Ik ga af op de vergelijkende onderzoeken her en der qua echte duurzame lokale energie en daar komt Vandebron so far gunstig uit. Wat Vandebron voor mij nog beter zou maken, als ik meer inzet zou zien rond intensiveren lokale energieopwek, bv. alle platte daken wit maken en bezonnepanelen met dubbelzijdige panelen, zoals Goudsmit dat in Amstelveen met Energiek heeft gedaan; inzet op energiepositief maken van alle gebouwen in onze steden. Als ik Vandebron daarin meer actief zou zien, zou de score helemaal door de roof gaan. En inzet op een Burgerberaad voor het Klimaat! #klimaatalarm

Een duidelijke website

Energie verbruik en de kosten zijn zeer goed terug te vinden!

• Prijs-Kwaliteitverhouding

Super service, niks te klagen

Duidelijke communicatie en helder verbruiksoverzicht.

Prima bedrijf

Goedkoop. Groen en veel info over verbruik.

Groen, voordelig en duidelijk

Ik werd gebeld en ben in principe tegen overstappen door slechte ervaringen in het verleden. Ik moest altijd bij betalen zodra ik de eindafrekening kreeg van de oude leverancier. Dus toen meneer Ton belde namens van de Bron, gingen mij haren al overeind staan. Maar dat zakte al vrij snel toen ik uitlegde dat ik eigenlijk niet meer wil overstappen en goed zit bij Essent. Dat komt dan goed uit zei Ton, wij zijn onderdeel van Essent. Ik heb dat nagetrokken en inderdaad zijn ze sinds 2019 onderdeel bij Essent geworden. Dus dan gaat de spanning er al wat van af. Echter door via hun het energie contract te laten lopen ging ik er ook nog financieel op vooruit en bespaarde extra €241 per jaar. Bovendien werd alles “groen” en dat is natuurlijk ook wel belangrijk. Na afloop van het gesprek krijg je de gelegenheid om te laten weten of je het allemaal hebt begrepen. Dus toen ik zei: als ik het goed begrijp, krijg ik gewoon via Essent mijn gas en stroom, alleen wordt het nu via van de Bron geregeld. Ton zei dat hij het niet beter had kunnen verwoorden. Dus toen was ik gerustgesteld en gaan we per 1 april over naar VandeBron.

Alleen maar goed!

Altijd alles goed geregeld. Jaarbedrag voor energie wordt direct aangepast op gebruik. Als contact nodig is, direct mogelijk en vriendelijke, hulpvaardige mensen. Duurzame energie mogen nog slagen in gemaakt worden. Niet alleen maar marketen, ook écht groene houdbare energiebronnen gaan gebruiken!

Gewoon gezellig mensen

Van de bron is een jong bedrijf met gewone mensen, die je niks proberen aan te smeren. Ik kies voor dit bedrijf omdat ze proberen gebruik te maken van energie die hier in de nabije omgeving gewonnen kan worden of via projecten in het buitenland, die mens en natuur vriendelijk zijn. Zon, wind en water. Wat hebben we verder nog nodig?

Teveel incasseren.

In december is mijn voorschot dubbel geincasseerd. Inmiddels 1,5 maand bezig om mijn geld terug te krijgen. Erg slecht.

duurzaam en kleinschalig. bereikbaar

prettige club. drie jaar bij hen energiecontract gehad. maar ze werden te duur

• Prijs-Kwaliteitverhouding

Fijn bedrijf met hart op de juiste plek

Ik ervaar vandebron als een prettig bedrijf in hun communicatie. Iedereen weet: "stroom/gas slecht" maar in alles wat ze doen draait het om duurzaamheid, of in elk geval zo duurzaam mogelijk en dat is voor mij van belang. Geen neppe ingekochte groene certificaten maar gewoon bij het windpark van de boer ergens in de buurt (of niet in de buurt).

Geen problemen gehad

Mijn ervaringen waren goed

Slechte communicatie

Je betaald meer dan dat je afspreekt en dan hebben ze automatisch afgeschreven krijg je opeen een brief van de incassobureau dat je moet betalen

• Klantvriendelijkheid N.v.t.

Snel, duidelijk, goede deal

Ik had heel snel iemand aan de telefoon. Hij was vriendelijk en kon heel snel antwoord geven op mijn vragen. Ook was er mogelijkheid voor een goede deal, een waardering voor het verlengen van een contract in plaats van een welkomskorting bij een andere leverancier. Bovendien betere tarieven dan bij andere aanbiedingen op gaslicht.com Had direct het nieuwe contact op de mail waarin alles heel duidelijk staat vermeld.

• Prijs-Kwaliteitverhouding

goede communicatie, duidelijke overzichten, prima prijs

• Prijs-Kwaliteitverhouding

Krijg gewoon geen reactie van de klantenservice

Probeer al weken heb te bereiken over een dubbel afgeschreven maandbedrag. Krijg geen reactie en ondertussen wel aanmaningen. Uiterst ontevreden.

• Prijs-Kwaliteitverhouding N.v.t.

Echt groene stroom, geen greenwashing certificaten bull****

Ik wil echt groene stroom en geen greenwashing certificaat-ellende en ik ben bereid daar mee voor te betalen. Ik vind het fijn dat je bij Vandebron kan kiezen waar je stroom vandaan komt. Tot nu toe is alles vlot gegaan en heb ik de klantenservice niet nodig gehad, ik vat dat op als een goed teken. Ik ben verhuisd in de tijd dat ik klant was en dat is gewoon vloeiend verlopen.

• Prijs-Kwaliteitverhouding

Even afwachten ben net klant

Zie boven

• Prijs-Kwaliteitverhouding

Heldere communicatie met ons als klant en duurzaamheid staat voorop

Snel en adekwaat geholpen

Slecht

In november 2018,klant geworden met ingang van december 20 bij v.d.Bron.Welkomsgeschenk € 160.=Dus vooruit betaald op 23/11-2018 € 70.=Tussentijds werd werd het maandbedrag verhoogd naar € 75.= Eindnota bedrag terug €147.90.Volgens v.d.Bron is dit bedrag verrekend met die € 160.=€147.90 is volgens experts maandelijks te veel betaald.Het welkomsgeschenk van €160is nog niet betaald. Nieuw contract 2019/20 naar € 53.=per maand met ingang van december 2019.Op 21november 2019 betaald € 75.=Wat niet juist is. In november 2020,beëindig ik het contract en de betaling van 24 november 2020 laat ik storneren.Je betaald vooruit dan ga toch niet op 24 november €53,=betalen.Tevens geven zij aan dat alles is betaald. Via een incassobureau proberen ze die € 53.= te incasseren. Mensen ,let goed op je krijgt een sigaar uit eigen doos.

Goed persoonlijk advies

Echter de functionaliteit van de vandebron APP laat te wensen over. Geeñ voorspelling of maandbedrag voldoende is zodat je niet moet bijbetalen. Geen duidelijk overzicht gebruik electra tov terugwinning.

• Prijs-Kwaliteitverhouding

Ongeacht op welke manier ik contact heb met vandebron de service is altijd goed. Krijg geen overbodige info, soms zelfs een tip.

Heb goede ervaringen met Van de Bron

Ik vind de kleur van de stroom heel mooi, die is namelijk groen.

totaal pakket

Hoewel ik het op dit moment nog niet ten volle kan benuten, vind ik het all-round aanbod Vandebron een pré. En nog eens groen en regionaal ook.

Eerlijke groene energie

Eerlijke echt groene energie. Goede klantenservice.

Heel tevreden

Fijne organisatie en duurzaam!!

Herengracht 545

1017 BW Amsterdam