Het was heerlijk om in Avifauna te zijn, het was heel rustig als je door het park wandelt. Pas toen we tijdens de voerdertijd bij de dieren aankwamen zagen we hoeveel mensen er in het park waren. De dieren zijn leuk, de verblijven zijn mooi, leuk dat je ook hier en daar echt tussen de dieren loopt en soms de kans kan pakken om zelf dieren te voeren. Dat maakt het nog bijzonderder! Het enige wat ik miste waren otters, die zijn zoooo leuk en zouden er misschien wel perfect bijpassen in dit leuke park!
Zoals alle andere keren prima vermaakt.zeker niet de laatste keer geweest
Ik heb gisteren een prima dag gehad in Avifauna, maar toch was er een gevoel van lichte teleurstelling. Om te beginnen bleek de vogelshow die ik me van mijn vorige bezoek herinnerde, slechts 1x per dag plaats te vinden; we waren net te laat. Dat had ik natuurlijk van tevoren moeten uitzoeken, dus mijn eigen schuld, maar ik vind het nog steeds erg weinig, je verwacht meerdere kansen per dag. Ook bij de lori’s visten we achter het net. Deze bleken vol te zitten (hun maagjes, niet de kooi), waardoor er geen nectar meer werd verstrekt. Begrijpelijk, maar dat had ik ook graag geweten, dan was ik er eerder heen gegaan, want hier had ik me ook op verheugd. Vervolgens bleek mijn herinnering aan een nachthok met kiwi’s waar je doorheen mocht lopen, niet van deze dierentuin te zijn: in Avifauna is weliswaar pas weer een jonge kiwi geboren, maar deze kun je niet zomaar zien. Als laatste heb ik me rot gezocht naar de kolibries waar we de vorige keer (zeker 10 jaar geleden) zo van hadden genoten. Het hok vond ik wel terug, maar de vogeltjes bleken voorgoed gevlogen. Zo jammer, wat is ermee gebeurd, zijn deze dieren zo moeilijk te houden? Afijn, een leuke dag dus, maar met deze kanttekeningen. Hoogtepunten: het kroonkraanvogelpaar met hun 3 jongen, de zeer dichtbije en ontspannen spelende pinguïns en de met bladstukjes sjouwende mieren in de tropische kas.
Wij hadden een leuke dag, veel te zien en de voederpresentaties en vogelshow zijn een aanrader om te doen.
Met kleinkinderen bezocht en we hebben genoten van alle dieren.
ruime parkeerplaatsen , het tijdslot met een duidelijke beschrijving voor de intree met kortingskaarten was snel geregeld online. een leuk park met fijn en behulpzaam personeel. mooie vogels en andere dieren , leuke vogelshow gezien en een leuke leerzame dag gehad .
Mijn vriend en ik waren opzoek naar een leuk uitje. Via de kortingsagenda kwam ik uit op Avifauna. We twijfelden een beetje aangezien het een uurtje rijden was voor ons en omdat we hadden verwacht dat het maar een klein park was met 'gewoon een aantal vogels die je in de dierentuin ook ziet'. Die mening veranderde al snel. Nadat we toch de keuze hadden gemaakt om naar Avifauna te gaan, leek het toch heel erg leuk en was de ervaring anders dan in andere dierentuinen. Je komt erg dichtbij de dieren, je ziet er prachtige vogel exemplaren waar wij nog nooit van gehoord hadden en het was best een groot park. Wij zijn hier een uur of 4 a 5 best zoet geweest. Daarnaast vonden we de medewerkers ook erg vriendelijk. Ik ben zelfs verliefd geworden op de witbuik caiqe waardoor ik niet weg te krijgen was bij de voliere. Al met al een geslaagde dag dus!
Goede thema-gebieden, veel variatie, leuke interacties (Lori's, halfapen). Ook leuk voor onze dochter van 1,5.
Bij binnenkomst, zagen we 2 kookaburra in een best klein verblijf en wat donker. Dus we waren wat onder de indruk. Binnen in de hal was een dame driftig aan het poetsen en we vertelde dat ons dat was opgevallen. De mevrouw legde direct uit, dat deze vogel normaal niet vliegt en was erg vriendelijk. We vervolgde onze weg en zagen best nerveuze papegaaien. Wij vonden dat logisch want de vogelshow was bezig en een aantal vogels vlogen vrij rond. We hadden het nog niet gezegd of de tralies van de hokken zakten en alle vogels konden vrij door het park vliegen. Wauw wat een ervaring om te zien. Wat een moeite doen ze voor deze dieren. Terwijl je ziet dat het park het moeilijk heeft is de zorg en de vernieuwing fantastisch!!! Echt mensen ga erheen en steun Avi Fauna zodat deze prachtige vogels en overige dieren die ook vrij rondlopen! Goede en liefdevolle zorg blijven krijgen.
Ben zelf een grote vogelliefhebber. Dit is een erg mooie park, vooral als je niet ver kunt reizen, naar andere landen, om deze vogels en dieren te kunnen zien.
super mooie beelden gemaakt
Samen met m’n moeder een dagje naar Avifauna geweest. Camera mee, we hebben ons een hele dag kunnen vermaken en prachtige foto’s gemaakt. Het is fijn dat het niet een heel groot park is en goed overzichtelijk. Enige minpuntje is het straatwerk wat hier en daar wel wat beter kan worden aangelegd voor de veiligheid van bezoekers. Na afloop van ons bezoek heerlijk gegeten bij het van der Valk restaurant net buiten het park.
Wij hebben het zoals altijd weer uitstekend naar ons zin gehad. Het weer zat gelukkig ook weer mee. Positief: De verscheidenheid aan vogels en andere kleine zoogdieren. De huisvesting van veel dieren. (ruimte en verrijking) en uitgebreidde informatie over herkomst etc. Feedback: Ons viel de hoeveelheid muisjes in met name de tropische vogelverblijven op? Sommige vogelsoorten en zoogdieren zouden wij toch graag in een ruimer verblijf zien. bv. de pinguïns, de reuzenmiereneter, het flamingo verblijf en de kooien van de grotere roofvogels.
Ik ben vaak in het park geweest Ik zie ook hoe het steeds mooie wordt Er is veel vernieuwd
Schitterend park. Mooie dierenverblijven. Mooi groen. Alles ruim opgezet. Wij waren er 20 jaar niet geweest, maar zagen hierdoor veel nieuwe dingen. Voor een middag prima aan te bevelen.
Tuinen zijn mooi aangelegd, veel verschillende diersoorten die leven in ruime leefgebieden, wij wandelen graag een rondje!!
Super leuk dat er naast hele bijzondere vogels ook andere dieren zoals aapjes zijn! En als verrassing liepen er ook nog een paar los. Het park zelf is ook groter dan verwacht en mooi groen! Super leuke dag gehad!
Ik kwam hier al toen ik een klein kind was. Ben 32. Toen Der tijd 9 ofzo. Toen liep je het park binnen 15 min doorheen, Speeltuin was toen alleen 2 glijbanen. Ik weet nog dat er brand was geweest en bond dat zo erg. Het is enorm veranderd en veel groter, echt enorm leuk. Vogel's zien er goed uit. Kind vind het geweldig
Ons gezin heeft genoten! We hebben meer tijd doorgebracht dan wanneer we bij een gewone dierentuin zouden zijn. En de show begin van de middag(zondag) was geweldig! Wat deed de jongedame dit goed! En de vogels natuurlijk ook :) Één groot plezier om naar te kijken! Wij raden iedereen aan om hier eens te gaan kijken!
Prachtig park met veel vogels te zien. Toppers zijn de vogelshow en de vogels die uit je hand eten!
Mooi park ,had wel meer soorten parkieten en papegaaien willen zien . De show was leuk verteld en de vogels maakte het echt geweldig mooi. Een echte aanrader voor jong en oud.
Vogeldemonstratie was grandioos. Hele park is een groot verrassingsparadijs. Speeltuin vooral voor kinderen van 3 tot 12 jaar een onvergetelijke ervaring.
Voldeed aan mijn verwachtingen. Gelukkig grotendeels droog, dat helpt natuurlijk. Geen lange wachtrijen of te druk, lekker zo.
Na heel wat jaren weer eens naar Avifauna geweest. Wat was er ontzettend veel veranderd! Je kunt er makkelijk een paar uur rondlopen. De vogelshow was weer een ontzettend leuke belevenis. Veel nieuwe dieren erbij gekomen, en helaas ook een aantal verdwenen zoals de kolibri's . Eten was heel erg goed, vers gemaakt en voor een prima prijs. En fijn dat het parkeren nog steeds gratis is. We hebben na 15 jaar opnieuw een jaarabonnement genomen. Wij zullen weer vaker even langskomen.
Het park was goed bereikbaar, voldoende gratis parkeergelegenheid en een heleboel leuke en mooie dieren gezien. De kinderen konden ook leuk spelen in de ruime speeltuin. Het enige minpuntje was dat je na binnenkomst gelijk wordt belaagd door opdringerige verkopers van de vriendenloterij. Ik zou daar gelijk mee stoppen want dat was het enige minpuntje aan onze ervaring. Verder was het een topdag.
Hoorn 59
2404 HG Alphen aan den rijn