Ik heb mijn vraag niet duidelijk gesteld. Er is een langstlevende (moeder) en twee erfgenamen. De twee erfgenamen hebben een vordering op de moeder sinds het overlijden van de vader. Nu komt de moeder ook te overlijden en één kind accepteert de erfenis beneficiair en het andere kind aanvaart de erfenis. Er zijn geen schulden. Zijn er consequenties voor één van de twee erfgenamen?
Ik geef even antwoord via de mail. Dit is openbaar.
MIJN VRAAG IS GOED BEANTWOORD EN HEEL SNEL
Bedankt, graag gedaan. Team DoeHetZelfNotaris
vraagje bevestigend beantwoord
Alles was duidelijk
Op de gestelde vraag snel antwoord. bedankt
Nog geen reactie gehad op mijn vraag van een week geleden..
Beste Rianne, je ontving de uitnodiging om te beoordelen gelijk met het antwoord op je vraag. Mogelijk staat het antwoord in de ongewenste mail. Die is dus van dezelfde dag (maandag, je vraag was van zaterdag).
Snel een duidelijk antwoord terug waar je iets mee kunt.
Ik had een vrij specifieke vraag en kreeg snel een antwoord waar ik mee verder kon.
Dat is fijn om te horen, team DoeHetZelfNotaris
Echt hele snelle en duidelijke informatie. alsnog bedankt!
Snel en duidelijk antwoord. Perfect!
Ik stelde mijn vraag op vrijdag. Kreeg mijn antwoord op maandagochtend. Zit dus een weekend tussen. Ik zelf had het antwoord woensdag pas verwacht. Dus zeer verrassend dat ik mijn antwoord snel had. Het was voor mij ook zeker dat ik dit ook anderen zal aanbevelen om bij jullie vragen neer te leggen.
snel en terzake kundig
Snelle en nuttige reactie ontvangen op mijn vraag. Zeker iets om aan te bevelen (en zelf wellicht nog vaker te gebruiken).
er werd snel en afdoende antwoord gegeven over de mogelijkheid een stichting de ANBI status te geven . Was negatief.
Goede communicatie, snelle afhandeling van vragen en problemen.
Snel en duidelijk antwoord in begrijpelijke taal.
Mijn vraag werd snel beantwoord maar erg summier.
Recent een standaard schenkingsakte op papier op laten maken. Uw website doet voorkomen dat dit snel digitaal gerealiseerd kan worden omdat de opdrachtgever alle benodigde gegevens voor de akte zelf invult op de website. Na enkele pogingen om een afspraak te maken bij een aangesloten notaris voor de ondertekening, blijkt dit lastig te zijn op korte ( 3-4 dgn) termijn. Uiteindelijk geeft betreffende notaris aan vóór onze deadline een afspraak te kunnen maken. Het betreffende tarief werd dan wel verdubbeld! Men deed voorkomen dat er veel extra werk moest worden verricht. Er was verder geen keus. Bij navraag later is gebleken dat een dergelijke akte wel degelijk mogelijk is in 2-3 dagen.
Geachte heer, Hier is duidelijk iets niet goed gegaan in de verwachting. De normale doorlooptijd voor het maken van een akte ligt op 2 weken. Dat staat ook op onze site. Het lage tarief vergt namelijk ook dat de notaris deze zaken niet bovenop de stapel kan leggen. Daar zit toch wel een duidelijk punt in de verwachting. Wil je eerste klas service, dan betaal je daar bij de meeste notarissen ook een eerste klas tarief voor. Het is een vrije markt en dus staat het notarissen ook vrij om hun eigen tarieven te noemen voor spoed. Bij enkele aktes hebben wij zelf een spoedtarief bij de notarissen bedongen. Bijvoorbeeld bij het oprichten van een stichting binnen 3 werkdagen. Dat kost 200 euro extra. Het is bij de notarissen heel druk, dus de meeste proberen hun aandacht te verleggen naar het duurdere advieswerk. Ik zou graag willen dat alle notarissen onze aktes binnen een week konden passeren. Helaas heb ik dat niet vanuit ons in de hand. mr. Pablo van Klinken (directeur)
Dank voor het snelle en duidelijke antwoord.
Wat fijn om zo snel een duidelijk antwoord te krijgen zonder dat daar direct een verplichting aan vast zit. Fijne service!
Ja, het is gratis. We hopen natuurlijk door zoveel mogelijk mensen te helpen. Wij denken dat het delen van kennis uiteindelijk ook leidt tot meer klanten. mr. Pablo van Klinken (directeur)
Pompmolenlaan 19 B
3447 GK Woerden
DoeHetZelfNotaris wil het recht toegankelijk maken. De drempel om een notaris te bezoeken kan lager. Dat kan door lagere prijzen en eenvoudiger taalgebruik. Door online ondersteuning helpen wij mensen in hun eigen tempo om aktes voor te bereiden. Dat maakt het veel makkelijker en goedkoper. Bovendien helpen wij iedereen die een vraag heeft over notariële zaken.