Zeer slecht

Dit is de eerste keer in 3 jaar dat ik terugkrijg van Vanderbron. Echter, daar waar ze met bijbetalen binnen 5 dagen na het uitlezen van de meters de mail hebben verzonden (om binnen 2 weken te betalen), nemen ze met terugbetalen alle tijd. Ik ben nu 6 weken verder en heb nog geen mail gekregen, wel hebben ze na het uitlezen vd meters (in mei), direct het maandbedrag aangepast (heb ik overigens ook niks over vernomen, maar zag ik bij het inloggen) eea moet inhouden dat de jaarrekening is opgemaakt, anders pas je het bedrag niet conform aan. Ik vind dit ronduit schandig. Mijn dochter die in dezelfde periode haar jaarafrekening ontving van andere leverancier, had haar teveel betaalde geld binnen 2 weken op haar rekening staan (bij Vattenfall kan het dus wel). Goede reden om over te stappen. Klantenservice van Vanderbron heb je helaas niks aan.

Niet aan te raden

De jaarlijkse afrekening. Zucht. Ik heb ervoor moeten bellen, na 9 weken. Zucht. Het bedrag wat ik tegoed heb .. oh nog een keer 2 weken wachten. Verwachte uitbetaal datum. Zucht... Nee ik raad deze leverancier om deze reden niet aan. Ook vraag immers af hoe zij het vinden als ze wekenlang op onze betaling moeten wachten, 11 weken. Incassobureau aan de de deur dan ? Nee, het is niet redelijk van deze maatschappij. Voor mij NOOIT meer van de Bron. Wat heb ik een spijt dat ik het een jaar verlengd heb. Voel me echt ******en.

• Prijs-Kwaliteitverhouding

Welkomstpremie door de neus geboord. Onredelijke lokkertjes!!

Via gaslicht.com heb ik vorig jaar een contract afgesloten bij VandeBron voor energie en gas. Door de aangegeven welkomstpremie van 270 euro heb ik gekozen voor VandeBron, omdat hij onder de streep voor mij het goedkoopste was. Ik heb altijd welkomstpremies ontvangen van andere energiemaatschappijen en dit ging altijd goed (want het woord welkomstpremie zegt het al 'je krijgt het bij aangaan van het contract' en bij de jaarafrekening wordt het bedrag verrekend). Bij VandeBron echter niet, daar hebben ze een slimme marketing manier om je met misleiding klant te maken. Ik kreeg mijn welkomstpremie van 270 euro niet terug, omdat kennelijk in kleine letters heeft gestaan dat je die niet krijgt als een automatisch incasso 2x mislukt. Dit was bij mij het geval, maar na een mail met het verzoek te betalen heb ik dit altijd direct gedaan. Overige bedrijven hebben om deze reden geen streep door de welkomstpremie gezet, maar VandeBron wel! Ze zeiden aan de telefoon toen ik zei hoeveel geld dit voor mij was 'ja voor ons ook' en 'ja wij hebben strengere voorwaarden'. Wel handig was het geweest als ik dit had geweten en dit ook uitdrukkelijk bij mijn aanmelding op gaslicht had gestaan, want dan had ik niet voor dit bedrijf gekozen. Er stond letterlijk: de welkomstpremie van 270 euro krijgt u aan het einde van het jaar bij de afrekening. Zonder daarbij; 'als u aan de voorwaarden van VandeBron voldoet'.

In een woord waardeloos

Ik heb eerst al 6 weken moeten wachten op mijn eindnota, na lang aandringen en meerdere klachten ingediend te hebben die ontvangen. Nu wacht ik alweer ruime tijd op mijn terugbetaling van 520 euro. Ze zijn gewoon hondsbrutaal en houden mijn geld vast. Als ik het maandag niet op mijn rekening heb ga ik aangifte doen van oplichting.

• Prijs-Kwaliteitverhouding

Goede en snelle hulpverlening met duidelijke informatie aan de telefoon

Heb daarstraks een heel fijn telefoongesprek gehad (iets wat ik bij vele andere zogenaamde dienstverlenende instellingen en/of organisaties nog best té vaak als 'heel anders' ervaar). Ik ben goed en duidelijk te woord gestaan. En ik kreeg, voor zover dat mogelijk was, toch best wel heel goed een antwoord op mijn vragen. Oh, en een vriendelijke stem te horen aan de andere kant, help daar ook heel goed bij natuurlijk ;-)

Slechte ervaring

Als nieuwe klant moet je een maandtermijn vooruit betalen om je incasso goed te laten verlopen, erg klantonvriendelijk. Reageren slecht op mail. Incasseren zijn ze op tijd mee, maar met crediteren zeer langzaam.

• Prijs-Kwaliteitverhouding

bij het verlenging van mijn contract voel ik mij belazerd.

veels te duur

• Prijs-Kwaliteitverhouding

Voorschotnota is veel te hoog

Let op, de voorschot nota is veel te hoog. Na een jaar, als je dus veel geld terug moet krijgen duurt het belachelijk lang voordat er een jaarafrekening komt. Vd bron doet over die jaarafsluiting (en we hebben een slimme meter) gewoon langer dan 10 weken. Als je daarover de klantenservice belt is Corona de smoes. Werkelijke verhaal is dat ze je geld lekker lang vasthouden.

Super leverancier

Ik ben klant al 5 jaren, geen grote klachten. Als er iets mis gaat is het altijd snel opgelost. Zij zijn vriendelijk, echt groen, en scherp geprijsd op een heel concurrerende (en soms heel onbeleefd) markt.

Eindafrekening duurt te lang

Vandebron zegt er niets aan te kunnen doen dat de eindafrekening 6 weken mag duren: "dat is het beleid" maar veel mensen klagen er over.. Jammer, voor de rest tevreden over deze energieleverancier. Toch voor een andere gekozen. Ook groen, prijstechnisch beter.

Ontevreden

Termijnbedrag was veel te hoog. Er was geen rekening gehouden met mijn zonnepanelen. Zeker 3 keer zonder reden een advies gehad om het termijnbedrag te verhogen. Jaarafrekening niet ontvangen. Eindafrekening en teveel betaald geld pas na 3 maanden terug gekregen.

• Prijs-Kwaliteitverhouding

Prima ervaring, eindafrekening onnodig vertraagt

De levering en overstap naar VandeBron is prima verlopen. Ik ben overgestapt vanwege een goedkoper tarief elders. Ik stap elk jaar over en heb nog nooit meegemaakt dat de opmaak van de eindafrekening zo verschrikkelijk lang duurt. Ik zie dat VandeBron zich beroept op de wettelijke termijn, mijns inziens is dit gewoon een mooie smoes om teveel ontvangen gelden langer vast te houden en hier rente over te trekken. Een kennis van mij zit ook bij VandeBron en moest bijbetalen, rara binnen welke termijn die eindafrekening op de deurmat viel (binnen 7 dagen na de laatste leveringsdatum)?!!!! Heel jammer!

Alleen maar positieve ervaring

Financiele flop!

Al vele jaren worden mijn energierekeningen van diverse energieleveranciers zonder probleem d.m.v automatische incasso zonder geind. Bij vandeBron ging het enkele keren fout, waardoor betalingsverzuim ontstond en ik kan fluiten naar de instapkorting van 180 euro. Volgens mijn bank is de afgegeven automatische incasso solide en is er altijd voldoende saldo geweest. Ook na ellelange discussie per e-mail wil vandeBron niet erkennen dat de fout bij hen ligt. Na deze nare ervaring en finaciele flop, ben ik onmiddelijk overgestapt. vandeBron leuk? Nee dus!

• Prijs-Kwaliteitverhouding

Prima bereikbaar en goede klantenservice

Ik kreeg bij het einde van mijn contract vroegtijdig een nieuw en concurrerend aanbod voorgelegd. Hoefde alleen nog maar te vergelijken of dat naar onze zin was en daarna met een telefoontje was alles snel geregeld en werden nieuwe afspraken helder uiteengezet. Geen verborgen flauwekul of listige prijs voorstellen.

• Prijs-Kwaliteitverhouding

Oeverloos getreuzel met de jaar/eindafrekening, gedoe met cash back.

Mijn jaar contract liep op 1 april dit jaar af, zou binnen 8 weken worden verrekend. Helaas op 4 juni nog niets ontvangen. Volgens van de Bron zouden klant graag jaar en eindafrekening (in geval van overstap) in een keer willen ontvangen. Als je aangeeft dat niet willen, trekt van de Bron zich daar niets van aan. De beloofde cash back vind ik nergens meer terug. In de voorwaarden staat dat bij betalingsverzuim de cash back niet terug betaald wordt. Dus mislukt er om onverklaarbare redenen een automatische incasso. Bij navraag suggereert van de Bron dat er dan onvoldoende saldo op de rekening stond of dat jezelf wel gestorneerd zult hebben. Beide is niet aan de orde. Ik voel me door de klantenservice niet echt serieus genomen. Naar mijn smaak is het staande praktijk bij van de Bron om oeverloos lang te wachten met de afrekening en proberen onder de cash back uit te komen.

• Prijs-Kwaliteitverhouding

Goede informatie, goede levering, goede prijs

VandeBron geeft vertrouwen nu en n de toekomst

• Prijs-Kwaliteitverhouding

Precies wat ik van een energieleverancier verwacht

Goede ervaring

Vriendelijk, snel, behulpzaam

Ontzettend goed geholpen, goed bereikbaar, vriendelijk personeel en persoonlijk contact.

• Prijs-Kwaliteitverhouding

Groene stroom en CO₂-gecompenseerd gas voor goede prijzen

Over een aantal weken ben ik een jaar klant. Tot dusver ben ik zeer tevreden. Onlangs heb ik mijn contract voor een jaar verlengd voor gunstige prijzen. Toen ik laatst keek op overstapsites om te prijzen te vergelijken zag ik dat de aangegeven prijzen van Vandebron daar hoger waren dan die in mijn contract. Ze gaan daar uit van de hogere variabele kosten, maar als je per jaar vastzet of langer krijg je een goede deal. De kosten die ik per kWh elektriciteit of m3 gas maak verschillen weinig van de laagste niet duurzame energiemaatschappij. Daarom ben ik blij met deze keuze voor duurzame energie. Voor een welkomstpremie van €100 kan je mijn vriendenlink gebruiken: https://vandebron.nl/?referrer=2346298

• Klantvriendelijkheid N.v.t.

Groen niet voor de poen

Vandebron levert mij volledig groene energie, waarbij Nederlandse boeren de levering verzorgen, waardoor ik hen steun. Je betaalt echt niet meer, dus het gaat niet om de poen, maar om de waardevolle bijdrage aan de Nederlandse boeren.

Geduld nodig

Opzich prima, maar (gezien digitale tijdperk) duurt het wachten op de jaarrekening echt bizar lang. Nog nooit meegemaakt. Lijkt me toch dat het allemaal automatisch gaat, maar blijkbaar werken ze bij Vandebron nog met pen en papier. Ook schrijven ze, terwijl er al bekend is dat je weggaat, een 13e termijn af. Totaal onnodig. Persoonlijk zou ik niet naar Vandebron overstappen en lekker opzoek gaan naar een andere (meer moderne) leverancier.

• Prijs-Kwaliteitverhouding

Meedenken/pro-actieve medewerker tijdens telefoongesprek over al dan niet verlenging contract.

Na vergelijking op Gaslicht.com toch bij Van de Bron gebleven door goede en duidelijke informatie medewerker over Van de Bron. Mijn overweging was in eerste instantie om over te stappen.

• Prijs-Kwaliteitverhouding

Ik had nog niet eens mijn energie gekregen en het was al drama.

Na het versturen van een herroeping van het contract werd er pas na 3 weken gereageerd (ze verwachten binnen 3 dagen je vraag te hebben beantwoord), net toen het contract is ingegaan. De herroeping viel net buiten de 14 dagen bedenktijd en hier werd dan ook gelijk beroep op gedaan. Maar er valt minder te regelen als je contract net in is gegaan. Dus ben je toch aangerekend op de reactie snelheid van de energie leverancier. Er was geen willendheid om dit aan te passen naar een 1 jarig contract met de bijbehorende termijn kosten, ook al was er nog geen energie geleverd of een maandelijks termijn afgetrokken. Ik zou snappen als er administratie kosten in rekening zouden worden gebracht maar dit was niet het punt. Tevens had ik ze geprobeerd telefonisch te bereiken, maar na langer dan 1.5 uur in de wacht te staan werd me dit toch te gek.

• Prijs-Kwaliteitverhouding N.v.t.

Zo groen mogelijke energielevering met prima service

Zie boven

Herengracht 545