Beschrijf de ervaringen met dit bedrijf
Mijn ervaringen met Bruinsma zijn niet bijster goed. Uiteindelijk heeft het veel te lang geduurd voordat ik m\'n rijbewijs had. Dit wijt ik onder meer aan de slechte planning en aan de communicatie. Af en toe werd een vriendin van mij gebeld omdat Bruinsma iets van mij wilde weten, terwijl ik toch echt m\'n eigen nummer had gegeven. Soms werd ik gebeld, kreeg ik daarna de mededeling \"we bellen zo terug\" en duurde het vervolgens langer dan een uur voor ik weer werd gebeld. Ik heb wel meer te doen dan wachten op een telefoontje.\r\n\r\nVerder werd ik regelmatig niet het aantal uren ingepland dat ik had aangevraagd, zonder dat hier enige uitleg over werd gegeven. De roostermails waren behoorlijk standaard en niet persoonlijk van aard. Pas op het laatst hoorde ik van mijn instructeur dat als ik om 4 lessen vraag dit blijkbaar als 4 uur wordt gezien, terwijl ik altijd lessen van 2 uur had. Dit is dus zeer onduidelijk aangegeven. Ik snap dat jullie uit economisch oogpunt een leerling het liefst niet te veel lessen geven, maar als iemand daardoor faalt voor z\'n examen, wordt het een nog duurder grapje, lijkt me.\r\n\r\nDe simulatorlessen hebben bij mij voor m\'n gevoel vrij weinig toegevoegd en me eerder tegengehouden in m\'n ontwikkeling omdat je daarna heel erg moet wennen aan de echte auto. Dit kan echter per persoon verschillen. Wel wil ik aangeven dat de begeleider van deze simulatorlessen (Rinus) echt heel onaardig is. Hij draagt bijna niets constructiefs bij, heeft het alleen maar over hoe duur het is als je iets kapot zou maken in de auto en als ik in hem in 10 uur tijd meer dan 1x heb zien lachen, zou me dat verbazen. Hij geeft je geen enkel vertrouwen terwijl dat toch wel een van de belangrijkste dingen is als je voor het eerst in een auto gaat stappen.\r\n\r\nDe cursus was wel handig, maar hier wist ik van tevoren niks van. Toen ik m\'n eerste planning kreeg, stond dit er opeens bij, en dit kon maar een beperkt aantal uren per week. Misschien stond dit wel ergens aangegeven, maar blijkbaar erg onduidelijk. Sowieso kreeg ik heel veel formulieren, post e.d. dus dan raak je het overzicht nog wel eens kwijt.\r\n\r\nOver m\'n instructeur ben ik wel redelijk tevreden. Volgens mij heeft hij mij goed leren autorijden en ik ben dan ook in één keer (zij het met de hakken over de sloot) geslaagd. De lessen hadden voldoende afwisseling. Ook vond ik het een prettige auto om in te rijden.\r\n\r\nMaar in het algemeen zou ik Bruinsma dus niet aanraden en als ik het zelf opnieuw zou doen er ook niet naartoe gaan. Dan ga ik toch liever naar een wat kleinere rijschool van een wat persoonlijkere aard. Ik stap liever op dinsdagmiddag uit de auto en dat we daarna een afspraak maken voor donderdag, in plaats van dat ik twee maanden van tevoren moet aangeven wanneer ik kan, en uiteindelijk nog amper word ingepland.