Prijs beduidend hoger dan afgesproken
Ik woon al 30 jaar in Harmelen en heb besloten om meer gebruik te gaan maken van de plaatselijke ondernemers. Zo heb ik een afspraak gemaakt bij autobedrijf Ouwerkerk in Harmelen om mijn zomerbanden te wisselen voor de winterbanden.
Tevens ook de prijs afgesproken en wel € 55,- exclusief BTW.
Het betrof een wisseling van alleen de banden. Wielen demonteren en monteren. Zomerbanden eraf en winterbanden erop. Wielen uitbalanceren.
Daarnaast heb ik gevraagd of van de velgen van mijn vorige auto de banden afgehaald zouden kunnen worden. Losse velgen, alleen de band eraf. Dit was geen probleem.
Toen alles klaar was werd voor het afhalen van de banden van de losse velgen € 42,88 exclusief BTW in rekening gebracht. Natuurlijk verwachtte ik iets extra's te moeten betalen voor deze extra werkzaamheden, maar geen € 42,88 exclusief de BTW. Dit is buitenproportioneel. Dit is bijna net zoveel als het wisselen van de zomerbanden met de winterbanden.
Hoe ik ook probeerde uit te leggen dat dit niet juist was, het hielp niet. Dit moest gewoon betaald worden voor de werkplaats.
Ik heb betaald en aangegeven dat dit de eerste en tevens de laatste keer is geweest dat ik bij Ouwerkerk Harmelen enige werkzaamheden
uit zal laten voeren. Het mag begrijpelijk zijn dat ik dit bedrijf niet aan zal bevelen.