Zeer arrogante houding en euvel niet ontdekt
Ik heb vorig jaar mijn Youngtimer BMW645 CI door Pouls laten voorzien van een Prins LPG installatie met LPG tank met 120 ltr inh.
De kosten daarvoor waren ca. € 4000,-.(1 jaar garantie).
Toen ik tegen de herfst vorig jaar startproblemen kreeg, meldde ik dat direct bij hun.
Ik zinspeelde dat het wel eens aan hun installatie zou kunnen liggen. De eerste reactie daarop was echter: „aan onze installatie kan dat niet liggen“.... dat is in mijn ogen een erg vroege diagnose en grenst ook aan een arrogante houding wanneer je niet eens hebt gekeken naar de evt oorzaak.
Er werden tijdens de grote beurt welke ik tevens heb laten uitvoeren, diverse onderdelen vervangen en verplaatst. De totale kosten (incl. beurt) bedroegen ca. € 850,- (geen garantie dus). Het euvel was volgens hun beholpen...... echter: daags erna weer dezelfde startproblemen en foutmeldingen. Het bleek dus dat ze met een soort van „tunnelvisie“ uitsluitend naar externe oorzaken hebben gezocht vanwege hun arrogante „het ligt niet aan onze installatie-mentaliteit“.
Vervolgens heb ik zelf nog een aantal onderdelen laten vervangen welk eventueel de mogelijke oorzaak zou kunnen zijn. Ook dat bleek niet te helpen. Toen stond ik voor een dilemma: weer terug naar Pouls met het risico dat ze weer de oorzaak niet zouden vinden met hun mentaliteit en ik wederom vele honderden euro‘s kwijt zou zijn aan reparaties welke waarschijnlijk wederom het euvel niet zouden verhelpen, of een derde onafhankelijke Prins-inbouwstation erna te laten kijken met een onbevooroordeelde blik?
Vanwege de vertrouwensbreuk in combinatie met nog steeds ernstige startproblemen/foutmeldingen, besloot ik dus naar de andere Prins dealer te gaan.
Wat bleek nu? Al bij de eerste grondige visuele inspectie door de eigenaar en Prins hoofdmonteur van het andere bedrijf, bleek hij na het openen (smorgens vroeg) een sterke LPG gaslucht waarneembaar. Oorzaak: diverse lekkende gasslangklemmen van Pouls al ca. 6 maanden!! Per e-mail kwam geen reactie!!