Na een lang lestraject met goede en scherpe coaching, in 1 keer geslaagd!
Mijn eerste mentaliteit, "ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan" (Pippi Langkous), veranderde na de lessen waarin ik leerde schakelen en de koppeling goed gebruiken. Zoveel tegelijk, en dat terwijl ik best kan multitasken (althans, op werk). Ik raakte daardoor een beetje in een kramp, en wilde het allemaal goed doen, zonder fouten, voor mezelf, voor Michael als instructeur. Je komt jezelf tegen, zeg maar ;) Hierdoor verloor ik de ontspanning, de lol in het rijden, de open en nieuwsgierige blik die nodig is om goed rond te kijken en in het verkeer deel te nemen. Zat mezelf dwars en daardoor wist Michael soms ook niet meer hoe te helpen. Na wat privé omstandigheden en afbellen van lessen, had ik er eigenlijk geen zin meer in. Ik wilde even pauze (zelfs na alle covid lockdowns). Lydia was toen heel supportive en heeft me toen aangeraden eens met automaat te gaan lessen. Wat een goed idee en wat heeft me dat vooruit geholpen! Ik kon me focussen op de weg, het verkeer, meer rust. Ik kreeg Christian, de rijschooleigenaar, als instructeur. En zijn manier van coachen en leren heeft me echt goed erdoorheen geholpen. Ik werd wat rustiger, vond rijden weer leuker en kon daardoor meer leren in het echt deelnemen aan het verkeer. Soms nog best eng, maar ik groeide wel! Hierdoor heb ik na een flink aantal lessen toch een goed examen gereden, in alle rust en met zelfvertrouwen en focus. En in 1 keer geslaagd zonder enige feedback met minpunten! Opgelucht, blij en trots en wie weet ga ik nog eens examen doen in een schakelauto, maar voor nu geldt: geef niet op, blijf bij Kennedy lessen, ze trekken je er wel doorheen en geven je een zeer goede voorbereiding op het examen en het echte werk als je erna alleen op stap gaat :)