Wanprestatie van de rijschool/traumatische ervaring
Ik ben 64 en wilde graag als afleiding/opheffen personeelstekort branche een taxi pas halen. Gewoon voor de leuk. Werk had ik ook al. Iedereen blij dus.
Achtergrond: docent Nederlands en docent Politieacademie Drachten/Apeldoorn.
Beginsituatie: nooit met een routeplanner gereden. Altijd 100%-op-de-weg-kijken gewoonte gehad, zoals alle oudere mensen.
Uiteraard is inderdaad mijn leervermogen niet meer optimaal, ben geen 20 meer, zeggen we dan..
Hier is door Sietze Kuiper nooit naar gevraagd, blijkbaar niet relevant/nodig/geen probleem. Tom-Tom rijkenniservaring wordt vooraf blijkbaar aanwezig geacht? De eeuwige jeugd dus ook.
De theoriecursus is digitaal via CBR o.i.d. Geen docent gezien 0% begeleiding, geen reflectie o.i.d. Wel gehaald met drie fouten, omdat die niet werden behandeld in de online cursus.
Kun je eenzaam in eigen tempo doen en je kunt extra examens bijkopen = extra kosten voor de cursist.
Praktijkcursus gedaan met Sietze Kuiper, d.w.z. ruim 3 en een half uur achter elkaar (blijkbaar didactisch normaal?) van A naar B rijden met de fameuze routeplanner dus. Niet afwisselend met meerdere cursisten, zodat je kunt reflecteren op elkaars gedrag en de kennis kan laten indalen.
De routeplanner ging ondertussen minimaal vier keer offline, zoals dat zo mooi heet, waarna Sietze en ik druk zijn geweest met het knutselen om dat ding weer aan de praat te krijgen.
Materiaal is dus gewoon rotzooi.
Ondertussen was ik behoorlijk in paniek omdat ik de volgende ochtend ( N.B. binnen 12 uur na de praktijkcursus) in dezelfde auto met een disfunctionele routeplanner, zonder ervaring met zo'n apparaat., wel examen moest doen. Net zoiets als in een vliegtuig van Boeing stappen, waarvan de deuren niet dicht willen of de motor los zit.
U raadt het al: de hele nacht niet geslapen, omdat je hoofd vol zit met prop-erin-informatie die geen plekje heeft gevonden en een kapotte routeplanner (die het ook inderdaad niet deed tijdens het examen) in de auto. Pure paniek dus.