Betaalbare echte zonnestroom
Geverifieerde reviews
Top beoordeeld
Heeft een totaal van 1.743 beoordelingen met een gemiddelde score van 8,7
Review overzicht
De reviews geven consistent een positief beeld van de app en communicatie. Gebruikers waarderen het inzicht in verbruik en de groene energie. Er wordt veel gesproken over een duidelijke prijsvoering, snelle ondersteuning en gebruiksvriendelijkheid. Over het geheel genomen lijkt de leverancier betrouwbaar en klantgericht.
Tot nu toe alles goed.
20 September 2026
Jeroen
Amsterdam
Een paar dagen na het doorgeven van de meterstanden kreeg ik de jaarnota al. Het geld dat ik terug kreeg stond binnen de kortste keren op mijn rekening. Wijzigingen die ik zelf kan doen in de app worden direct verwerkt. Mocht ik toch contact willen met een medewerker (dus geen chatbot) is dat geen probleem. Ik word dan snel en vakkundig geholpen. De Paneel Op Naam ben ik ook heel blij mee. Ik woon in een appartement dus heb zelf geen dak. Kortom, ik ben al jaren klant en zal dat ook nog blijven.
23 August 2026
Christa
Wageningen
Bedankt voor deze mooie review! 💚 Fijn om te horen dat je tevreden bent over onze dienstverlening. Daar doen we het voor. Dank voor je vertrouwen en dat je al jarenlang klant bij ons bent!
26 July 2026
claus
Ermelo
Transparant, betrouwbaar, duurzaam, betaalbaar, communicatief, eerlijk.
11 July 2026
Robin
Deventer
Wat fijn dat je zo tevreden bent Robin, daar doen we het voor!
Heel erg bedankt dat je de tijd hebt genomen om een beoordeling voor ons achter te laten :)
Goede klantenservice, alles loopt vlotjes, eerlijke prijzen naar mijn idee.
11 July 2026
Ingrid
Eersel
Bedankt voor je zonnige review, Ingrid! Superfijn om te merken dat je zo tevreden bent over ons :) En bij vragen staan we natuurlijk graag voor je klaar!
Lieneke
Klantteam Zonopnaam Energie
Niet alleen hun jaarnota is overzichtelijk en duidelijk maar ook in de app heb je een duidelijk overzicht van je verbruik en opbrengsten en wat dir betekend voor je eindafrekening.
29 June 2026
Hans
Zwolle
door de aanbieding des tijds ben ik ingestapt bij vrij op naam, echter door de looptijd van de panelen heb ik wel de vrijheid om over te stappen kwijt geraakt. vooral tijdens de extreme verhogingen ( 400 euri ) had ik de behoefte om over te stappen
29 June 2026
huub mulders
leende
Bedankt voor je review en fijn je gesproken te hebben, Huub!
Zoals besproken, kun je gewoon overstappen als je bij ons Paneelopnaam hebt. Dan kopen we deze van je terug voor de restwaarde.
Ook kwamen de hoge prijzen door de energiecrisis, en zoals je zelf ook zei, gold dat bij andere leveranciers net zo goed.
In ieder geval goed te horen dat je op dit moment tevreden bent bij ons :)
En mocht je nog ergens tegenaan lopen in de toekomst, neem vooral contact met ons op!
Zonnige groet,
Lieneke
Klantteam Zonopnaam Energie
Prima ervaring met zowel het telefonisch contact, als de communicatie via de app. Om het in de WC-Eend commercial sfeer te omschrijven, serieus bedoeld: het Zonnetje in huis.
23 June 2026
Luuc
Amsterdam
Bedankt voor je zonnige review, Luuc ☀️ Fijn dat je tevreden bent bij ons :) Mocht je verbeterpunten hebben, dan horen we het natuurlijk ook graag!
Goede ervaring met mogelijkheden
26 May 2026
Bart
Den Haag
Goede eerste ervaring
25 May 2026
Anneke Pronk
Zoetermeer
Geen problemen ervaren en de communicatie, indien van toepassing, verloop t goed.
23 May 2026
Paul Wubbels
Boxmeer
Stroom zonder gedoe
19 May 2026
Jan Hoevenaars
Zaandam
Een goede ervaring met een min punt, Ze doen je een voorstel met de prijs van gas per M3 en elektra per Kw, wat moet je daar mee ?doe een voorstel met wat je per maand gaat betalen, dat wil ik weten !Ja met zo'n dom voorstel blijf je niet bij Vrijopnaam !
16 May 2026
Ab
Rotterdam
Voorafgaand aan de jaarnota wilde ik inzicht in mijn verbruik om een goed contract uit te zoeken, dit was onmogelijk, ook telefonisch konden jullie me niet helpen. Dus ik zou deze niet aanbevelen
16 May 2026
Rianne
Utrecht
Bedankt voor je review, Rianne.
Vervelend om te horen dat je een negatieve ervaring hebt gehad bij ons! We hebben geprobeerd je te bellen om met je te bespreken waar je precies tegen aanliep in het contact met onze klantenservice, maar hebben je nog niet weten te bereiken.
Wil je ons terugbellen op 085 - 30 32 652? We zijn bereikbaar op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. Je mag ons natuurlijk ook altijd een mailtje sturen, dat kan naar [email protected].
Ondanks de ontwikkelingen laatste tijden toch goedkoper uit dan vorige energie leverancier en zelfs geld terug. Klantenservice makkelijk te bereiken, app overzichtelijk en bied mogelijkheden aan om als klant mee te doen aan verduurzaming.
11 May 2026
Daantje
Rotterdam
Altijd netjes, goed communicerend, meedenkend, heel vriendelijk, goede informatie
11 May 2026
Rudolf
Leiden
Zie boven
8 May 2026
Ton
Haarlem
Als zelf eigen energiespecialist ben ik zeer tevreden over deze energiemaatschappij; enige werkpunt is dat jullie tarieven transparanter kunnen delen.
8 May 2026
Jur
Eindhoven
Vrijopnaam is duidelijk, reageert snel, levert wat het belooft en heeft een prima missie: het leveren van groene stroom uit Nederlandse zon en CO2-gecompenseerd gas aan voor een lage prijs. Ik heb ook 10 zonnenpanelen via Vrijopnaam en ben daar zeer tevreden over.
7 May 2026
Albert
Rotterdam
Ik had een vraag, daarvoor heb ik gebeld. Die was snel verhelderd. Verder vond ik het overzichtelijk en goed uitgesplitst.
7 May 2026
Casper
Amsterdam
Positief. Kreeg terug van vorig jaar, stond binnen paar dagen op de rekening. Keurig
6 May 2026
Marianne
Valkenburg Lb
Zeer tevreden ook met de app. Duidelijk, volledig en transparant.
6 May 2026
Flip
Amsterdam
Al aantal jaren klant alles verloopt prima de app vind ik fijn
3 May 2026
Lydia
Rotterdam
Al jaren klant bij Vrijopnam naar volle tevredenheid
3 May 2026
Hans van Dijk
Maassluis
Heldere communicatie en overzichten. Goede prijzen.
2 May 2026
Lian
Den Haag
Zonopnaam Energie (voorheen Vrijopnaam) maakt zelf zonnestroom bereikbaar voor iedereen in Nederland, ook zonder eigen dak. Met kleinschalige en ecologische zonneparken wekken we duurzame energie op én versterken we de natuur en biodiversiteit. Zo werken we samen aan een groener en minder afhankelijk Nederland. Sinds 2018 ontvangen we hiervoor het hoogste oordeel van Greenpeace.
Ericssonstraat 2
5121ML Rijen