Plezierige musicals met leuke liedjes en veel suggesties voor een succesvolle uitvoering.
De schoolmusical Strandgasten van groep 8 was een vrolijke en zomerse afsluiting van de basisschooltijd. Vanaf het begin straalde er enthousiasme van de 54 leerlingen af, die allemaal in hun kracht stonden en samen iets moois neerzetten. Het centrale thema van verbinding en elkaar helpen kwam duidelijk naar voren en zorgde niet alleen op het toneel, maar ook in de zaal voor echte verbondenheid. De boodschap dat samenwerken belangrijker is dan materiële zaken werd op een luchtige en herkenbare manier gebracht. De teksten waren gevat en zorgden regelmatig voor een glimlach bij het publiek. Door de slimme momenten van publieksparticipatie bleef de voorstelling verrassend en afwisselend. Het decor was eenvoudig te maken, maar juist daardoor effectief en passend bij de zomerse strandsetting. De liedjes sprongen er echt uit en werden vol overtuiging gezongen. Al met al was Strandgasten niet alleen een musical, maar ook een waardevolle ervaring voor de leerlingen. Het liet zien hoe samenwerking, plezier en creativiteit samenkomen in een onvergetelijke afsluiting van acht jaar basisschool.
Ik vond de musical compleet. Leuke liedjes, goed te onthouden teksten (ligt natuurlijk ook aan de verdeling van de rollen), voorbeelden van decor en attributen.
De kinderen zijn er super enthousiast mee aan de slag gegaan, leuke rollen, echt voor ieder wat wils! De liedjes zijn ook leuk en snel te zingen voor de kids.
Leuke musical met veel humor, rollen zijn goed en eerlijk verdeeld. Veel hulplijntjes voor decor, dans enz
Sinds een paar jaar kopen wij de musical bij Rep en Roer Musicals. De verhaallijnen zijn begrijpelijk, grappig en hebben goede onderliggende boodschap. Alle materialen zoals het script, de rekwisietenlijst, de tickets en de poster zijn aanwezig. We waren er weer erg blij mee!
Het onderwerp sprak onze grote groep jongens erg aan. Leuke musical met grappige elementen.
Makkelijk in te studeren.
We hebben ervan genoten. Een show met veel humor en een boel leuke rollen.
Wij maken al jaren gebruik van Rep en Roer en zijn daar zeer tevreden over. De musicals hebben alle ingrediënten die nodig zijn en zijn goed te organiseren. De app is een handige tool die ze erbij aanbieden.
De musical strandgasten zat weer erg goed in elkaar. Wij waren met een grote groep en konden iedereen voorzien van een rol. Liedjes erg leuk geschreven. Grapjes in de musical vielen goed. De tips voor het maken van het decor kwamen voor ons erg goed van pas. Wij zouden deze musical zeker aanbevelen!
Leuke musical met veel verschillende rollen. Ook qua grote van de rollen voor elk kind wat wils. Eén decor met attributen die makkelijk te regelen zijn. Leuke liedjes en grapjes.
De handleiding is erg handig en flexibel, ook voor de kinderen. Voor ons werkt dit heel prettig: je kunt teksten aanpassen, inkorten of juist uitbreiden. De website is overzichtelijk en er is zelfs een app waarmee de kinderen eenvoudig hun teksten kunnen oefenen. De reacties uit de zaal waren lovend; men vond dat de rollen goed bij de kinderen pasten.
Voor de eerste keer een Rep en Roer musical en erg goed bevallen. Super leuke liedjes en de rollen waren goed in te delen. Fijn ook de app erbij!
Alles wordt overzichtelijk geleverd en het zit goed in elkaar. De musicals zijn leuk, met leuke grappen ( niet plat) en mooie liedjes. Gelijkmatige rolverdeling.
Hele leuke musical passend bij de groep. Iedere leerling had een rol passend bij het eigen karakter. De teksten waren goed verdeeld en iedereen was belangrijk. Oefenen van de liedjes en dansjes ging makkelijk. Het is een topavond geworden met stralende kinderen op het podium, trotse ouders en een relaxte en genietende leerkracht aan de kant.
Het oefenlokaal was erg prettig om te gebruiken. De karaoke versies van de liedjes hebben we veel gebruikt en ook het aanleren van de dansjes was met het oefenlokaal geen enkel probleem.
We maken nu al jaren gebruik van de musicals van Rep en Roer, steeds naar tevredenheid. De kracht zit hem er wat ons betreft in, dat je niet één of twee hoofdrollen hebt en daarnaast een aantal (steeds kleiner wordende) rollen, maar dat jullie ervoor kiezen om een aantal scenes te schrijven waarin steeds een ander groepje kan shinen. Er zit humor in, afwisseling, ontzettend leuke liedjes en de video's met dansinstructies worden door ons ook erg gewaardeerd. Dit keer had ik zelf toevallig een groep die we nooit echt aan het zingen hebben gekregen en omdat we tijdens de liedjes ook steeds groepjes kinderen lieten zingen en dansen was de karoke+ versie ontzettend welkom! Dus heel veel dank en met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zullen we volgend jaar weer bij jullie bestellen! Hou ons maar op de hoogte!!
Al jaren spelen wij met veel plezier de musicals van Rep en Roer. Dit jaar was dat Strandgasten. Het verhaal zat sterk in elkaar en de scènes wisselden elkaar prettig af. Het instuderen en weer aan elkaar plakken verliep vlekkeloos. De rollen waren zo divers dat alle kinderen hun eerste of tweede keuze konden spelen. De typetjes – zoals Mr. Cool, de pubers, de strandwachten en het onhandige personeel – waren leuk en goed speelbaar voor de kinderen. Heel knap bedacht. De liedjes spreken direct aan, zijn makkelijk mee te zingen, en op de momenten dat de groep – vol adrenaline – wat te snel ging, dwong de muziek vanzelf tot wachten. Het decor was relatief eenvoudig, maar toch sfeervol in te richten. Na Over de kop had ik niet gedacht dat een musical daar nog overheen zou gaan, toch deed Strandgasten dat! Maar dit was echt een groot feest!
De kinderen van onze twee groepen 8 hebben er met elkaar twee supervoorstellingen van gemaakt.
Goed script. Fijne musical! Goede tips en ideeën. Ik vond vooral de verteller heel handig voor ouders die de musical eventueel niet begrepen omdat de kinderen niet hard genoeg spraken tijdens het uitvoeren van de musical.
De kinderen hebben kunnen shinen, de ouders hebben genoten en ik was apetrots!
Fijne musical, goed in te studeren. Digitale ondersteuning is goed geregeld. Musical is grappig met leuke liedjes; Boudewijn van Ballegooien was favoriet.
Een gewe;dige afscheidsmusical met echt hele leuke liedjes. Het verhaal is erg aansprekend en goed te volgen voor een ieder. Er zit ontzettend veel interactie in met het publek wat de musical echt bijzonder maakt. Uiteraard zitten er leuke grappen in en zijn de rollen heel erg leuk en divers. Kortom een echt aanrader. Wij zullen deze musical zeker nog een keer gaan doen.
Ik vind de moraal van het verhaal minder sterk dan bij de vorige musicals. Verder zaten er weer leuke grappen in verwerkt en de liedjes waren ook top. Ik zou hem niet aanbevelen, omdat jullie veel leukere andere musicals hebben.
Valkstraat 1
3514TG Utrecht
Rep en Roer Musicals maakt musicals voor het basisonderwijs, zoals afscheidsmusicals en kerstmusicals. Het is bijzonder om samen met je klas, waar je zoveel jaren mee bent opgetrokken, de basisschooltijd af te sluiten met een musical. Aan dit leuke en leerzame proces willen wij graag bijdragen. Wij scheppen de voorwaarden waaronder alle kinderen kunnen stralen. En we hopen leerkrachten veel uit handen te nemen door onze musicals op maat aan te bieden en van instudeer-ondersteuning te voorzien.