Wij hebben onze eerste reis naar Indonesie als heel bijzonder ervaren. Voor ons was Java het allermooiste met een schitterende natuur. We hebben genoten van de vriendelijke mensen. Een hele relaxte sfeer. Op aangeven van onze wensen is door Indonesia Travel een mooie reis samengesteld. We hebben volop genoten van de natuur, de lieve mensen en de bezienswaardigheden. Tijdens onze reis werden we bijgestaan door deskundige gidsen en chauffeurs. Heel veel dank aan allen die onze reis zo mooi hebben genmaakt.
Onze vakantie naar Bali en Nusa Penida hebben wij via IndonesiaTravel geboekt. We zijn een gezin met drie puberkinderen, en in het begin was alles natuurlijk spannend en onbekend. Daarom zijn we extra blij dat we onze reis via IndonesiaTravel hebben geregeld. Vanaf het eerste contact tot het maken van het reisplan verliep alles soepel en professioneel. De hele reis hebben we als fantastisch ervaren. Alles was precies zo geregeld als we hadden afgesproken – tot in de puntjes verzorgd. Het gaf ons veel rust om te weten dat alles goed geregeld was, zodat we volop konden genieten. Wij zouden IndonesiaTravel dan ook zeker aanraden aan iedereen die naar Indonesië wil reizen! Aniel & Cindy
Indonesia travel heeft voor ons een fantastische reis samengesteld. Tijdens het gehele proces van het boeken van de reis tot het vertrek was het contact erg prettig, kregen wij goed advies en werd er ook goed geluisterd naar onze interesses en vragen over de reis. We hebben ontzettend genoten van de reis zelf. Naast dat we op prachtige plekken zijn geweest en leuke activiteiten hebben gedaan waren ook de gidsen en chauffeurs fijne mensen en was alles goed geregeld. Ook tijdens de reis hadden we goed contact met Isabelle wanneer dit noodzakelijk was. Naast dat we een fijne vakantie hebben gehad, hebben we ook echt een inkijkje gekregen in de Indonesische cultuur - dat vonden we erg bijzonder. Al met al dus een goede ervaring, die we aan iedereen met interesse voor de natuur en cultuur van Indonesie zullen aanraden.
Voor onze huwelijksreis hebben wij geboekt bij Indonesia Travel en we hadden ons geen betere organisatie kunnen wensen. Vanaf de eerste dag tot het moment dat we weer terug naar huis vlogen, verliep alles vlekkeloos. We hebben in een paar weken tijd enorm veel van Indonesië mogen zien: van tempels en rijstvelden tot prachtige eilanden, snorkelexcursies en indrukwekkende natuur. Dankzij de zorgvuldige planning van Indonesia Travel hebben we optimaal kunnen genieten zonder dat we ons ergens druk om hoefden te maken. Alles sloot naadloos op elkaar aan. Het contact met Indonesia Travel was daarnaast ontzettend fijn. Bij vragen kregen we altijd razendsnel reactie. Je merkt in alles dat ze enorm veel weten van het land, en dat geeft zoveel vertrouwen. Zelfs de gidsen in Indonesië zelf spraken alleen maar lovend over hen – en dat zegt eigenlijk alles. Wat voor ons het grootste verschil maakte, was de goede begeleiding ter plaatse. We hebben ons geen enkel moment zorgen hoeven maken of stress ervaren; vervoer, excursies en hotels waren altijd perfect geregeld. Daardoor konden wij ons volledig focussen op genieten en ontspannen. Wij kijken terug op een huwelijksreis vol prachtige herinneringen en zijn ontzettend blij dat we deze reis met Indonesia Travel hebben gemaakt. Een absolute aanrader voor iedereen die zorgeloos en onvergetelijk door Indonesië wil reizen.
We hebben erg genoten van onze reis door Kalimantan. De boottochten (op de klotok) over de Sekonyer- en Mahakamrivier waren een leuke en weer eens heel andere manier van reizen .. glijdend over het water, omringd door jungle, dorpjes en dieren, waaronder de indrukwekkende orang-oetans. Het eten aan boord was verrassend goed; op de tweede boot zelfs culinair, dankzij kok Anto. Ook de rest van het reisprogramma zat prima in elkaar: afwisselend, met wandeltochten, raften en fijne overnachtingen. Alles uitstekend geregeld, van het vervoer tot de binnenlandse vluchten en de lokale gidsen. Hoewel wij Kalimantan niet het allermooiste eiland van Indonesië vonden, maakte de manier waarop we reisden deze ervaring heel bijzonder en de moeite waard!
Wij zijn in juli met 19 studenten (19 tot 27 jaar) naar Indonesië afgereisd om de 35e verjaardag van ons dispuut te vieren! Omdat het om een grote groep ging, vergde de voorbereiding veel organisatie. Met de hulp van Isabelle hebben we een volledig gepersonaliseerd reisplan opgesteld dat perfect aansloot op onze wensen. We zochten een vakantie vol avontuur, cultuur en natuur, maar ook momenten van ontspanning. Uiteindelijk bezochten we Java, Bali en Lombok: een prachtige combinatie van indrukwekkende bezienswaardigheden, veelzijdige natuur, bijzondere culturen en gastvrije mensen. Tijdens de reis werden we begeleid door een lokale gids (Heri) die ons veel wist te vertellen, en we hoefden ons dankzij de chauffeurs nergens zorgen om te maken. Wat deze reis extra bijzonder maakte, was de persoonlijke service van Indonesia Travel / Isabelle. Het voelde nooit alsof we een van de vele groepen waren, maar juist alsof er echt met ons werd meegedacht. We konden altijd iemand bereiken als dat nodig was, kregen snel en vriendelijk antwoord op onze vragen en voelden ons gehoord in al onze wensen. Daarbij was de prijs voor deze compleet verzorgde reis zeer scherp, zeker gezien de kwaliteit en zorg die in alles terugkwam. De reis heeft ons alles gebracht wat we hoopten, en nog veel meer. We hebben onvergetelijke herinneringen gemaakt, Indonesië écht leren kennen en ervaringen opgedaan die ons voor altijd bijblijven. Een absolute aanrader voor iedereen die een goed georganiseerde, persoonlijke én betaalbare reis zoekt!
Onze 2e reis via Indonesia Travel en net als de 1e keer tot in de puntjes verzorgd. Een heel andere ervaring dan onze 1e reis.Sulawesi heeft alles wat je maar wil en onze reis was zo samengesteld dat er iedere dag weer iets moois op het programma stond, rustmomenten om lekker te snorkelen en even niks maar ook reisdagen van soms wel 10 uur in de auto. Deze reisdagen zijn niet eens erg er wordt genoeg gestopt wordt, mooie view points, watervallen, lekkere warungs voor n kop koffie of n lunch en je rijdt door leuke dorpjes. We hadden ook nu weer top drivers, leuke gidsen die ons echt enthousiast over hun eiland wilden vertellen en mee wilde nemen. De accommodatie was niet altijd wat je hadden verwacht maar dit hoort ook wel n beetje bij Sulawesi en is ons enige kritiekpuntje. Isabelle je hebt ons weer n prachtige herinnering bezorgd, regelmatig contact terwijl we daar waren, goede communicatie, met ons meedenken, een dikke 10. Bij Indonesia Travel heb je echt het gevoel dat ze erbij zijn van de 1e tot de laatste dag. Bedankt hiervoor!
Een maand lang door Sumatra, Java en Bali. Wat een prachtig land! We hebben genoten van cultuur, natuur en natuurlijk lekker eten. Alle hotels waren prima en alles verliep soepel. Op elke eiland een eigen gids met chauffeur die ons heel goed hebben begeleid en heel veel hebben verteld. Een reis om nooit meer te vergeten. Een geweldige ervaring!
Wij (gezin: ouders, kinderen van 20, 18 en 15 jaar, en vriendin van 23) kijken met heel veel plezier terug op onze 25-daagse reis naar Sumatra, Java en Bali in juli 2025. Onze wens was om de highlights van deze drie eilanden te zien, en dat is méér dan geslaagd! Elke dag bracht weer een nieuw hoogtepunt. Bij Indonesia Travel staan ze open voor reisprogramma’s op maat en denken ze graag met je mee. Isabelle luistert echt naar je wensen, reageert snel en is enorm betrokken – ook toen we in Indonesië waren, dus niet alleen tijdens de voorbereiding. We hadden voor ieder wat wils in het programma: van een orang-oetangtrail en een bezoek aan Batak-Karostam, tot de Borobudur, een kookworkshop, de Bromovulkaan, raften en snorkelen (en nog veel meer). Tijdens ons verblijf in Indonesië werden wij volledig ontzorgd door de gids en de chauffeur. We kregen veel informatie over het land, de cultuur en de natuur. Als we ergens hulp bij nodig hadden – denk aan vertalen, afdingen of medisch advies – stonden zij direct voor ons klaar. Alle activiteiten en ontmoetingen met de lokale bevolking zullen we niet snel vergeten, net als de vele mensen die graag met ons op de foto wilden. De reisafstanden waren soms behoorlijk groot, maar dat mocht de pret niet drukken, omdat we zoveel indrukwekkende dingen hebben gezien! Vergeet niet af en toe een rustdag in te plannen om te ontspannen en alle opgedane ervaringen te verwerken. Er zijn namelijk veel momenten waarop je heel vroeg moet opstaan, en soms zelfs ’s nachts. Indonesia Travel stelt haar klanten écht centraal, en wij hebben ons tijdens de hele vakantie volledig ontzorgd gevoeld. Mochten wij ooit teruggaan, dan boeken wij zéker weer via Indonesia Travel!
Onze reis naar Indonesië was fantastisch. We hebben 4 weken genoten van een prachtig land dat door de deskundige organisatie van Isabelle van Indonesia Travel super is verlopen. We hebben Sumatra, Jave, Bali, Lombok, Soembawa en Flores in een vakantie bezocht. Dit vergt natuurlijk wat uitzoek werk en de nodige voorbereiding. Samen met Isabelle hebben we een goede route uitgestippeld en het onvermijdelijke reizen geprobeerd te beperken. We hebben de Oerang Oetangs gespot in Bukit Lawang, gezwommen met de walsvishaaien bij Soembawa, de Komodovaranen gezien en de magische zonsopkomst bij de Bromo vulkaan mogen aanschouwen. Veel van onze bezochten lokaties waren echt authentiek Indonesië en dat maakte het voor ons nog mooier. Een reis om nooit te vergeten. Hartelijk dank hiervoor!!
Wij zijn met ons gezin met twee jongens van 11 en 13 jaar, 24 dagen naar Java en Bali geweest. Wat een avontuur was dat! Contact vooraf was heel fijn en persoonlijk. Konden alles vragen en voorstellen, niets was teveel. Een hele cultuurshock in het begin voor de jongens die nog niet eerder buiten Europa hadden gereisd. De drukte, het chaotische verkeer, de cultuur, natuur van Java was allemaal even wennen. Wij vonden vooral de plekken op Java waar weinig Westerse toeristen kwamen erg leuk, omdat je dan vooral het "echte" Indonesië ziet. We hadden met name op Java een vol programma en waren echt bekaf, maar had er niks van willen missen. Nou ja, misschien het paleis van de Sultan in Yogyakarta, dat viel wel tegen. Verder werd het programma altijd in overleg afgestemd en indien nodig (door bijvoorbeeld veranderde openingstijden) aangepast, of wat geschoven. Ook hier en daar leuke spontane toevoegingen op advies van de gids of chauffeur. De 6 dagen op Bali hadden wij achteraf liever op een ander eiland doorgebracht. Niet omdat het niet goed geregeld was, alles was top, maar het meer toeristische Bali was gewoon toch wat minder ons ding. Wat ons vooral bij zal blijven buiten alle mooie activiteiten en bezienswaardigheden, zijn de contacten met de locals. Daarbij zeker ook het contact met onze super lieve gids en chauffeur. Zij hebben de reis gemaakt tot de mooie ervaring die het was. Zo leuk om dat contact te hebben, ook naar de jongens toe, echt top. Bij beide ook thuis geweest en bij de gids samen met zijn gezin gekookt. Voelt als een nieuwe vriendschap, dat is toch wel heel waardevol. Bedankt Indonesia Travel voor dit prachtige avontuur.
Met een enkele belafspaak samen met Isabelle, hebben we onze wensen doorgegeven. Een paar dagen later krijgen we een eerste versie van de georganiseerde reis. Met een paar mailtjes heen en weer is het verder geregeld. In Indonesië is alles top geregeld, van goed vervoer tot persoonlijke begeleiding met gidsen. Je komt op plekken waar je anders niet zou zijn gekomen en je ziet alles wat Indonesië te bieden heeft. Ook spontane veranderingen van plannen zijn mogelijk als de eens daar was. Voor ons waren de 9 Orang-Oetans en het verkennen van het ongerepte Flores de hoogtepunten. Manta roggen of Komodo Varanen, Indonesië heeft zo veel moois! We hebben er enorm van genoten, vooral door het goede en ontzorgde hulp van Indonesia Travel.
Ik heb in mei/juni 2025 met mijn moeder de meest unieke en geheel op maat gemaakte back to my roots reis gemaakt naar Sumatra, Java en Bali. Het samenstellen van de reis samen met Isabelle verliep heel fijn en persoonlijk. Ze neemt de tijd, luistert naar je wensen en geeft goede adviezen. De gidsen en chauffeurs ter plaatse zijn zeer vriendelijk en behulpzaam. Het land is prachtig en de mensen zijn ontzettend aardig. We hebben genoten van alle avonturen: de bezienswaardigheden, de natuur en de zoektocht naar belangrijke plekken uit mijn familiegeschiedenis. Echt de reis van mijn leven gemaakt! Als je een reisorganisatie zoekt die door de kleinschaligheid het contact persoonlijk kan vorm geven en je geheel ontzorgt dan kan ik je Indonesia Travel van harte aanbevelen!
Wij hebben als gezin (2 volwassenen en 1 dochter van 14 jaar) een rondreis gemaakt door Java en Bali. Voornamelijk Java, op ons verzoek want wij houden minder van het hele toeristische. Wij hebben bij Isabelle van Indonesia Travel onze wensen aangegeven en zij heeft daar een mooi programma op gemaakt. Wij wilden veel zien en daardoor hadden we een vol programma maar dat vonden wij juist fijn. Op Java was het even wennen aan de drukte en het chaotische verkeer maar we werden direct omarmd door de vriendelijkheid van de bevolking. Elke dag had een nieuw hoogtepunt en heel eerlijk kunnen we er niet 1 benoemen die eruit springt. Elke dag was fantastisch! We hebben de koloniale historie gezien in Jakarta, Bogor en Yogjakarta maar ook in vele andere plaatsen zie je het terug. Het kratermeer Kawah Putih, de talloze rijstvelden en theeplantages, zonsopgang bij de Bromovulkaan, uiteraard de Borobudur en Prambanan tempels en de natuur bij Green Canyon en Sukamade, het schildpadreservaat. Onze gids en chaufeur waren zeer kundig en superfijne mensen om ruim 2 weken mee op pad te gaan. Zij deden er alles aan onze reis perfect te maken en dat is zeker gelukt. Ook de hotels waren precies zoals we gevraagd hadden. Middenklasse en niet toeristisch. Voor ons helemaal perfect. Enige wat we ons minder gerealiseerd hadden vooraf is dat je niet overal even makkelijk 's avonds nog even het dorpje in kunt lopen omdat je dan langs een drukke donkere weg af moet lopen. Dat is soms wel jammer. Op Bali hebben we alleen Ubud gezien, Nusa Lembongan en Sanur. Weer een hele andere wereld tov Java en vele malen drukker qua westers toerisme. Voor ons dus perfect dat we hier maar een paar nachtjes bleven eigenlijk voornamelijk om te relaxen aan het strand. Nusa Lembongan vonden we heerlijk, hotel aan het strand met alle faciliteiten om de hoek en Sanur heeft dan weer meer een lange boulevard om overheen te wandelen of fietsen. Voor ons was het een geweldige reis.
We hebben een top vakantie gehad 30 daagse rondreis Java en Bali 1600 kilometer afgelegd met onze chauffeur en gids en de mooiste plekken bezocht.Heerlijk genoten.
We zijn op de beurs voor verre reizen in contact gekomen met Indonsia Travel. Ons gevoel was gelijk goed. Waar andere organisaties allemaal het geijkte programma aanboden(Sumatra-Java-Bali), kon je bij Indonesia Travel bijna heel Indonesië boeken. Wij kozen voor een reis naar Kalimantan en Noord-Sulawesi. Er werd een mooi concept naar ons gestuurd en na enkele aanpassingen gingen we in Juni 2025 op reis. Het was een geweldige reis, buiten de gebaande paden. Was soms best primitief, maar dat wisten we vantevoren. Maar al met al hebben we echt genoten van deze reis en een hoop mooie ervaringen opgedaan.
Er wordt hoe meegedacht met het plannen van de reis. Op reis kregen we ook bericht over wijzigingen van vluchten. En na de reis wordt nog contact gezocht over de reiservaringen.
Wij hebben een hele fijne, zeer afwisselende reis in Bali, Gili en Lombok gehad met een prettige gids / chauffeur. Mooie, relaxte manier van samen reizen. Geen gestress, maar op gemak. Veel gezien en gedaan, prachtige wandelingen, maar ook genoeg tijd voor ontspanning.
Wij hebben de 24 daagse rondreis gekozen en veranderd in 27 daagse reis. Zeer goed organisatie. In het algemeen, zijn hotels zeer goed maar sommige helemaal niet goed: badlamer niet proper in Bogor, Guesthouse in Sukamade (anderen verblijf aan het strand mogelijk), of jeugd herberg voor het langste verblijf in Yogyakarta (Wij hadden verwach top hotel). Het waren basic kamers. In Bali, vetblijf niet aan de mooie kant (witte stranden). Opgelet frigo nodig in de kamer (warme temp.) Excursies niet altijd top: Paleis Sultan (alleen buiten) niets speciaal. Lovina (dolfijn tour) 80 boten samen met zonsopgang. Beter te doen later in de dag. Overal een 7/10. Verbe******en zijn nodig.
We hebben een geweldige reis naar Java en Bali gehad dankzij Indonesia travel. Voordat we de reis hebben geboekt werd er in een persoonlijk vrijblijvend gesprek eerst heel goed geluisterd naar onze wensen. Men denkt mee in het vormgeven van je reis waarna je een persoonlijk reisvoorstel krijgt. Nadat je reis geboekt is ontvang je een eigen reis website. Er was een zeer fijn persoonlijk contact met Isabelle. Ook na de reis. Onze Nederlands sprekende gids op Java was heel erg goed op de hoogte van ons reisplan en wist precies wat wij belangrijk vonden. Er was een super fijn en gezellig contact met de gids en chauffeur. We hebben ons op deze reis nergens zorgen over hoeven te maken waardoor het een fantastische belevenis is geworden met fijne en mooie herinneringen. Dank je wel Indonesia Travel
In april/mei van dit jaar maakten wij een reis door Sumatra, Java en Bali. Op Sumatra en Java werden we begeleid door een gids en een chauffeur. Op Bali hebben we daar geen gebruik gemaakt, maar waren wel alle transfers al geregeld. De reis hebben we samen met Isabelle samengesteld. Op Sumatra naar onder andere Bukit Lawang, Berastagi, Samosir en Bukittinggi. Op Java langs Bogor, Bandung, Yogyakarta en nog een paar mooie plaatsen. Op Bali bezochten we Ubud en Sanur. Hoogtepunten waren de jungletocht naar de Orang-oetans, de Batak huizen, de vulkaanbeklimmingen en natuurlijk de bezoeken aan de Borobudur en Prambanan tempels. Ook de etappes per boot en trein waren schitterend! Maar het mooiste herinneringen hebben we aan alle Indonesiërs die we tijdens de vier weken durende reis hebben ontmoet; altijd vriendelijk, gastvrij en behulpzaam! We kijken terug op een prachtige reis, tot in de puntjes geregeld, met betrokken gidsen, goed vervoer en leuke hotels! Indonesia Travel bedankt!
Als je een zorgeloze vakantie wil, dan raad ik Indonesian Travel erg aan! Wij hebben 3 weken ontspannen. Het voelde als vroeger, toen ik met mijn ouders op vakantie ging; je hoeft nergens aan te denken! Je maakt een plan vooraf, wij kozen voor op pad met zn tweeën en een gids/ chauffeur. Je kiest wat je wil doen, en als het dan zover is, regelt het zichzelf. Echt heerlijk! Zoveel gezien en gedaan. Plus, ben je even niet in the mood; geef t aan bij de gids, en het wordt aangepast. Top!
Kontakt met Ind.Travel, familiebedrijf, zeer vriendelijk en professioneel, luisteren goed naar wensen van klant en passen programma naar wens aan. Flexibel dus. We hadden een druk en best wel ingewikkeld programma, maar alles verliep op rolletjes.
Een prachtige reis tot in detail goed geregeld. Alvorens te boeken worden de mogelijkheden uitgebreid besproken en voorzien van goede objectieve adviezen. De reis wordt daarna naar persoonlijke voorkeur uitgewerkt en geboekt. Op de plaats van bestemming klopt alles exact en is iedereen goed geïnformeerd. Onze gids was vakbekwaam en heel enthousiast. Naast de geplande bezienswaardigheden heeft hij waar mogelijk nog opties afgestemd op onze voorkeuren toegevoegd. Indonesia Travel is een zeer betrokken reisorganisatie, ook tijdens en na de reis.
In april/mei 2025 hebben wij de kleine Sunda eilanden bezocht waarvan het eiland Flores, vanwege de prachtige natuur, voor ons een absoluut hoogtepunt was!! Dit was onze 3e reis met Indonesia Travel: in 2019 hebben we door Java en Bali gereisd en in 2022 door Sumatra en Java! Alle drie deze reizen waren onvergetelijk én tot in de puntjes verzorgd en de gidsen die ons gedurende deze reizen permanent begeleid hebben, waren werkelijk zeer klantgericht en uitermate deskundig!! Ondanks de verdrietige periode rondom de ziekte en het overlijden van Willem (de oprichter van Indonesia Travel), is onze reis door Isabelle fantastisch geregeld en zijn onverwachte veranderingen naar alle tevredenheid opgelost. Daarvoor een zéér groot compliment!!
Genoenhuis 53
5661PC Geldrop
Indonesia Travel is niet het zoveelste commerciële verkooppunt voor reizen naar Indonesië: onze eigen ‘roots’ liggen in het mooiste vakantieland ter wereld. Wij zijn een social enterprise dat de maatschappelijke missie om Indonesië te ondersteunen naast het eigen financiële gewin stelt. Voor ons is Indonesië niet zomaar een vakantiebestemming, maar een ongekende cultuur die je ervaren moet hebben. Wij willen dat jij Indonesië ontdekt op de manier zoals wij het land van binnenuit kennen. Waarbij we niet alleen onvergetelijke ervaringen meenemen, maar Indonesië en haar bewoners ook ondersteunen op een 100% eerlijke manier. Neem contact op om te ontdekken hoe wij dat gezamenlijk doen!