Slechte ervaring na aankoop – geen enkele vorm van service of verantwoordelijkheid
Op 3 juni kochten wij een auto bij B&S Auto’s. Tijdens de proefrit leek alles in orde, maar nog geen uur na aflevering — op de terugweg naar huis — merkten we dat de airco warme lucht blies. We hebben hier direct melding van gemaakt, maar werden telefonisch zeer onvriendelijk behandeld. Er werd gezegd dat het ‘ons probleem’ was, dat we eventueel over drie weken een keer langs konden komen, maar dat de kosten sowieso voor onze rekening zouden zijn.
Wij zijn ons ervan bewust dat we de auto zonder garantie hebben gekocht. Toch bestaat er zoiets als wettelijke conformiteit: een product moet voldoen aan wat je als koper redelijkerwijs mag verwachten. Een airco die kort na aankoop niet blijkt te werken en waarbij later blijkt dat de compressor defect is en al langere tijd onder fluor heeft gelekt, valt daar wat ons betreft duidelijk niet onder.
Volgens B&S werkte de airco bij aflevering, maar het defect (een lekkende afdichtring én een kapotte compressor) wijst erop dat het probleem niet zomaar in dat ene uur ontstaan is. Onze eigen garage heeft het uiteindelijk moeten oplossen, omdat we kort na aankoop op vakantie zouden gaan en niet konden wachten op de lakse houding van B&S.
De afstand van ruim een uur enkele reis is één ding, maar het totaal afschuiven van verantwoordelijkheid — nog geen minimale bereidheid om mee te denken of de situatie serieus te nemen — vinden wij onacceptabel. Voor ons geen tweede keer bij B&S Auto’s.