Ontzettend leuk.

We hebben een ontzettend leuke musical gehad. handleiding en tekstboekjes waren duidelijk. Veel tips voor het decor erbij. Ook ideaal voor een kleine groep. De musical is leuk met veel humor. één tip: de muziek staat op cd, we hebben het liever digitaal omdat dit gemakkelijker af te spelen is op de hedendaagse apparatuur.

• School: De Pipegaal
  • Functie: leerkracht

elke keer een feestje om te beleven

Afgelopen jaar hebben wij door de geldende maatregelen moeten kiezen voor een alternatieve wijze van opvoeren van de musical dan wij gewend waren. Vorig jaar hebben wij gekozen voor een filmscript en dit jaar hebben wij de musical van rep en roer volledig in scenes gefilmd en gemonteerd. de leerlingen vonden het erg leuk om als echte acteurs de film op te nemen.

• School: obs 't Kompas
  • Functie: leerkracht

De musical was voor zowel de ouders als het publiek erg leuk om te zien!

De kinderen hebben erg genoten van de musical. De leuke liedjes en de grappen die erin verwerkt zaten. Ook de ouders hebben hartelijk kunnen lachen om alles wat er te zien was. Ook de andere kinderen van onze school hebben met veel plezier gekeken naar de musical. De tekst was voor de kinderen niet te moeilijk om te onthouden en de liedjes waren erg leuk. De dansjes hebben we hier en daar wel aangepast.

• School: de lage weide
  • Functie: leerkracht

Musical met een aantal heel leuke scènes

Jullie bieden de musical aan voor een verschillend aantal personen. Top! De rolverdeling verliep vrij soepel. Er waren voldoende verschillende typetjes waaruit de kinderen konden kiezen. Diverse kinderen konden hun muziektalent laten zien in de solozang. Heel leuk. De liedjes konden de kinderen snel genoeg zingen en dansen. De dansinstructie was niet te moeilijk. Alle jongens deden enthousiast mee. Bij de liedjes stonden steeds alle kinderen op het podium. Het dierentuin decor zag er fantastisch uit. Ook het houten schot midden op het podium bleek een schot in de roos te zijn. De scènes met de zeeleeuw, de krokodil en de de dirigerende aap vielen bijzonder in de smaak. Het verhaal vond ik wat ver gezocht en de musical duurde vrij lang, vooral voor de jonge kijkende kinderen. Het instuderen nam ook veel tijd in beslag. Ondanks corona mochten the kids van groep 8 dit jaar de musical voor de ouders opvoeren, weliswaar in 2 delen. De ouders reageerden zeer lovend over de opgevoerde musical. Ik heb al vele musicals geregisseerd; dit was de eerste van Rep en Roer. Verboden te voeren vond ik een verrassende leuke musical!

• School: KC Puur Sang locatie Loeswijk te Mierlo
  • Functie: Leerkracht groep 8

Een leuke, vrolijke musical met pakkende liedjes.

De kinderen hebben van het begin tot het eind genoten van het oefenen. Ze vonden het heel leuk om het voor publiek te spelen, vooral omdat het publiek bij de musical betrokken werd.

• School: De Brucht

Leuke musical, duidelijk verhaal

Duidelijk verhaal voor alle leeftijden. Superfijn dat iedereen een rol heeft en kan oefenen met de app, ook de dansjes.

• School: KC De Matrix
  • Functie: Groepsleerkracht

Super leuke musical met humor.

Duidelijke handleiding en musicalboekje.

• School: basisschool de Sprongh
  • Functie: Groepsleerkracht 7-8

Musical voor alle leeftijden

De kleuters vonden het helemaal leuk maar ook de ouders vonden het een tof verhaal

• School: Bs de 4 Heemskinderen
  • Functie: Leerkracht groep 8

Een leuke, niet al te moeilijke musical (het verhaal)

Omdat de musical vorig jaar niet door was gegaan, heb ik jullie gemaild. Dit omdat ik dit jaar meer kinderen in groep 8 had en dus de rollen en personages niet meer klopten. Jullie deden nergens moeilijk over en ik mocht met een nieuw aantal kinderen nieuwe boekjes printen. Heel fijn. Je kunt de musical zo precies maken als je zelf wil. Laat ik nou een echte perfectionist zijn en per se willen dat de oelewapper er precies hetzelfde uitzag als het oelewapper pak. Maar alles was gelukt. We hebben de musical op het schoolplein opgevoerd, zodat alle ouders op afstand konden kijken en luisteren. Was wel een extra oefening om goed met microfoon te kunnen acteren en deze ook door te moeten geven. Niet alle ouders begrepen de hele musical, omdat zij anderstalig zijn. Toch hebben zij ook echt genoten!

• School: Basisschool De Appel

Fantastisch

Alle kinderen hebben een actieve rol!!

• School: De schakel
  • Functie: Leerkracht gr.8

Ontroerend, meeslepend en humoristisch

Het is een hele klus, zo'n musical instuderen, voorbereiden, decors ontwerpen en maken, kostuums regelen en ga zo maar door. Dan is het fijn om te werken met een musical van Rep en Roer! Een verhaal met inhoud en heel veel (vaak voor volwassenen) grapjes. Hierdoor is de musical als afscheid van de basisschool een groot succes. Ouders en collega's waren onder de indruk van de acteerprestaties van de kinderen - maar dit komt mede door de duidelijk beschreven rollen. De oefen-app werkt geweldig. De musical: Verboden te voeren is (net als vorig jaar Gewoon Super) een tekstueel en musicaal geweldige afsluiting van een bewogen schooljaar! Een aanrader dus!

• School: Willem van Oranjeschool, Haarlem

Succes verzekerd!

Hele leuke verhaallijn, vrolijke liedjes, goede personages en voor iedereen een leuke rol! Met 31 kinderen de standaardversie opgevoerd en alle kinderen konden hun moment pakken en shinen. Echt top!!

• School: CBS de Ark
  • Functie: Leerkracht groep 8

Leuk verhaal en het onderwerp "dierentuin" sprak de kinderen aan!

Het was een onwijs leuke musical. Leuk decor, gave rollen, voor ieder wat wils. Fijn dat de rollen op maat worden aangeleverd. Absoluut een aanrader!

• School: RKBS Emmaus
  • Functie: Leerkracht gr. 8

Leuk en grappig verhaal, heel goed in te oefenen door het oefenlokaal en de oefenapp.

We hebben de musical uitgevoerd met een twee kleine groepen. Dit was goed te doen, doordat heel duidelijk was hoe dit in de vullen vanuit de handleiding. Het oefenlokaal en oefenapp zijn een waardevolle toevoeging. Kinderen hebben goed kunnen oefenen.

• School: Het Schateiland
  • Functie: Bouwcoördinator/leerkracht groep 8

Top script, elk kind kon stralen.

Heerlijk dat de musical op maat is. De personages zijn goed. Elk kind krijgt zo een passende rol. De muziek is uitstekend. Het hele concept is perfect.

• School: Kleuurrijk
  • Functie: Leerkracht groep 8

Geweldige musical, goed uit te voeren.

Heel fijn dat alles digitaal is. Kinderen hebben gebruik gemaakt van de oefenapp. Ook voor ons was het oefenlokaal heel handig. Superleuke personages. Grappig de link naar de "beroemde Nederlanders" (Franka Vonk i.p.v. Freek Vonk etc.)

• School: CBS De Regenboog

Geweldig gelukt!

I.v.m. de coronamaatrdegelen hebben we al heel snel besloten de musical als film op te nemen. Dit was ook een voordeel voor de leerlingen die niet echt op een podium durfden . Ook konden we zo delen van de tekst op het digibord laten zien, zodat ze konden spieken. We hebben het decor achterin de klas op de muur gemaakt, kastjes beplakt met steentjesbehang en een bankje ervoor. Op de avond zelf dus ook geen stress meer bij de kinderen, maar heerlijk met alle ouders op 1,5 meter afstand de film bekeken op een groot led-scherm, dat door de oudercommissie was gehuurd. Het was super!

• School: IKC De Horizon
  • Functie: leerkracht groep 8

Leuke musical met wat overbodige dingen erin

Het is een leuk verhaal dat de kinderen erg aansprak. Ik had de kinderen laten kiezen tussen deze musical en iets van een concurrent en de stemming was bijna unaniem. Wel zijn er een paar verhaallijnen die overbodig zijn en/of plotseling doodbloeden: - vlooienmars met Aap van Zweden - waar is dat goed voor? - Roel Vink die opeens showmaster is - geen enkele verbinding met het verhaal en/of het plot. - Bakfietsboys - ook geen enkele verbinding met het verhaal en/of het plot. Verder vind ik een lied over poep gewoon onnodig, kinderachtig en dit heb ik dan ook direct geschrapt. Ook een aantal "naam-grappen" slaan niet aan bij deze generatie: - Aap van Zweden (niemand weet wie Jaap van Zweden is), - Roel Vink (niemand weet wie Dries Roelvink is), - Rechercheur de Sock (kinderen weten echt niet wie de Cock is). Dit is in mijn ogen te veel gericht op de volwassenen, terwijl het een verhaal is door kinderen gemaakt.

• School: Chr. basisschool de Elout

Leuke grappige musical

Leuk verhaal, leuke personages en veel grappige scenes. Woordgrapjes komen er vaak in voor en de leuke liedjes blijven in je hoofd zitten. Ook fijn 2 rollen zonder tekst, maar wel vaak op het podium.

• School: OBS de Vliegerdt
  • Functie: Leerkracht

Heerlijke humorvolle en pret uit te voeren musical

De musical heeft veel verschillende rollen waardoor ieder kind een mooie rol heeft die bij hem of haar past. De voiceover, de liedjes en de andere audio ondersteuning geven veel duidelijkheid en extra sjeu aan de musical. De musical past bij deze tijd, heeft ontzettend veel humor en ook de suggesties voor o.a. decor, kaartjes, posters waren zeer fijn!

• School: JazzSingel

Super leuke musical.

De musical zit erg goed in elkaar. Duidelijke beschrijvingen, leuke (woord)grappen en mooi vehaal met een boodschap verpakt.

• School: CBS De Kern
  • Functie: Groepsleerkracht 8

Hilarisch

Alles klopt aan de musical, de grappen zijn leuk voor ouders en kinderen, het plot spreekt aan. Het decor is simpel, maar met enig fantasie erg leuk te maken.

• School: Het Wilgerijs

Fantastisch

Wat een leuke musical was 'Verboden te voeren'. Het verhaal sprak de kinderen en het publiek aan en de liedjes war en echte meezingers. De kinderen hebben zelf nog wat stukjes tekst toegevoegd om iedereen een passende rol te geven.

• School: RKBS De Vogelweid'
  • Functie: leerkracht

Fantastisch musical met humor en een verhaallijn die heel goed te volgen is

Wel vond ik de dansjes erg ingewikkeld, mag wel wat simpeler

• School: cbs de winde
  • Functie: leerkracht groep 8

Supervet, megacool, ontzettend genoten!!

Het was een erg leuke musical die goed paste bij de klas. Leuke humor!!

• School: CBS De Pölle
  • Functie: Leerkracht groep 7/8

Valkstraat 1

3514TG Utrecht

Over Rep en Roer Musicals

Rep en Roer Musicals maakt musicals voor het basisonderwijs, zoals afscheidsmusicals en kerstmusicals. Het is bijzonder om samen met je klas, waar je zoveel jaren mee bent opgetrokken, de basisschooltijd af te sluiten met een musical. Aan dit leuke en leerzame proces willen wij graag bijdragen. Wij scheppen de voorwaarden waaronder alle kinderen kunnen stralen. En we hopen leerkrachten veel uit handen te nemen door onze musicals op maat aan te bieden en van instudeer-ondersteuning te voorzien.