Obgepland onderhoud naar aanleiding van klacht
Ik heb mijn wagen k-391-fj ingeleverd bij De Beer om een aantal klachten te laten nakijken, waarbij het verlies aan vermogen en het geklonk in de voortrein als zeer storend worden ervaren.
In 1e instantie werd mij medegedeeld dat ik zelf de vervangende wagen zelf moest betalen. Echter, toen ik een andere medewerker belde vertelde zij me dat De Beer ook op rekening factureert, dus direct naar mijn werkgever.
Het is jammer om daar eerst de bestuurder op zo'n negatieve wijze mee te confronteren, terwijl een collega blijkbaar wel op de hoogte is van de mogelijkheden.
Klachten die blijven:
Regelmatig verlies aan het volle vermogen. Of de wagen nu 10KW of 25KW verliest, als je in een 'ik heb al het vermogen nodig' situatie verkeerd dan moet de wagen domweg volvermogen geven. Dit is een software issue.
Opmerking werkplaats: Wagen functioneert zoals ander Souls
Het klonkende geluid in de voorwielophanging:
Opmerking werkplaats: de wagen functioneert als andere Souls.
Ik mag toch hopen dat dit niet standaard is voor Kia kwaliteit, dat er al binnen 30.000km speling ontstaat op cruciale onderdelen van een auto.
Als bonus moet ik nu iedere keer tijdens het laden aan een publieke laadpaal de nood ontgrendeling gebruiken om de laadkabel los te krijgen. Bij een snellader gaat het nog wel ok maar de wagen laadt de kabel niet meer los bij een publieke laadpaal.
Al met al geen goede reclame voor Kia service.
mvg, Sandro Thamer