Wij hebben dit jaar de musical gewoon Super gedaan en dat was gewoon Super! Voor alle kinderen zat er een leuke rol in, en de liedjes waren afwisselend en swingend. Wij hebben enorm genoten!
Over de kop was dit jaar super! Ik vond de liedjes heel leuk en de scènes geweldig. Ik kijk nu al uit naar de volgende nieuwe musical. Bedank Ad nogmaals van ons en hij mag volgend jaar nogmaals komen kijken bij de uitvoering! Groeten, Marc Mulders LW Beekmanschool
Wij vonden het een super toffe musical en hebben er enorm van genoten. Het thema van de musical sprak de andere kinderen op school ook enorm aan. Waardoor het extra genieten was. Een nadeel vond ik dat sommige tracks (van langnek) er alleen in de mannelijke vorm waren. Wij hadden bijvoorbeeld een mevrouw Piecker. Ook waren de liedjes soms erg lastig en hoog. Groetjes
Hoi Katja, Dankjewel voor je mooie beoordeling. Fijn dat de musical bij jullie een succes was. Er was wel een track met Jacky in plaats van Japie beschikbaar, die was te downloaden vanuit het account. Maar je bent niet de enige die dat niet heeft gezien. Dus we zullen dat een volgende keer beter communiceren. Hopelijk tot volgend jaar weer. Geniet van de vakantie! Hartelijke groet, Meike Rep en Roer Musicals
Leuke rollen Differentiatie mogelijkheden Pittig decor
De DJ draait door is een geweldig leuke musical met leuke liedjes en grappige woordgrapjes. De leerlingen vonden het een feestje om deze musical te spelen. Iedereen heeft een mooie rol. Ook handig dat je aan kunt geven bij het bestellen voor hoeveel personen de musical moet zijn. Het late perfect!
De musical was geweldig! De verhaallijn was erg leuk en herkenbaar voor de kinderen zelf, maar ook voor het publiek. De personages waren erg leuk! Er zat leuke humor in. De liedjes waren leuk en goed aan te leren. Kortom: we hebben genoten!!!
Wij hebben de musical 'Betoeterd' dit schooljaar gedaan. Een hele leuke musical met veel grappige rollen en stukjes. De kinderen zijn ontzettend gemotiveerd aan de slag gegaan met de musical, het decor en de kleding. Het was voor ons weer een feestje om te werken met Rep en Roer. Door het oefenlokaal en de app van rep en roer is het oefenen van de liedjes en dansjes heel gemakkelijk voor de kinderen.
Alle kinderen hebben een actieve rol!!
Fijn dat dat er geen liefdesverhaal in zat en de woordgrapjes zijn top!
De kinderen hebben zelf gekozen voor "over de kop". Het verhaal gelink aan de Efteling sprak ze erg aan. Fijn dat er een mooie verdeling is qua rollen. Voor ieder kind is er zo een geschikte rol. De liedjes zijn geweldig en blijven na een paar keer horen al in je hoofd hangen. Veel positieve reacties gehad op het verhaal en natuurlijk de uitvoering.
Veel humor, duidelijke verhaallijnen. Vrolijke liedjes!
Ook dit jaar is Rep en Roer er weer in geslaagd om een fantastische musical te schrijven! Een grappig, leuk en overzichtelijk verhaal. De rollen zijn duidelijk omschreven en iedere rol heeft op zijn beurt een ‘hoofdrol’ in het stuk. Voor de leerkracht en ouders worden er zeer veel tips en aanwijzingen gegeven. Kleding, decor, dansjes bij de liedjes, je hoeft het niet allemaal zelf te bedenken. Het was ook weer fijn om aangesloten te zijn bij de besloten Facebook pagina van ‘over de Kop’. Ik ben al jaren erg enthousiast over de musicals van Rep en Roer!
Wij zijn creatief geweest wat betreft uitvoeringen. Er is een film gemaakt en deze is aan de ouders vertoond. Ouders zaten verspreid per gezin in verschillende lokalen. Geheel coronaproof. Daarna is de musical nog live uitgevoerd voor een aantal klassen op school.
Voor het 4 of 5e jaar Rep en Roer. Fijn dat het zo makkelijk te wisselen in qua rollen. Liedjes zaten soms.nog wel hij/zij wisselingen. Persoonlijk erg jammer. Rep en roer is daarentegen snel te bereiken en denken mee, erg fijn!! Dansjes dit jaar lastiger, veel aan bij moeten schaven. Eindlied mag van mij treuriger en dan knallen, nu zat dat een heel lied ervoor en daarna een gewoon eindlied. Ik ben.meer van rustig/zielig en dan knallen. Met kleine groep 12 kids, soms erg goed uitpluizen met de dubbelrollen. Soms klopt dit niet. Pietje dubbelrol met Henk. Scene 12 piet en 13 alweer henk. Is ook erg lastig te organiseren. Maar door de ervaring kun je dit zelf als leerkracht wel oplossen.
Het verhaal was erg leuk. Veel leuke rollen voor de kinderen. Leuke liedjes en veel mogelijkheden om kleine dingen aan te passen.
De musical "over de kop" is een leuke musical. We hebben verschillende liedjes door kinderen alleen laten zingen of alleen door de jongens of meisjes. De nek van Langnek ging ook daadwerkelijk omhoog en naar beneden. Dit werd gedaan door één van de kinderen. Het decor is helemaal alleen door de leerlingen gemaakt/geschilderd.
Het is een hele klus, zo'n musical instuderen, voorbereiden, decors ontwerpen en maken, kostuums regelen en ga zo maar door. Dan is het fijn om te werken met een musical van Rep en Roer! Een verhaal met inhoud en heel veel (vaak voor volwassenen) grapjes. Hierdoor is de musical als afscheid van de basisschool een groot succes. Ouders en collega's waren onder de indruk van de acteerprestaties van de kinderen - maar dit komt mede door de duidelijk beschreven rollen. De oefen-app werkt geweldig. De musical: Verboden te voeren is (net als vorig jaar Gewoon Super) een tekstueel en musicaal geweldige afsluiting van een bewogen schooljaar! Een aanrader dus!
'Gewoon Super' is een hele leuke musical. Attributen bij elkaar verzamelen is vanwege het alledaagse thema supermarkt makkelijk. Kinderen hebben goed gebruik gemaakt van de gebruiksvriendelijke app om zo in hun rol te komen. De toegang tot de extra bestanden is ook fijn en overzichtelijk.
Eerste keer Rep en Roer is goed bevallen! Wat was dit een leuke musical. Mooie rollen voor iedereen en super vrolijke muziek. Bij het jodellied stonden de ouders zelfs op de banken!
Zijn wie je bent kreeg een extra lading en dat kwam door de rolverdeling. Omdat een jongen toch geen koning wilde zijn, gaf de vrouwelijke burgemeester haar rol aan hem en wilde zij de tweede koningin zijn. Prinses Azalea had dus twee moeders. Het werd niet apart benoemd, maar was voor iedereen gewoon een gegeven. Het waren koningin Minima en koningin Alexandra en zij speelden dit met verve! Verder moest het meisje die de rol van Eitje speelde in quarantaine, de dag voor de musical....Het was echt heel naar, maar we hebben haar toch mee kunnen laten doen: online! De kinderen en ik hebben na twee Lock downs wel geleerd hoe dat moet! Een zusje van een klasgenoot heeft 's morgens geoefend met Eitje en Dooier. Zij hield het Chromebook vast en volgde alles wat Dooier deed en dat ging heel goed. Ook via de live stream was het verhaal goed te volgen. Verder heb ik wel met de ouders (online) overleg gehad over de rasta's en of er iemand problemen met het accent had. Dat had niemand. Ik ook niet hoor, maar dat zijn zaken waar je als leerkracht tegenwoordig over na moet denken. Het leuke introductie filmpje dat we van jullie kregen hebben we gebruikt en was ook via de livestream te zien: hartelijk dank daarvoor. En zoals al een aantal jaar heel fijn is: een digitaal tekstboek en het oefenlokaal! Volgend jaar wordt het vast weer een eindmusical van Rep en Roer. Hartelijke groeten, Veronica Herkendaal
Ook dit jaar kozen we weer voor een musical van Rep en Roer. We speelden met 40 kinderen "Over de kop". Van ouders ontvingen we complimenten: "Wat fijn dat alle kinderen zo tot hun recht komen in deze musical." Het was weer een waar feestje! Omdat we het theater gehuurd hadden voor ons optreden wilde ik ook graag een wolkenlucht zonder achtbaan om te projecteren. Dat was binnen een paar dagen geregeld, topservice dus! Het oefenlokaal en de oefenapp maken dat de kinderen de teksten en liedjes heel gemakkelijk kunnen instuderen. De koppeling met de Efteling was een schot in de roos!
Onderwerp sprak klein (kleuters alleen de liedjes laten horen) overige leerlingen erg aan. Er zaten euke grapjes voor volwassenen, de ouders in. De kinderen mochten bij ons een top 3 aangeven, waardoor ze zelf in feite hun rol konden kiezen. Daardoor had iedereen een rol die goed bij hem of haar paste. De liedjes waren lekker gevarieerd en bleven leuk om te zingen. Er waren ook leuke solo's, die kinderen ondanks dat ze het aanvankelijk erg spannend vonden, goed konden zingen. Het was echt een succes. We hebben de liedjes een keer voor opa's en oma's buiten gezongen en binnen voor de kleuters. De musical zelf is op 2 afscheidsavonden (de ouders door de helft, ivm corona opstelling stoelen) opgevoerd. We denken dat deze musical over 8 jaar zo nog een keer opgevoerd zou kunnen worden. Dat heb ik nog maar met 1 andere musical meegemaakt.
Een ontzettend leuke musical, waarbij zowel door de leerlingen als door ouders veel is gelachen! Vooral de rasta scene is heel erg leuk! Echt genoten van deze musical.
Ik vind dat Rep en Roer goed meedenkt en de haalbaarheid voor leerkrachten goed in de gaten houd. Met goede suggesties en voldoende gelegenheid om zelf uit te pakken. Goed aanbod in oefen filmpjes, fijne app.
Over de kop gespeeld met mn groep. Kinderen heel enthousiast waardoor het ook goed overkwam. Leuke, hedentijdse woordgrapjes. Handig gebruik van de app en het oefenlokaal. Op vragen wordt snel gereageerd. Echt top!
Valkstraat 1
3514TG Utrecht
Rep en Roer Musicals maakt musicals voor het basisonderwijs, zoals afscheidsmusicals en kerstmusicals. Het is bijzonder om samen met je klas, waar je zoveel jaren mee bent opgetrokken, de basisschooltijd af te sluiten met een musical. Aan dit leuke en leerzame proces willen wij graag bijdragen. Wij scheppen de voorwaarden waaronder alle kinderen kunnen stralen. En we hopen leerkrachten veel uit handen te nemen door onze musicals op maat aan te bieden en van instudeer-ondersteuning te voorzien.