De inhoud en de tussentijdse toetsen bereiden je niet voor op de eindtoets.

In de modules van de cursus zitten enkele fouten. En daarbij wordt regelmatig verwezen naar de handboeken die je geacht wordt zelf aan te schaffen. Deze handboeken zijn erg duur. Dit opzicht is al niet te bevatten, aangezien de wet en regelgeving opgelegd wordt door het ministerie en vervolgens verwacht wordt dat wegwerkers of werkgevers de handboeken zelf aanschaffen. Alle handboeken over veiligheid zou op zijn minst gratis verkrijgbaar moeten zijn. Veiligheid voorop maar je moet er wel dik voor betalen. De stof bereidt je niet voor op het examen en sommige vraagstellingen zijn onduidelijk of het zijn instinkers. Wat wil men hiermee bereiken? Ik ben in één keer geslaagd met 80% maar vraag mij af of voor laagopgeleiden, die MOETEN werken aan de weg, het haalbaar is dit certificaat te behalen. Deze klachten,: over de kosten en de moeilijkheidsgraad, ga ik ook indienen bij het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en bij de Ombudsman. Het is een schandaal.