2 sterren: slechter dan verwacht
Mijn ervaringen met Rijschool Roordink zijn wisselend te noemen. Mijn eerste contact voor het behalen van mijn Motor rijbewijs was zeer positief. Het contact betreffende het halen van mijn Vrachtwagen rijbewijs was helaas minder positief. Hier zal ik wel een nuance moeten maken, tussen de rijinstructeur en de overige medewerkers van Rijschool Roordink. De heren van de theoriecursus en de dames en heren op kantoor zijn, zoals ik dat ook heb ervaren gedurende het behalen van mijn Motor rijbewijs, zeer positief, meewerkend en op zoek naar een passende oplossing voor de problemen welke gedurende een les periode (kunnen) ontstaan. Persoonlijk ben ik zeer ontevreden over mijn rijinstructeur Roel Vrenken. De les methode was, niet of nauwelijks aanwezig, feedback ging niet veel verder dan ja of nee en aangeven wat er niet goed ging. Het aangeven hoe dit te verbeteren of anders te doen ontbrak volledig. De overige communicatie gedurend de lessen was over het algemeen zeer negatief, hierbij werden andere collega’s inclusief werkgever niet geschuwd. Dit doet mijzelf afvragen hoe er over mij als betalende klant wordt gesproken in mijn afwezigheid. Het gebrek, of het ontbreken van een juiste vorm van educatie en communicatie in deze heb ik meer dan eens bij Roel aangegeven. Waarbij de uiteindelijke terugkoppeling in letterlijke bewoording was “sommige mensen willen gewoon niet leren” en “ik geef al twintig jaar les, je hebt altijd een 5% van de mensen die het gewoon niet willen luisteren”. Dit heb ik ervaren als weinig opbouwende feedback, hetgeen mijn plezier gedurende het traject tot nul heeft weten te reduceren. Een ander voorbeeld is geweest het moment van mijn eerste examen, in aanloop naar deze moment heb ik aangegeven dat ik gevoelsmatig nog niet klaar was voor dit moment. Geen reactie van Roel, na afloop van het niet gehaalde examen, was de terugkoppeling “was te verwachten”. Kortom, kandidaat geeft aan er nog niet klaar voor te zijn, Rijinstructeur zegt niets, duwt examen door (althans zo heb ik dat ervaren) om vervolgens doodleuk te bevestigen wat de kandidaat reeds had aangegeven. Dit vind ik een zeer kwalijke zaak om meerdere redenen, daarbij niet te vergeten de financiële consequenties. Het is helaas nog kwalijker om te vernemen vanuit contact met andere klanten / leerlingen dat mijn ervaringen niet op zich staan maar door meerder mensen bevestigd. Dit zijn enkele voorbeelden van mij ervaring welke mijn beoordeling en aanbeveling van Rijschool Roordink, helaas, zeer negatief beïnvloeden.