Kleed totaal verpest
Na een eerdere zeer goede ervaring met tapijtreiniging door Cinco, is nu onder de nieuwe naam Kleda (andere eigenaar?) compleet het tegenovergestelde het geval.
Mijn unieke dure, roomwitte hoogpolige kleed met wol en linnen kwam dit keer terug vol met grote gele vlekken (alsof een huisdier er meermaals op geplast had), met grote pluizige stukken en de achterzijde was ook ineens geel geworden - met een witte streep in het midden (huh?). Het was om te huilen, zo erg zag het eruit.
Het kleed moest natuurlijk opnieuw - vanzelfsprekend gratis - worden gereinigd. Daarbij zijn de gele vlekken verwijderd, maar de hoogpolige structuur van het kleed was al beschadigd en is nog slechter geworden en het kleed is grotendeels goorwit geworden.
Ik heb meermalen gevraagd om een verklaring hoe dit zo heeft kunnen misgaan, maar daarop heb ik geen antwoord gekregen. Het bedrijf verschuilt zich achter de algemene verklaring dat ze gewaarschuwd hebben dat een kleed kan gaan pluizen. Maar waarom is dat de eerste keer dan niet gebeurd? Toen kwam het kleed als nieuw - mooi wit en met de eigen structuur - terug. Nu zijn er prutsers aan het werk geweest zonder materiaalkennis en met vermoedelijk agressieve reinigingsmiddelen. Mijn eens mooie kleed is totaal verpest en moet worden vervangen. Kleda neemt geen enkele verantwoordelijkheid, geeft geen verklaring en doet alsof dit normaal is. Ik raad dus niemand meer aan hier hun kleed te laten reinigen.