoom zeer professioneel en goed georganiseerd. Ik beveel deze rijschool (en in het bijzonder de lessen van Wilma) zeer aan!

 • Aanbevelen? Ja
8

Goede rijschool

Goede, betrouwbare rijschool. Wilma is een prettige en deskundige rij instructeur die je op je gemak stelt, geduldig is maar wel kordaat lesgeeft. Als je rij angst hebt en lang niet hebt gereden is dit het juiste adres voor je.

 • Aanbevelen? Ja
10

Opfrislessen om weer met vertrouwen te rijden

Ik had een aantal jaar niet gereden en durfde hierdoor niet goed meer zelfstandig de weg op. De lessen van Jihane hebben mij heel erg geholpen, ze is heel duidelijk en positief. Hierdoor voel ik me weer heel snel zeker in de auto en heb ik vertrouwen in mijn eigen kunnen. Veel dank!

 • Aanbevelen? Ja

Filter op taal

Klantenvertellen Reviews

• Alle klanten mogen beoordelen
• Beoordelingen moeten voldoen aan de gebruikersvoorwaarden en het privacybeleid
• We voeren controles uit om valse beoordelingen zoveel mogelijk tegen te gaan: lees meer
• Onvoldoendes (reviewscore lager dan 6) zijn 7 dagen na plaatsing zichtbaar op deze pagina