Boeiende cursus waar je veel inzicht krijgt in de ware anatomie van de onderste extremiteiten
Praktisch soms te lang wetenschappelijk uitleg
Alles top geregeld, van docent tot aan luncht en faciliteiten. Ook de e-learning na die volgt cursus is zeer zinvol en over nagedacht.
Ik heb de cursus gevolg van knierevalidatie van Erik Witvrouw. Zeer boeiende cursus op een leuk en informatie methode. Alle randzaken ook zeer goed. Kortom erg tevreden!
"I was a bit disappointed that people didn't really bring with case studies. Nor could any of the physiotherapist answer me with regards to why certain conditions like pathelar thendinopathy are not treated with schochwave in the Netherlands. This however was not due to any in inadequate knowledge from the presenters side."
Bedankt voor je positieve review en je waardevolle feedback! We vinden het belangrijk om kritisch naar behandelmogelijkheden te kijken en wetenschappelijke evidentie mee te nemen in onze cursussen. Op basis van onze eigen research weten we het volgende: de evidentie voor shockwave therapie (ESWT) bij een jumper’s knee (patella tendinopathie) is beperkt. Drie gerandomiseerde klinische studies onderzochten ESWT versus een placebo-ESWT. Twee van deze studies (Thijs et al. 2017 en Zwerver et al. 2011) hadden een hoge methodologische kwaliteit en vonden geen verschil in effect tussen shockwave en placebo. Wel is bekend dat extracorporeale shockwave therapie (Stania et al. 2022) een veilige en niet-invasieve behandelmethode is voor patella tendinopathie. In tegenstelling tot chirurgische interventies gaat deze therapie niet gepaard met grote complicaties of bijwerkingen en is er geen werkonderbreking nodig. Echter, een recente meta-analyse vond geen significante verschillen tussen ESWT en controlegroepen wat betreft VAS- en VISA-P-scores op lange termijn. Hierdoor kunnen we op basis van de huidige literatuur geen definitieve conclusies trekken over de effectiviteit van ESWT bij een jumper’s knee. Hopelijk biedt deze toelichting wat extra inzicht in de huidige stand van zaken. Nogmaals bedankt voor je feedback! Team Fysiolinks
Ik had een hardloopanalyse verwacht die ik de volgende dag in de praktijk zou kunnen toepassen. Dit kwam echter niet aan de orde. In plaats daarvan werden er gegevens gedeeld van de runeasi. Een apparaatje die misschien mooie dingen kan, maar ik niet heb en ook nergens online kan vinden. Heb hier dus helemaal niks aan...
Bedankt voor je feedback en de toelichting erbij. Jammer dat je deze ervaring hebt gehad met de webinar! In de doelstellingen van de webinar stond aangegeven dat de focus lag op inzichten in hardlooptechnologie en de koppeling aan data. De hardloopanalyse op zich is een zeer specifiek onderwerp, waarvoor tijdens de cursus een volledige dag wordt uitgetrokken. Hierdoor was het niet mogelijk om dit uitgebreid te behandelen binnen de beperkte tijd van de webinar. Wat betreft de tool van Runeasi: we hebben hier zeker informatie over en kunnen deze ook met je delen. Deze vraag kwam echter niet naar voren tijdens de webinar of via e-mail, waardoor er geen contact via Runeasi met je is opgenomen. We hopen dat je wel iets hebt gehad aan de opbouw van de oefeningen en dat je deze direct hebt kunnen toepassen bij het opstellen van een oefenplan voor je patiënt. Mocht je nog verdere vragen hebben, dan horen we dat graag via email! Team Fysiolinks
Het waren 2 leuke dagen met leerzame en uitdagende stof waardoor je anders gaat kijken naar de revalidatie die je nu al geeft. Even weer een eyeopener waarom en wanneer je wat doet in een revalidatie.
Met een kleine groep een cursus wat je gelijk in de praktijk kan toepassen
Enorm waardevolle cursus om de anatomie te leren kennen zoals het in het echt is. Helaas wordt de tweede helft niet door Karl zelf gegeven. Hij had een hele lieve en deskundige collega, die voor hem de tweede helft van de dag overnam. Alleen heeft Karl nog diepere kennis, welke de snijzaal ervaring op een hoger niveau tilt en een nog grotere vertaalslag naar de fysiotherapie mogelijk maakt. Discussies waren in de eerste helft van de dag duidelijk waardevoller dan in de tweede helft. Al met al alsnog een zeer waardevolle ervaring. Bedankt.
Docent met veel kennis die in duidelijke bewoording uitleg gaf over de revalidatie bij sporters met knieletsel/klachten.
Een ongekend geweldige waardevolle kans om je kennis van de anatomie te verbeteren. Niet voor de softies, dit is het echte werk. Tot in de details, worden alle afwijkende of verschillen getoond met wat we vroeger geleerd hebben en hoe het in werkelijkheid is. En kan je je oude anatomie atlas op de rommelmarkt verkopen met koningsdag. Dank je wel voor deze les. Dit is zo hard nodig in de fysiotherapie.
Enorm leuke cursus waarbij Erik zijn opgedane kennis op een humoristische manier bij je overbrengt.
Super leerzame cursus. Meneer Witvrouw heeft bijzonder veel kennis van de knie. Deze kennis draagt hij op een directe wijze over waardoor ik weet dat ik het goed kan toepassen in de praktijk.
Voor de tweede keer versteld gestaan van de daadwerkelijke anatomie van ons lijf, onder begeleiding van een inspirerend en ov er enorme vakkennis beschikkende docent.
Ik vond het een heel leerzame cursus. Een hele mooie verdieping van de neurofysiologie achter chronische pijn. Een echte aanrader!
Een zeer leerzame cursus, met veel nuttige informatie en leuke praktische opdrachten. Mooie locatie en een goede docent die de comlplexe onderwerpen goed kon uitleggen en open stond voor vragen en soms zelf polshoogte nam hoe het ging.
Voor mij (beginnend fysiotherapeut) was dit de eerste keer dat ik een meerdaagse cursus heb gevolgd. Er werd veel informatie verstrekt, maar wel op een duidelijke en leuke manier waardoor het goed te volgen was. De afwisseling tussen theorie en praktijk maakte de leerstof gelijk toepasbaar en zorgde ervoor dat de stof goed kon worden opgenomen. Ook was de cursus enorm goed georganiseerd. Al met al een aanrader als je je wil verdiepen in de schouder.
Leerzaam, maar had graag meer informatie gehad. Ongeveer 50% van de tijd van lessen was in groepjes met elkaar casussen onderling bespreken. Dit was niet zo geschikt voor mij (mij spreekt meer de universitaire manier van werken aan)
Prettige manier van lesgeven, ruimte voor moderne manier van leren; complexe stof zo goed mogelijk toegelicht.
Het was duidelijk en goed te volgen. Vond het ook leerzaam en weer een goeie tool om verder te gebruiken in de praktijk. Heb meer inzicht in pijn educatie.
Een hele interessante cursus waar ik veel informatie uit heb kunnen halen om patiënten beter voor te lichten
Ik vond het een leerzame cursus. Een enthousiaste coach en een leuke groep. Eventuele tip: tweede dag was het gedeelte in de middag wat langdradig. De tijd die we voor opdrachten kregen waren wat lang.
Ik heb 2 dagen op een mooie locatie een interactieve cursus mogen bijwonen. Ik heb nieuwe dingen geleerd, maar ook bevestiging van mijn huidige manier van kijken naar pijn.
Hele interessante cursus en gelijk toepasbaar.
De cursus was een goede mix van op recente literatuur gebaseerde informatie en de praktische toepassing in de klinische situatie. Een compleet en praktische manier van klinisch redeneren met Daarnaast veel handreikingen op diagnostisch en therapeutisch gebied.