Professioneel tot in het bot
Ik ben eigenaar van een BMW 335d xdrive station uit 2015.
Op een dag verscheen er een melding in het systeem m.b.t. onderstelfunctie beperkt. Deze melding verdween weer. Kort hierna kreeg ik allerlei soorten storing(ABS, DSC etc). 1 grote kerstboom zeg maar. Na uitlezen bij dealer werd mij verteld dat de tussenbak versleten was en vervangen moest worden. Uiteindelijk deze laten reviseren voor een paar duizend euro, helaas zonder resultaat. Vervolgens werd mij verteld dat de centrale computer(ZGM) defect was. via google uiteindelijk bij Bouman terecht gekomen.
Dit zijn pas professionals die weten hoe je een juiste diagnose moet stellen en niet lukraak onderdelen gaan vervangen. Na een gedegen controle kon in ieder geval worden uitgesloten dat het dus niet lag aan de onderdelen. Na een speurtocht werd de boosdoener gevonden. Het was een minuscule beschadiging in de kabelboom.
Mocht je ooit met je handen in het haar zitten dan kan ik je Bouman van harte aanbevelen. Echte toppers, die weten waar ze over praten.
Autodiagnose is echt een vak op zich. De meesten lezen alleen uit en gaan dan lukraak vervangen. Vaak gepaard met enorme bedragen waar de klant voor moet betalen.
Zoek niet verder als je een probleem hebt.
Ik rij de volgende keer gelijk naar Bouman als ik een probleem heb, zelfs de BMW dealer had geen flauw idee meer.........