Reactie van het bedrijf
Beste mevrouw,
Bedankt voor uw reactie. We begrijpen dat prijsstijgingen vervelend zijn en lichten dit graag toe.
In 2022 heeft u voor dezelfde SCM-keuring €53,69 betaald. In 2024 heeft u ook al contact opgenomen over de prijs. Destijds is er – in uw voordeel – een fout gemaakt waarbij het certificaat niet is doorberekend, waardoor u slechts €36,30 heeft betaald. Dit was dus geen representatieve prijs.
Sindsdien zijn de kosten aanzienlijk gestegen. Denk hierbij aan inflatie, forse prijsverhogingen vanuit certificerende instanties en stijgende loonkosten door cao-verhogingen. Hierdoor is onze kostprijs merkbaar toegenomen.
Daarnaast willen we benadrukken dat de beleving van “10 minuten werk” niet het volledige plaatje weergeeft. Tevens zijn in het tarief zijn ook inbegrepen:
planning en administratie
registratie en verwerking in systemen
certificering en afhandeling
opleiding en jaarlijkse bijscholing van onze monteurs
Wij werken uitsluitend met gekwalificeerd en gecertificeerd personeel. Deze kennis en kwaliteit brengen kosten met zich mee, maar zorgen er wel voor dat uw voertuig volgens de juiste normen wordt gekeurd.
Verder had u vooraf altijd kunnen informeren naar de prijs. Dat is niet gebeurd. Uiteraard staat het iedereen vrij om een andere aanbieder te kiezen. Wel merken wij op dat prijzen van andere partijen niet altijd één-op-één te vergelijken zijn (bijvoorbeeld exclusief certificaatverlenging of btw).
Wij vinden het vervelend dat u dit als negatief heeft ervaren, maar staan volledig achter onze prijsstelling en de kwaliteit die wij leveren.
Met vriendelijke groet,
Dregema
Beste mevrouw,
Wij nemen kennis van uw reactie, maar willen u erop wijzen dat wij uw woordkeuze (zoals “opgelicht” en “diefstal”) ongepast vinden. Wij hanteren transparante en correcte tarieven die gebaseerd zijn op onze werkelijke kosten en werkwijze.
-------
Klant reactie:
REACTIE OP UW BERICHT: Wat u zegt klopt absoluut niet. Ik heb hier voor mij 3 facturen van 2022 - 2023 en 2024, op al deze facturen is er €30,- berekend voor de keuring. Dat de prijzen zijn verhoogd kan ik begrijpen en heb ik geen moeite mee. Maarrrrr van €40,- naar €80,- vind ik schandalig !!! Wat u zegt over dat de prijs met andere partijen niet 1 op 1 vergeleken kan worden klopt ook niet. Dit kan in dit geval zeker wel aangezien ik bij dit bedrijf €40,- betaal voor EXACT hetzelfde. Dit is ook inclusief de werkzaamheden en het certificaat. Dus ik blijf bij mijn standpunt dat ik zeg dat ik mij opgelicht voel en dit schandalig is.
-----
Dregema reactie:
Beste mevrouw,
Wij hebben u reeds uitgelegd hoe onze prijs is opgebouwd en waarom deze in de loop der jaren is gewijzigd. Daar blijven wij bij.
U bent uiteraard vrij om uw keuring bij een andere partij te laten uitvoeren als u daar een beter gevoel bij heeft.
Met vriendelijke groet,
Dregema