Inmiddels hebben we met de betreffende cliënt contact gehad. Het blijft vervelend als er in een individueel geval geen resultaat gehaald is. Helaas komt dit voor en dat blijven we dan ook altijd benadrukken. Het kan in 95% van de gevallen een positief resultaat geven, het is vervelend als jij in de 5% valt van teleurstelling. Garanties en daarmee duidelijkheid kunnen we nooit geven. Geen enkele arts of therapeut kan 100% garantie geven dat iets voor jou werkt, als je hoofdpijn hebt, werkt paracetamol soms ook niet. Wij gaan altijd uit van de metingen en als daar veranderingen in zijn, is dit reden om door te gaan. Ook in dit geval lieten de metingen veel verschillen zien, helaas onvoldoende om achteraf de klachten te doen verminderen. Altijd goed om een dergelijke review te krijgen, het resultaat kan nou eenmaal tegenvallen en is voor iedere nieuwe cliënt goed om in de afweging mee te nemen. De behoefte voor een nameting was bij ons niet helemaal duidelijk, hier hebben we het even over gehad. Dit doen we wel in overleg, maar is in dit geval eerder niet ter sprake gekomen.
Naar aanleiding van deze review hebben we contact gehad met de cliënt om te zien wat de situaties zijn geweest en wat we kunnen verbeteren. Uiteindelijk gaf cliënt aan "teleurgesteld" te zijn in de verschillen van meting aan het begin en aan het einde. Het is en blijft altijd lastig om voorspellingen te doen in het verloop en resultaat van een traject. Garanties zijn niet te geven. In dit geval waren er gedurende het traject veranderingen te zien in de EEG metingen en ook bij de cliënt gebeurde er veel. Dan is het voor ons wel reden om door te gaan. Achteraf gezien was het niet de gewenste verandering, maar verandering op andere vlakken hebben wel plaats gevonden. Of het dan de investering waard is, dat zal altijd lastig zijn om van te voren af te wegen (zowel voor cliënt als voor ons). Dit gebeurt helaas en kan iedereen overkomen, vandaar dat deze review in dat opzicht waardevol is, niet alles wordt "opgelost", was het maar zo! Voor wat betreft het gericht zijn op geld verdienen, daar zat een stuk frustratie bij de cliënt. Enerzijds omdat de communicatie van onze kant niet correct is geweest. Daar zou meer overleg en uitleg hebben kunnen plaatsvinden. We hebben bij het opleiden altijd 2 therapeuten klaar staan voor een cliënt (die we beiden doorbetalen voor vol tarief), waarbij 1 ervaren naast degene die opgeleid wordt, staat. Dit vinden we van groot belang om de kwaliteit te waarborgen, echter is dit bij de cliënt niet goed overgekomen. Dat nemen we mee en zullen we verbeteren. Het "vele" geld verdienen daar zou een nuance in gemaakt kunnen worden omdat wijzelf het als praktijk ook een dure therapie vinden. De discussie of de therapie vergoed zou moeten worden, goedkoper zou moeten zijn, financieel laagdrempeliger, daar zeggen wij volmondig ja op. Helaas is dit een politiek en diplomatiek spel waar zorgverzekeraars en beroepsverenigingen bij betrokken zijn en wat voor ons als "onbekende therapie" heel moeilijk is om tussen te komen. Dan is alle geavanceerde apparatuur, werken met de nieuwste technieken en het hebben van goede, kundige therapeuten nou eenmaal niet bepaald goedkoop. We proberen altijd een afweging te maken om het betaalbaar te houden, maar ook onze investeringen te kunnen doen in personeel, opleiding en nieuwe apparatuur/software. Mocht je als nieuwe (of bestaande) klant hier nou vragen over hebben, bel ons gewoon, we zijn altijd bereid om uitleg te geven. Transparantie is erg belangrijk, zeker binnen de zorg. We proberen dit altijd te geven, maar soms is die communicatie niet goed genoeg of schiet deze erbij in. Waar mensen werken worden fouten gemaakt, wij werken met mensen en voor mensen. Individuele perceptie of verwachtingen kunnen en zullen uiteenlopen. Schroom dus niet om ons te vertellen wat er is, dan gaan we kijken of we het kunnen uitleggen of op kunnen lossen!