Weglopen voor consequenties
Enkele jaren tevreden klant geweest bij Sutherland Gorredijk. Afgelopen jaar is het huilen met de pet op. De ene fout na de andere fout. Kapotte schokbrekers: in januari 2019 klacht al gemeld, hierop heeft men twee keer lucht uit de banden laten lopen. Vervolgens 5 maanden later wordt betreffende auto door een examinator van de weg gehaald met de woorden: Toets afgebroken, je schokbrekers zijn kapot.
Bij een andere auto uit ons rijschool park moest vorig jaar juli een ruil versnellingsbak worden gemonteerd.. Dit gebeurde in Rotterdam. Na enkele dagen ter reparatie te zijn geweest blijkt de auto bij terugkomst nog dezelfde klacht te hebben. Ondanks dat de instructeur meldde dat deze bak niet goed was heeft deze garage 4 maanden aangemodderd en diverse onderdelen vervangen. Maar de kwaal bleef. Op lang aandringen van de instructeur, die toch wel enige kennis in huis heeft, is de auto wederom naar Rotterdam gegaan. En wat bleek: zoals instructeur vermoedde, verkeerde type bak. Wederom werd er een andere versnellingsbak gemonteerd, maar wederom was de klacht niet verholpen. Weer twee maanden wachten. Op mijn aandringen gaat de auto enkele weken geleden weer naar R'dam en weer mis: wederom een fout type versnellingsbak. Hoe verzin je het: 3 keer een foute versnellingsbak, dat is pech! Ons werd medegedeeld dat de auto daar moest blijven. Dit betekende dat de instructeur wederom ruim anderhalve week geen auto tot de beschikking had en dat wederom alle kandidaten afgebeld moesten worden. Later bemerkten wij ook nog dat voor het vervoer naar R'dam geen ambulance is gebruikt, maar dat men met de auto over de weg reed.
Voor de klant in oplossingen denken en met de klant communiceren moet je van dit bedrijf niet verwachten. En nu wij, alleen van het laatste geval, een kosten claim indienen geeft men zich niet thuis. Wanneer je 5 auto's van een klant mag onderhouden en wanneer deze aan vervanging toe zijn mag leveren, verwacht je toch iets meer coulantie.