Een firma met incompetente monteurs, niet meedenkende medewerkers en geen empathie naar de klant
In september 2024 kwam er een ZVU monteur bij me langs om jaarlijks onderhoud te verrichten. Ik zat gewoon thuis op mijn kantoortje te werken boven, waar ook de ketelkast is. Na enige tijd hoorde ik een hard gebonk. Ik ging kijken en de monteur was met een baco hard op mijn warmtewisselaar aan het slaan. Mijn collega's vergeten dit altijd zei hij. Dit is nodig om hem schoon te krijgen. De afdrukken van de baco stonden in het metaal van de wisselaar. Hij verder alles nagekeken en weer dichtgemaakt. Nieuw plakkertje erop en mijn ketel was weer helemaal perfect zei hij. Een paar maanden later kreeg ik bij het aanzetten een storing, op de ketel stond 6a. Ik gebeld op zondag, maandag zou er een monteur komen. Die kwam ook en heeft naar de ketel gekeken. Ik zat tussen de middag te eten toen hij naar beneden kwam om zijn bon af te laten tekenen. Daarop stond "wisselaar vervangen"of "nieuwe ketel kopen". Later op de dag dacht ik, ïk heb toch garantie op de wisselaar. Dus ik Nefit Nederland gebeld en wat blijkt mijn wisselaar kon onder garantie vervangen worden, kosteloos. Waarom moet ik dat checken ipv de ZVU. Met ZVU gebeld en even later werd ik terug gebeld met de mededeling : ja hoor u heeft garantie. Fixed four komt dat namens Nefit bij u uitvoeren. Na het maken van een afspraak komt er een monteur voorgereden in een Bosch auto en die kijkt naar mijn ketel. Hij haalt de bovenplaat van de wisselaar en maakt een foto van het binnenwerk. Hij laat mij zien dat de wisselaar schoon is. Hij zegt, storing 6a, betekent dat de ionisatiepen vervangen moet worden. (waarom wist de ZVU monteur dit niet). Na drie kwartier is alles rond en de monteur van Bosch vertrekt. Ik google nog eens op storing Nefit 6a en inderdaad, daar zie ik als leek staan dat dat de ionisatiepen is die vervangen moet worden. Op de site claimt de ZVU deskundige monteurs te hebben. Nou bij mij zijn er twee geweest die volledig incompetent waren en onvriendelijk. Als toetje kreeg ik een rekening van 277 Euro.