Na lange tijd weer een bezoek gebracht aan het vogelpart Avifauna. Wat een prachtig park, goed en overzichtelijk ingedeeld en goed onderhouden. Zeker de moeite waard om dit later nog eens over te doen.
Erg leuk overzichtelijk park!
Wij zijn al verschillende keren in Avifauna geweest. Wij hebben het erg naar ons zin gehad. Wij vonden het wel erg druk in het park. En dit ondanks alle maatregelen. Met een kinderwagen was het op sommige plekken lastig doorkomen. Zeker op de plekken met eenrichtingsverkeer.
Wij hebben genoten van ons daguit in het Vogelpark Avifauna. Er wordt ook goed aan de coronamaatregelen gedacht, 1 looprichting en bij de vogeldemonstratie zat iedereen op gepaste afstand en er werd daar ook goed opgelet. Het park ziet er ook goed verzorgd uit en hebben genoten van alle mooie vogels en alle andere dieren. Een echte aanrader voor een leuk dagje uit
Veel te zien en te leren, leuk voor jong en ous!
Veel te zien en te leren, leuk voor jong en ous!
Al sinds de jaren 50 kwam ik hier als kind al met mijn ouders. Toen kreeg natuurlijk de speeltuin alle aandacht. Inmiddels heel wat jaren verder hebben mijn man en ik een abonnement. Ook dat al vele jaren. Het park is voor ons een rustmoment. Soms voor een uurtje, soms langer. Maar altijd genieten wij. Een compliment voor het prachtige nieuwe verblijf van de Steller arenden!
Erg veel vogels, had liever meer apen. Wat een ***dag... Apen waren wel ******gaaf! Lekker wijn gezopen en ieder bordje voorgelezen. Wist je dat een Edwards pheasant dood is gemaakt door Amerikanen die in Vietnam gifstoffen gebruikten om bladeren van bomen te laten vallen, daardoor ging hun leefgebied kapot. Fun fact hè.
Leuk en schoon park
Fijn park , voor de toekomst voor herhaling. Enige opmerkingen, In de tropenhal, even het water verversen naast de waterval. Zag er vies uit en rook niet fris. Hopelijk dat de beestjes die daar verblijven niet ziek van worden. Bij de parkieten met dat bruggetje, zit een enorm water , waar niks mee gedaan wordt. Misschien idee voor koikarpers? Met voederstation waarvoor je kan betalen en kan voeren, kan heel leuk worden! En iets meer uitgebreider met uilen, zijn me favorieten vogels, fascinerende beesten, viel tegen. Maar verder was het erg leuk, en zagen de vogels goed verzorgd uit. Ook leuke nuttige informatie bordjes Was erg rustig, waardoor we heel erg de tijd namen. Dus een geslaagd dagje. We waren pas in Wildlands, viel zo tegen, vond ik dit dagje uit veel leukerder.
- leuke diversiteit aan dieren - goed dichtbij te bekijken. Sommige dierenverblijven zouden wat schoner kunnen op het eerste oog.
Helaas geen toegang tot vogelshows omdat bij de kassa , ca 11:15, geen polsbandjes waren overhandigd en stonden wij dus zonder polsbandjes bij de entree voor de vogelshows! Dit hoorden we pas achteraf!
Heerlijk genoten van alle vogeltjes in avifauna! Mooi ook om te zien hoe bepaalde vogels de keuze maken om daar te (blijven) wonen. Prachtige informatieve vogelshow ook! Het personeel had alleen iets vriendelijker/vrolijker mogen zijn
Ontzettend leuke ervaring! Heel leerzaam, verzorgd en netjes. Ik kom zeker een keer terug.
Geen anderhalve meter in lori landing teveel mensen in 1x naar binnen! Niemand let op de pijlen op de grond , daardoor lopen mensen in de tegenover gestelde richting. De Roofvogelshow was vol toen wij aankwamen met onze kleinzoon, maar je kon die niet op de site reserveren, rara hoe kan dat? In de restaurants waren geen normale broodjes, kaas , worst, ham oid te koop waardoor mijn kleinzoon ongezond broodje frikadel moest eten.
Groot park, weinig tot geen geen personeel en kraampjes om eten en drinken te halen. 1 kassa op 1 persoon op 1 locatie werkt totaal niet. Mensen staan 45 min te wachten voor een drinken en eten. Werkelijk zonde van de tijd als ouder met kinderen
Dieren blijven leuk en zien er verzorgd uit. Park is aan vernieuwing, renovatie toe. Veel achterstallig onderhoud. Veel oud en viezig. In de hallen zie je de prachtigste vogels, maar ook veel dode planten of afgevallen bladeren.
Wij bezochten Avifauna op een erg drukke dag. Met tijdvak van een uur om binnen te komen, alsnog een rij bij de entree. Looproute staat duidelijk aangegeven. Staat van de paden is her en der slecht (gaten in het asfalt, tegels die scheef liggen en vlonderplanken die losliggen). Op de smalle paden bij de volières was het erg druk en was 1,5 meter niet te handhaven. Bij de Lepelaar 30 min in de rij gestaan om tot halverwege te komen, serieus 1 kassa voor bestellen??
Mijn vriendin heeft een ID kaart zonder adres. Kon ook niet zo snel een brief met naam en adres vinden... later wel :( Dus geen inwonerskorting gekregen.
Jaren geleden heb ik een abonnement gehad op Avifauna en heb er toen heel wat plezierige uurtjes doorgebracht met mijn dochter die toen een peuter was. Afgelopen woensdag was ik sinds jaren weer eens terug. Het viel me tegen hoe druk het was. Ik dacht dat het door de coronamaatregelen minder druk zou zijn, maar in mijn beleving heb ik het in het pre coronatijdperk nooit zo druk meegemaakt. Het was hutjemutje lopen op de paden. Jammer ook dat de kaartjes voor de vogelshow al vergeven waren, toen wij om één uur aankwamen. Daarnaast is Avifauna, denk ik vooral leuk voor jonge kinderen. Mijn nu tienjarige dochter is het wat ontgroeid en ze vindt het zielig dat de vogels opgesloten zitten. Ze heeft wel een tijdje in de speeltuin gespeeld, maar baalde dat ze in de rij moest gaan staan voor het gedeelte van het springkussen en de auto's om vervolgens voor die onderdelen ook weer in de rij moeten te gaan staan. Ik denk dat als je gaat, je het beste op een regenachtige, doordeweekse, niet-vakantiedag kunt gaan met jonge kinderen.
Er is zeer veel te zien! Jammer dat er tussen de opgeknapte vogel- en dierenverblijven nog zoveel grauwe en nare dierenverblijven zijn. Jammer dat de Tropenhal zo aan het einde van de route ligt. Daar zijn we niet aan toe gekomen en had het bezoek heel veel geuplift.
Een heerlijke dag gehad. Wel erg jammer dat op de website niet vermeld stond dat de bootjes dicht waren. Onnodig nu iedereen de kans heeft gehad om zich in te enten,ook de binnenhal werd erg gemist door de kinderen, de botsautootjes, het spookhuis. Vraag desnoods om de corona-app bij de entree, zodat alle kinderen en volwassenen die wel ingeënt zijn wel naar binnen kunnen. Ook erg jammer dat je als abonnementhouder niet de kans krijgt om een vogelshow te resereveren, wij komen van wat verder rijden, en bij binnenkomst om 11:00 waren alle shows al vol.
Avifauna is een leuk park ,zeker met kinderen heel leuk om daar heen te gaan. Daarna heerlijk slapen in het hotel. Ik begrijp niet al die negatieve reviews over avifauna of vd valk. Ik ben er 3 dagen /2 overnachtingen geweest en alles was goed en het personeel zeer netjes bij vd valk. De rondvaart was ook leuk en aardige jongeman die de bediening deed.
nog steeds onmogelijk om een mooie foto te maken door al die tralies of smerige ramen. vogelshow een aanfluiting! 2 galas,4 gieren en een uil 2 sec. was voorbij in 10 minuten,het verhaal over de uitgang waar je kon doneren duurde langer miste veel roofvogels ,uilen,kaketoos,aras. Vooral v vroeger kon ik me herinneren de ara's die overvlogen dat maakte indruk. Even langs lopen met een grote vogel miste ik ook. al met al teleurstellend v 18.00 pp
Ten eerste veel te weinig keuze uit eten, ten tweede erg onduidelijk over de shows, moet met bandjes in verschillende kleuren andere kleuren komen niet binnen en we hoorde de show super slecht, hebben het park binnen 1 uur uitgelopen. Erg jammer
Hoorn 59
2404 HG Alphen aan den rijn