Heb een mooie fijne dag gehad De kinderen hebben ook genoten van de dieren en de speeltuin
We hebben genoten
We hebben een superleuke, interessante en leerzame middag gehad in Avifauna!
Het was mooi weer, veel dieren goed te zien en ik kon beide vogeldemonstraties bijwonen omdat het niet heel erg druk was. Ik hoop wel dat de gieren in de toekomst een groter en vooral hoger verblijf krijgen, zodat ze kunnen vliegen. Dat nieuwe hek bij de gieren is afschuwelijk, ik kon geen foto's maken.
We komen hier heel graag en hebben hiervoor een jaarmarkt genomen. Zodra het weer het toe laat gaan we heerlijk wandelen in het park en als het mogelijk is genieten van de vogeldemonstratie. Ongelooflijk dat wij hier ook nog gratis mogen parkeren terwijl je overal een vermogen moet betalen voor het parkeren. Daarom hebben we onze jaarkaarten van Blijdorp en Argeon opgezegd. Ook de kleinkinderen komen hier erg graag en vermaken zich daar opperbest.
Wij hebben een geweldige dag gehad met de kleinkinderen. Ze hebben genoten ! Het is allemaal te overzien en voor de kleintjes is er zat te doen.
Mooi park alleen de roofvogel show was dit keer veel minder dan ik gewend was en blijf het ook jammer vinden dat er weinig keus is in het restaurant bij de speeltuin zijn ook kinderen die geen patat willen namelijk ?
Heel leuk. Ook de papegaaien voedsel voeren was erg leuk. We zijn ook naar de 2 vogel shows geweest. Enige verbeter punt was veel vogelpoep op de stoelen bij het restaurant :)
Gezeliig uitje met mijn gezinnetje!
Dagje uit 16 pers 9volw. . 7kids
Ik vind het park erg verouderd, bij sommige hokken stonk het erg en die zagen er ook vies uit. Ook de tropische hal is "vergane glorie" Planten waren stoffig en of bruin. Speeltuin ook verminderd.
Avifauna is een prachtig park met fantastische ervaringen. Het voeren van de lori's was geweldig en zo'n vogelshow heb ik nooit eerder gezien. Wat een verscheidenheid aan vogels! Heel leuk om te zien.
Voor minder validen is de helling bij toilet te steil. Ook was dat het enige toilet voor de minder validen. Paden zijn ook niet makkelijk voor rollator en rolstoelgebruikers. Deze zijn flink hobbelig en soms ook ongelijk dus valgevaar is hoog. Eetgelegenheden was beperkt en koffie waterig. Zou er meer aandacht daar aan geven.
Het dierenpark is groot genoeg om er een paar uur lekker ontspannen rond te lopen. Erg leuke dieren, vooral de halfapen zijn mooi tam en lopen soms ontspannen tussen de mensen door. De vogelshow is indrukwekkend. Zoals de vogels komen en vertrekken, ongelofelijk mooi geregisseerd.
Wij, beiden 55+, bezochten Avifauna op een mooie nazomermiddag. Het was niet druk in het park en we konden alle vogels rustig bekijken. De vogelshow "Vlees op het menu" overtrof al onze verwachtingen. Hier geen roofvogels die op de leren handschoen van een valkenier landen, maar een komen en gaan van allerlei vogels die precies deden wat de presentator van te voren aangekondigde. De ene vogel rolde stenen omver op zoek naar voedsel, de andere hakte met een steen een ei open, de volgende plukte omhoog gegooide stukjes vlees uit de lucht, het ging maar door. Erg knap in elkaar gezet, hier moet lang op geoefend zijn. Als bonus kwam er nog een pelikaan overgevlogen die niet bij de show hoorde. Eerder op de dag had een parkmedewerker ons verteld dat alle pelikanen in het park op één na allemaal gekortwiekt waren, en die ene was het dus. Die groep pelikanen leeft rondom de grote plas, niet in een kooi, en gaat daar lekker zijn eigen gang. Als verbeterpunt voor het park moeten wij toch de schoonmaak in het nachtvogelverblijf noemen. Omdat het een afgesloten ruimte is wordt het daar nooit eens lekker schoongespoeld door de regen en hangt er een afgrijselijke stank. In mindere mate geldt dit ook voor de tropische kassen. In die kassen spotten we trouwens twee kantjils, een soort mini hertjes, nooit eerder gezien, erg leuk. Als tweede verbeterpunt noemen we de schoonmaak van de houten banken die overal in het park te vinden zijn. Die dikke laag algen mag er echt wel eens afgeboend worden. Al met al hebben we erg leuke middag gehad, wat mij betreft is Avifauna een aanrader voor wie omringd door vogels een rustige dag in de buitenlucht wil doorbrengen.
1) Verouderde bordjes en of bordjes waar amper iets op staat en tevens nog van een vorige bewoner(dier) was. 2) Bij Apatana( ofzoiets) kwamen mijn moeder en ik halverwege en er was een soort uitgang dachten wij maar er hing een heel laag touw voor de ( Nood) deur alszijnde afgesloten....struikelgevaar onduidelijke situatie. 3) Pijlen met looproutes zwaar onduidelijk !!! dus alsnog ten tijde corona loopt iedereen door / langs elkaar!!! 4)Vogelpark!!! en in 1 x een pandabeerachtige en later een hoek met apen 5) Hoop andere bewoners in het park kraaien/eenden/meeuwen
Alles zat mee. Wij konden weer eens met zijn allen, kinderen en kleinkinderen, een activiteit te doen, na een mislukt jaar. Het was stralend weer. Als afsluiting een diner a la carte. Voor ons als feestvarkens een onvergetelijke dag.
Ben er lang geleden een keer geweest en was top. Nu een beetje vervallen indruk. Jammer....
Top speeltuin en genoeg verschillende dieren voor een leuke dag uit.
Wij vinden altijd leuk om langs te na ons fiets ritje even gezellig wandelen en een bakkie doen
Leuk klein park. Wij vonden het wat smoezelig. Bij de tropenhal was het water heel vies. Nachtsafarie stonk enorm.. Heel veel onkruid. Vogelshow was mooi!
Moeders met 3 kids van 9,6,3 jaar heerlijk rond gewandeld. Maar eenmaal bij de speeltuin aangekomen waren ...hebben ze daar meest genoten van de gratis botsauto s ritten en graven met graver in zand die je zelf mocht bedienen. Alleen aan t eind 17:33 kwamen we aan bij zelfbediening restaurant de lepelaar. En wilde we eten bestellen. Maar was helaas niet meer mogelijk. Misschien tip omdat op de deur te vermelden of op borden ook buiten. Dus moesten we onze reis naar huis van een uur. Nog ff zonder eten doen. Verder prachtige vogels enz gezien Wij wensen avifauna nog veel succes.
Samen met mijn dochter heb ik afgelopen vrijdag een moeder/dochter dag gehad. Dit hebben wij gedaan door een bezoek naar jullie park. we hebben een erg leuke dag gehad. Er zijn mij wel een paar dingen opgevallen die ik graag wil delen: sommige vogels (de gieren) zaten met heel veel in een naar mijn ogen kleine ruimte. de speciale rookdeel (dank hiervoor) is vlak bij de speeltuin waar kleine kinderen zijn. Ik ben zelf een roker dus was blij met deze plek echter de plaatsing van de rookplaats bij de speeltuin vond ik wel discutabel. het viel mij ook op dat het broodje gezonde bestaande uit: 2x een half schijfje komkommer, een schijf (dubbel dik gesneden) tomaat, 3 blaadjes sla, een plakJE kaas een ham bij de eetgelegenheid de lepelaar 50 cent duurder is dan bij het Cuba eetgelegenheid. Het broodje was prima maar ik vond het wel erg prijzig. Hiermee zullen dus mensen steeds meer zelf brood/lunch vanuit huis meenemen terwijl dit ook een stuk inkomsten is voor jullie. Bij de Lori's werd in mijn ogen (gezien de corona maatregelen) te veel mensen tegelijk naar binnen gelaten. er was geen doorstroming dus de 1.5 meter maatregel was totaal niet na te leven.
Goed onderhouden park, mooie verblijven voor de beesten en het park is schoon en mooie planten en bomen
Wij komen met enige regelmaat in Avifauna. Mooi park vriendelijke mensen en een grote verscheidenheid aan vogels. Zeker de moeite waard is ook de vogelshow.
Hoorn 59
2404 HG Alphen aan den rijn