In de middag heerlijk door het park gelopen en verschillende demonstraties van de dieren meegemaakt. Als afsluiting heel lekker gegeten in het parkrestaurant. Het life and cooking buffet was super!
heerlijk gegeten en mooie wandeling door het park
Alles was prima georganiseerd, bediening was keurig netjes. Het was erg gezellig en het eten was uitstekend.
Veel lege hokken/kooien. In vergelijking met eerdere bezoeken in de vorige eeuw weinig veranderd.
We hebben een fijne 3 uur rondgelopen in het park. Een aantal opvallendheden. Wegdek wordt steeds slechter bij binnenkomst en rechts langs het water. De bediening bij de Flamingo's was uitermate langzaam, echt sloom en vervelend met lachen met elkaar, wat heel naar overkwam naar klanten (bezoek zondag 17 sep, kiosk bezoek rond 14/14.30u). Ik mis wat banken bij de halfapen, nu ik zwanger ben, vond ik het voedertijd gebied klein en kon ik nergens zitten. Ik mis dit ook bij de rode panda's, wil daar soms wat langer blijven. En een tip, er stond nu niemand bij de ingang van de vogelshow. Er waren veel mensen met kinderwagens en mensen met eten binnen. Het zoeken van een plek duurde lang en koste tijd. Met een beetje sturing was dit veel soepeler verlopen.
Wij waren met kinderen en kleinkinderen ivm mijn verjaardag.
Ik vond het prachtig alle verschillende vogels te kunnen bewonderen. Absoluut hoogtepunt was de vogeldemonstratie, het moment dat de ara's vrij door de lucht vliegen (en in theorie dus zouden kunnen wegvliegen!) En dat ze dan steeds meer vogels in vrijheid tonen vond ik ongelooflijk mooi en had voor mij nog wel een uur mogen duren. Bijzonder hoe de grote groepen vogels vrij kunnen rondvliegen en uiteindelijk allemaal weer terug gaan naar hun verblijf. Ook grote neushoornvogel en aasgier kwam over het publiek heen gevlogen! Het werd erg leuk aan elkaar gepraat door een jonge vrouw met passie voor de haar beroep! Het was leerzaam en bovenal genieten van de prachtige vogels vrij in de lucht, op de grond en in het water!
Bij binnenkomst viel meteen op dat het park netjes opgeruimd is. De verblijven van de dieren zijn erg mooi, zo ook de dieren zelf. Bij alle dieren was voldoende aandacht besteed aan een stukje educatie. De dieren zelf zien er ook relaxed uit. Aanwezig geweest bij het voedermoment van de halfapen, dat was erg leuk. De verzorger kon veel vertellen over de dieren en was duidelijk gesteld op de dieren. De vogel demonstratie was waanzinnig. De vogels krijgen uitgebreid de kans om hun vleugels te spreiden en hoeven geen gekke trucjes te doen onder dwang. De demonstratie bestond naar mijn idee met name uit educatie en liefde voor de dieren. Dit was een prachtige dag waardoor ik zeker van plan ben vaker te komen.
Wij hebben een hele leuke dag gehad! Mooie tropische vogels, prachtig om de lori’s te voeren en wat een heerlijke chaos als je met de bakjes lori landing binnenloopt. Goede vogeldemonstratie (show) en betreft verblijf ziet het er ook diervriendelijk uit. De volgende keer doe ik een meet en Greet met de rode wasbeer.
We hebben een heerlijk dagje weg gehad met twee kinderen (4 en 2 jaar) in het park. Het is mooi groen, ruim, diverse dieren en een leuke speeltuin. Echt een aanrader.
We hebben een prachtig bezoek gehad, wat een mooi park en wat een prachtige vogels! We hebben genoten.
Op woensdag 13 september was ik met een groep naar de Avifauna. We zouden eigenlijk op 23 augustus gaan maar toen had ik corona. Voor vier personen had ik kortingskaarten via de socialdeal gekocht. De datum moest dus bij de socialdeal verzet worden. Daar had ik over gemaild en gebeld en er werd mij gezegd dat de datum omgezet was. Bij de ingang bleek dat de oude datum niet veranderd was en konden er 4 mensen niet naar binnen. Ik ben meer dan 38 minuten aan het bellen geweest met de sociaal deal en werd daarbij enorm goed geholpen door de mevrouw bij de kassa en later ook haar collega.Terwijl zij het heel druk hadden. Beide dames wil ik daar nog voor bedanken. Rinie Schmidt van de Stichting Samenmeer in Landsmeer
Mijn ervaring waa dat we hebben genoten en veel plezier gehad en we hopen om nog een keer naar avifauna te gaan
Mooi, schoon en onderhouden -niet al te groot- park met schitterende vogels/dieren en planten & bloemen. Alles is op De vogelshow is werkelijk waar prachtig. De speeltuin is geschikt voor grote kinderen, voor de kleintjes is er te weinig naar mijn idee. Al met al voor ons leuk genoeg om een abonnement af te sluiten.
Park ziet er verfrissend uit. Leuke speeltuin en attracties voor de kleinkinderen.
We hebben een hele gezellige dag gehad.
Super mooi en schoon park
Tgv 80e verjaardag gebruncht met familie en vrienden, was heel goed verzorgd met grote keuze en heerlijk gesmuld. Daarna nog genoten van het park met die mooie dieren.
Een leuke dag gehad met kleindochter en kleinzoon zodat ze in auto op terugweg sliepen van vermoeidheid
De vogelervaring en de Lori's waren de hoogtepunten. Voederpresentaties hebben een betere microfoon nodig, soms hoorde je de stem even niet. Verder waren er een paar keer dat er oude of zieke vogels waren, maar er waren geen borden met uitleg of medewerkers aan wie we het het konden vragen. We besloten om erop te vertrouwen dat jullie weten wat jullie doen, maar het is toch verontrustend om te zien!
Verzorgd vogelpark met diverse vogelsoorten. Prima voor een dagje uit. Op dienstverleningsgebied valt winst te behalen. Het lenen van een rolstoel is op basis van beschikbaarheid. Wij hadden telefonisch te horen gekregen nog niet eerder is meegemaakt dat er geen rolstoelen beschikbaar zijn. Dit was nu helaas het geval. Dit kan natuurlijk gebeuren. Op voorhand werd medegedeeld dat de medewerker geen tijd heeft om in de gaten te houden of er rolstoelen teruggebracht worden. Op ons verzoek werd ons telefoonnummer genoteerd. U raadt het al. We zijn nooit gebeld terwijl bezoekers die na ons aankwamen een rolstoel hadden. Mijn partner heeft bij de ingang gewacht tot er een rolstoel beschikbaar kwam, terwijl Mijn vader van 88 op een bankje in de schaduw wachtte. Dezelfde medewerker had wel tijd om te informeren waarom mijn partner geen stempel had om het park te betreden. Kortom heb oog en empathie voor uw bezoeker.
Wat een heerlijke ervaring om in zo’n parkachtige omgeving al die vogelsoorten , aapjes en maki’s te bekijken. De voeder demonstraties met uitleg over de dieren zoals, aapjes, pelikanen en pinguïns is leuk voor jong en oud. Het in de kas kunnen voeren van de Lorries(kleine papegaaien) is een pracht beleving. Ze komen dan op je hoofd, schouder en hand zitten om de gekochte voer-cupjes leeg te eten. De spectaculaire vogelshow mag je niet missen. Wederom met uitleg over de verschillen tussen vogelsoorten (snavels, vleugels en gewoonten). Daarna lekker lunchen met z’n allen. Genoeg knusse, schaduwrijke terrassen met eetgelegenheden. (Kinderverrassingsboxen ). Het dagje afronden met een paar uurtjes speeltuin is voor zowel de ouders, tussen de bomen op het terras, als voor de kinderen een gezellige vrolijke bezigheid. De reuzeachtige hoge glijbaan met vele uitgangen en de liftjes naar het Adelaarsnest en het pontje in de vijver waren zeer in trek. Alles gratis. Kortom een echte aanrader voor een dagje uit met het gezin.
We had a great day and especially enjoyed the flying display and lori landing
Blijft in mijn top van uitjes. Note: hok van kasuaris is wat armoedig, weinig van de schoonheid van de vogel te zien..
Het was heerlijk om in Avifauna te zijn, het was heel rustig als je door het park wandelt. Pas toen we tijdens de voerdertijd bij de dieren aankwamen zagen we hoeveel mensen er in het park waren. De dieren zijn leuk, de verblijven zijn mooi, leuk dat je ook hier en daar echt tussen de dieren loopt en soms de kans kan pakken om zelf dieren te voeren. Dat maakt het nog bijzonderder! Het enige wat ik miste waren otters, die zijn zoooo leuk en zouden er misschien wel perfect bijpassen in dit leuke park!
Hoorn 59
2404 HG Alphen aan den rijn