Een prachtig onderhouden park. Ruim van opzet. De vogelshow was schitterend. De tuinen zijn mooi onderhouden. Alles staat prachtig in bloei.
Één item was een (groot) probleem. Dat waren de autootjes op het speeleiland. Wij waren er met Diede (bijna 7 jaar) en Tijler ruim 4. De medewerker legde de jongens uit, dat ze linksom moesten rijden, niet mochten botsen, en pas op zijn aanwijzing uit mochten stappen. Zij waren op dat moment de enige 2 gebruikers van de autootjes. De niet gebruikte auto's stonden midden op de baan. Met de (te) grote snelheid was het niet eenvoudig om daar tussendoor te manoeuvreren. En duidelijk per ongeluk reed Diede (de oudste) tegen een schuin op de baan staande auto aan, waarbij hij met zijn lip/tanden voorover op het stuur knalde. Resultaat: tanden door de lip, en gelukkig geen beschadiging aan zijn net gewisselde gebit. Mijn suggesties: 1 De auto's MOETEN voorzien worden van gordels, die verplicht aan moeten, anders rijdt de auto niet. 2 De snelheid van de auto's moet lager 3 De niet gebruikte auto's moeten aan de kant, en mogen NIET midden op de baan blijven staan.
De vogels zagen er heel gezond uit , de hokken prima onderhouden en de vogelshows boven verwachting goed met leuke uitleg. Een heel leuk dagje uit!
Leuk park. Enkele activiteiten niet gedaan. Paar leuke uurtjes gehad.
Dit dagje uit hadden we gepland in combinatie met een boottocht naar het Brassemermeer (Avifauna) in de middag (ca.14:00uur). Hierdoor miste we wel o.a. de vogeldemonstratie. Wellicht is het mogelijk om zowel een ochtend als een middag programma van de vogeldemonstratie te organiseren. M.Vr.Gr.
wat we erg boeiend vonden waren vooral de vogelshows, met enthousiaste medewerkers en het zelf voeren van de vogels met nectar was heel leuk. Bij het verblijf van de gieren verbaasden we ons dat er best wel veel gieren bij elkaar zaten . Er hing ook beste een hele sterke geur.
Super DAG
Ik vond het super super super leuk😃
Speeltuin zeer geslaagd, maar nergens plek om een 1-jarige zelf wat te laten scharrelen. Park mooi en dieren zien er goed uit, zijn ook goed zichtbaar.
Geweldig mooi aangelegd park. Hele leuke vogelshow. Wij hebben genoten.
bij de horeca was het slecht duurde voor 2 man 45 minuten om een frietje en kroket te regelen en uiteindelijk terug gegeven omdat het koud was. Viel me tegen gezien de achtergrond van het park toch een erg goed restaurantketen is van de Valk dit was in het restaurant van de speeltuin. Een punt van aandacht voor avifauna vind ik is wel het aanschaffen van kluisjes, bij dagje uit loop je met je spullen te door het park en is voor medebezoekers ook niet prettig steeds iemand met een rugzak voor je. Dit zou een erg noodzakelijke verbetering zijn. Personeel gaf aan kun je in de auto laten liggen, slechte optie als je met de trein weg bent. In ons geval waren we een weekendje weg dus zat er ook nog alle overnachting spullen in.
Rolstoel toilet bij restaurant v.d. Valk erg klein voor schootmobiel. Moesten een vervoersrolstoel lenen om door de deur te komen.
Het was mijn eerste keer met de school. Ik raad een ieder aan om naar Avifauna te gaan. Je komt daar ook tot rust en geniet van alle vogels en andere dieren.
Heerlijk schoolreisje voor groep 4. Leuke combinatie van dieren bekijken en een uitdagende speeltuin. Park is heel overzichtelijk. Alles staat al klaar in een tasje bij aankomst. Persoonlijke ontvangst. Avifauna ontzorgt de leerkracht!
we hebben de lori's niet gezien, helaas. En wisten niet dat we ze konden voeren. Verder was het een fantastische dag. Enorme bewondering voor de demonstraties! en degenen die dat deden.
Vroeger ben ik erg vaak in Avifauna geweest (incl jaarkaarten). Ik ben wegverhuisd en sinds kort weer terug in de regio. Ik ken het vroegere Avifauna van tot 10 jaar terug dus goed. Blij om te zien dat de vogeldemo's nog steeds tot de besten in de dierentuinwereld behoren (al vond ik het soorten aanbod bij de roofvogels ietwat sumier, weinig spectaculair). Een verbeterpunt vind ik de inkijk bij de kasuarissen. Er stond wat zon tijdens mijn bezoek (niet eens veel), maar daardoor was er veel weerspiegeling op de kijkruiten. Nagenoeg onmogelijk om iets te kunnen zien. En dat bijna heel de dag lang. Erg jammer dat een soort die het zo goed doet in avi zo slecht zichtbaar is. Waar vroeger de kasuarissen liepen is nu het doorloop gebied met ganzen, kraanvogels en pelikanen. Op zich een leuk initiatief, maar het deed erg leeg aan. Alle vogels hadden zich verzameld aan de ingang (bij de secretarisvogels), waardoor de rest van het verblijf een saaie bedoeling wordt. (als gevolgd is het bij de ingang nu ook een stuk kaler en platgetrapter dan verderop in het verblijf) Misschien kunnen er een aantal soorten toegevoegd worden die het groenere deel van het verblijf prefereren. Een groot minpunt vond ik de vloer in het nacht-kiwi-huis. Thematisatie is natuurlijk prima, maar een ongelijke vloer in een donkere omgeving is vragen om problemen. Misschien dat er aan de randen van die rode ledverlichting geplaatst kan worden. Dat licht stoort niet, maar daardoor zal de grond wel beter zichtbaar zijn. Al met al was het mooi om weer eens in het park te zijn. Ik was onder de indruk van de vernieuwingen zoals het apeneiland en het maki verblijf (beter beplant en aangekleed dan in veel dierentuinen). Tevens is Avifauna altijd beter onderhouden en beplant dan de gemiddelde dierentuin. Erg mooi gedaan. Wat ik wel jammer vind is dat de collectie (Voornamelijk qua eenden en fazanten) een heel stuk kleiner is geworden, maar dat is helaas een beweging die zich in heel dierentuinland voort doet.
Leerrijk voor kinderen
Hoorn 59