Ik wist nog veel te weinig van FNS. Veel kennis en praktische tools opgedaan. Moet voor mezelf de zaken die ik geleerd heb nog even op een rijtje zetten en verwerken tot een praktisch te gebruiken structuur. Heb hiervoor zeker handvaten gehad maar dit zelf net te weinig uit de cursus kunnen halen (waarbij ik een persoon ben die dit erg nodig heeft): zoals iedereen moet ik ermee gaan oefenen en aan de slag. De eerste dag was vnl theorie/kennis, de 2e dag bevatte ontzettend veel filmpjes van het bewegen van FNS patiënten wat echt een enorme meerwaarde was in deze cursus, zeker begeleid door de kennis en ervaring van Bart.
De aankleding/organisatie/faciliteiten waren top! Inhoudelijk heb ik het meest gehad aan de dag met Bart van Buchem. Deze was afwisselend, praktisch en minder plenair dan de andere dag. De tweede helft van de eerste dag (theorie over comorbiditeiten) vond ik voor mij persoonlijk niet zo heel veel toevoegen. Ik had graag meer fysiologische achtergrond over FNS gehad en hoe de psychiatrie omgaat met mensen met FNS.
Goede vertaling naar de praktijk
Prettige omgeving, goede organisatie, toegankelijk
graag zou ik ook een cursus voor hoofd en nek zien. in Belgie is die te volgen , dus naar Nederland halen zou ik zeggen.
Mooie toevoeging voor mijn praktijk
Had iets meer info in de cursusmap willen zien. Bv welke ketens, evt welke rekkingsoefeningen. Plaatjes van tekeningen op het lichaam. (Anatomie in vivo) Nu staat het in de tekst wat onoverzichtelijk is.
Leuke en leerzame cursus om basiskennis van het TM-gewricht op te doen. Erg veel theorie. Meer casuïstiek of toepassingen in de praktijk zou nog beter kunnen.
Leuke cursus. Wel veel in 1 dag. Had makkelijk 2 dagen gevuld kunnen worden.
De docenten hebben veel kennis dit heeft mijn kennis verdiept, de opgedane praktische vaardigheden zijn meteen toepasbaar in de praktijk
Prima opbouw en goede begeleiding. Prettig dat de leraren de tijd en rust nemen om alles uit te leggen
In de snijzaal preparaten bekijken is al heel leerzaam tov kijken naar plaatjes, maar het bijwonen va een live -dissectie is echt next level in begrijpen hoe metname het fasciale systeem alles met alles verbindt, hoe spieren continu zijn met elkaar.
Vooral de interpretatie van de theorie en de studies naar de praktijk zijn waardevol. Ook fijn dat docent zelf nog met 1 been in de praktijk staat. Persoonlijk vond ik dat het praktijk stuk wat meer tempo mocht hebben, maar dat komt omdat ik ben opgevoed met de testen van Ann. Onhandig dat je slides niet digitaal krijgt.
Zo waardevol om de anatomie weer eens in het echt te zien in plaats van uit de boeken. De ochtend werd gegeven door Karl Jacobs. Hij is zo gepassioneerd door de anatomie en vertelt daar ook heel veel over. De middag was Jess aanwezig, zij legde het meer bij de studenten neer, wat willen jullie zien in plaats van dat zij het voortouw nam. Jammer dat de powerpointpresentatie van Karl over de historie van anatomie en de fasciae niet gedeeld wordt. We gingen hier erg snel doorheen. Helaas was er ook geen tijd meer voor casuïstiek.
Prima cursus, leuke docent, prima stof, goede accommodatie
Leerzaam en perfecte locatie
leuke en verdiepende cursus
Boeiende cursus waar je veel inzicht krijgt in de ware anatomie van de onderste extremiteiten
Praktisch soms te lang wetenschappelijk uitleg
Alles top geregeld, van docent tot aan luncht en faciliteiten. Ook de e-learning na die volgt cursus is zeer zinvol en over nagedacht.
Ik heb de cursus gevolg van knierevalidatie van Erik Witvrouw. Zeer boeiende cursus op een leuk en informatie methode. Alle randzaken ook zeer goed. Kortom erg tevreden!
"I was a bit disappointed that people didn't really bring with case studies. Nor could any of the physiotherapist answer me with regards to why certain conditions like pathelar thendinopathy are not treated with schochwave in the Netherlands. This however was not due to any in inadequate knowledge from the presenters side."
Bedankt voor je positieve review en je waardevolle feedback! We vinden het belangrijk om kritisch naar behandelmogelijkheden te kijken en wetenschappelijke evidentie mee te nemen in onze cursussen. Op basis van onze eigen research weten we het volgende: de evidentie voor shockwave therapie (ESWT) bij een jumper’s knee (patella tendinopathie) is beperkt. Drie gerandomiseerde klinische studies onderzochten ESWT versus een placebo-ESWT. Twee van deze studies (Thijs et al. 2017 en Zwerver et al. 2011) hadden een hoge methodologische kwaliteit en vonden geen verschil in effect tussen shockwave en placebo. Wel is bekend dat extracorporeale shockwave therapie (Stania et al. 2022) een veilige en niet-invasieve behandelmethode is voor patella tendinopathie. In tegenstelling tot chirurgische interventies gaat deze therapie niet gepaard met grote complicaties of bijwerkingen en is er geen werkonderbreking nodig. Echter, een recente meta-analyse vond geen significante verschillen tussen ESWT en controlegroepen wat betreft VAS- en VISA-P-scores op lange termijn. Hierdoor kunnen we op basis van de huidige literatuur geen definitieve conclusies trekken over de effectiviteit van ESWT bij een jumper’s knee. Hopelijk biedt deze toelichting wat extra inzicht in de huidige stand van zaken. Nogmaals bedankt voor je feedback! Team Fysiolinks
Ik had een hardloopanalyse verwacht die ik de volgende dag in de praktijk zou kunnen toepassen. Dit kwam echter niet aan de orde. In plaats daarvan werden er gegevens gedeeld van de runeasi. Een apparaatje die misschien mooie dingen kan, maar ik niet heb en ook nergens online kan vinden. Heb hier dus helemaal niks aan...
Bedankt voor je feedback en de toelichting erbij. Jammer dat je deze ervaring hebt gehad met de webinar! In de doelstellingen van de webinar stond aangegeven dat de focus lag op inzichten in hardlooptechnologie en de koppeling aan data. De hardloopanalyse op zich is een zeer specifiek onderwerp, waarvoor tijdens de cursus een volledige dag wordt uitgetrokken. Hierdoor was het niet mogelijk om dit uitgebreid te behandelen binnen de beperkte tijd van de webinar. Wat betreft de tool van Runeasi: we hebben hier zeker informatie over en kunnen deze ook met je delen. Deze vraag kwam echter niet naar voren tijdens de webinar of via e-mail, waardoor er geen contact via Runeasi met je is opgenomen. We hopen dat je wel iets hebt gehad aan de opbouw van de oefeningen en dat je deze direct hebt kunnen toepassen bij het opstellen van een oefenplan voor je patiënt. Mocht je nog verdere vragen hebben, dan horen we dat graag via email! Team Fysiolinks
Het waren 2 leuke dagen met leerzame en uitdagende stof waardoor je anders gaat kijken naar de revalidatie die je nu al geeft. Even weer een eyeopener waarom en wanneer je wat doet in een revalidatie.
Met een kleine groep een cursus wat je gelijk in de praktijk kan toepassen