Reactie van het bedrijf
Reactie en toelichting naar aanleiding van uw review
Allereerst feliciteren wij u van harte met het behalen van het rijbewijs door uw zoon. Dat is een mooie mijlpaal. Daarnaast danken wij u voor het delen van uw review. Ook wanneer deze kritisch is, waarderen wij het dat u de moeite neemt om uw ervaring met ons te delen.
Wij begrijpen dat u teleurgesteld bent en dat het traject niet is verlopen zoals u had gehoopt. Dat is uiteraard vervelend en spijtig om te horen. Graag wil ik aangeven dat wij ons gedurende het gehele opleidingsproces met volle inzet, eerlijkheid en betrokkenheid hebben ingezet, binnen de mogelijkheden die er waren. Elk leertraject is maatwerk en afhankelijk van de leerling; ieder leert immers op zijn eigen manier en in zijn eigen tempo.
Rijschool Fly Over is een franchiseorganisatie, maar wij stellen duidelijke verwachtingen aan alle aangesloten instructeurs. Zij werken volgens dezelfde werkwijze en houden de voortgang van leerlingen zorgvuldig bij via een instructiekaart of iPad.
Vlak voor het herexamen van uw zoon heeft u mij persoonlijk benaderd met de vraag of een andere instructeur mogelijk was, omdat u het gevoel had dat de klik niet meer optimaal was. Dat is heel begrijpelijk en iets wat kan voorkomen. In ons gesprek heb ik geprobeerd goed naar u te luisteren en uw zorgen serieus te nemen. Tegelijk heb ik aangegeven dat een wissel zo kort voor het her-praktijkexamen mogelijk niet in het belang van uw zoon zou zijn.
Samen hebben we de voor- en nadelen besproken en bent u akkoord gegaan om het herexamen, met nog enkele aanvullende lessen, voort te zetten met dezelfde instructeur. Daarbij spraken we af dat, mocht het herexamen niet slagen, er een second opinion zou volgen bij een andere instructeur en dat wij hierover opnieuw contact zouden hebben.
In het vervolggesprek heb ik u teruggekoppeld dat de tweede instructeur dezelfde aandachtspunten benoemde als eerder al door de eerste instructeur waren besproken met uw zoon.
Hoewel uw zoon daarna helaas nog eenmaal is gezakt, heeft hij uiteindelijk met doorzettingsvermogen zijn rijbewijs behaald. Dat verdient waardering. Wij willen u verzekeren dat wij als rijschool altijd betrokken blijven en iedere opmerking of klacht serieus nemen en intern bespreken. Wij vinden het belangrijk dat elke leerling met respect en volgens duidelijke normen en waarden wordt begeleid.
Wij vinden het jammer te horen dat u voor uw andere zoon een andere keuze maakt, maar respecteren dat uiteraard volledig. Wij wensen u en uw zoon daarin alle goeds en veel succes.
Met vriendelijke groet,
Rijschool Fly Over/Theo Vuyk.