Goed en degelijk, fijne afstemming en planning
De vrachtwagen rijlessen werden gegeven door verschillende instructeurs waardoor ik iedere les weer nieuwe tips kreeg. Ik heb een zorgvuldige en degelijke opleiding ervaren. De meeste instructeurs waren rustig en opbouwend in hun feedback.
De lesblokken waren lang en intensief, maar door tijdig een pauze goed te doen.
Aanleren van aandokken heb ik op 5 verschillende manieren uitgelegd gekregen, niet allemaal even efficiënt en veilig als je het mij vraagt.
De communicatie en afstemming mbt de planning was prettig en duidelijk.
De planning en vorderingen in de app is overzichtelijk en prettig.
Tip 1: niet alle instructeurs hebben een positief didactische insteek, 1 in het bijzonder. Als je de hele les geen compliment krijgt en als je instructeur bijna alles wat op geel stond weer op rood zet, zakt de moed je in de schoenen. Mijn laatste les voor het examen maakte mij door deze houding onzeker, terwijl het een goede les was waarin ik geen noemenswaardige fouten maakte.
Tip 2: zorg dat de verschillende instructeurs wel een uniforme methode van aanleren hanteren. Achteruit laten zakken tot je rechter lampje halverwege de opening zit betekende 2x bijna met de achterkant tegen de flap (het is dat ik zelf tijdig stopte). Slechte methode en zou een beginnend chauffeur niet moeten leren. Ook vreemd als je leert terug te remmen tot curca 15 km pu bij bijvoorbeeld een rotonde en dat een ander zegt: niet zo snel remmen want je moet met de doorstroming rekening houden, waardoor ik echt te hard op een rotonde af kom.