Top cursus met duidelijke uitleg. goede docenten en een erg goede sfeer.
Interessante cursus gegeven door prettige en kundige spreker! Ik heb nieuwe kennis en vaardigheden opgedaan voor in de praktijk. Verder was alles top gefaciliteerd door Fysiolinks.
Leuke cursus met enthousiaste en vaardige docenten. Er wordt goed uitgelegd, qua theorie soms net teveel herhaling als je het goed voorbereid had, wat niet erg is. Fijn dat alle spieren en het prikken goed wordt doorgenomen en geoefend. Het enige jammere vind ik alleen dat het behandelen van een triggerpoint, dus het uitwaaieren en hoe een consult dan kan verlopen (door bijv 1x even 10 min een mogelijke behandeling te laten zien door de docent) niet echt wordt meegenomen.
Super, georganiseerd en duidelijk lijn en uitleg van de cursus
Ten eerste vond ik de groep te groot (30 deelnemers). Ik zat achteraan en kon niet alles goed verstaan. Ook kon er tijdens de praktijklessen weinig gevraagd worden omdat Wim alleen was op zin grote groep. Ten tweede vond ik in het eerste dagdeel te diep op de theorie in gegaan werd, die weinig van belang was. Ten derde vind ik de tekst bij de plaatjes in de klapper te klein. Was zelfs met leesbril te klein. Ten vierde viel mij tegen hoe het diafragma behandelt kan worden.
Beste Yvonne, wat jammer dat je onze cursus zo ervaren hebt! Iemand van ons team gaat via mail contact met je opnemen. Prettige dag, Team Fysiolinks
Goede docent met een interessante en leerzame inhoud van de dag
duidelijke cursus , goede uitleg praktisch en theorie afgewisseld , eigenlijk niet volledig omdat er natuurlijk veel meer spieren zijn (dat is jammer ) het is begrijpelijk dat er een vervolg op komt van meerdere dagen . Inhoudelijk prettig en fijne leraren ook in de omgang.
Fijne praktische cursus, goed opgezet en duidelijke uitleg. Dag 1 helaas weinig instructeurs, dag 2 en 3 was dat prima. Er werd wat veel tijd besteed aan uitleg over de loop van de spieren etc. De info die in de cursusmap zit was voldoende geweest, dit hoeft niet tijdens de les weer gezamelijk doorgenomen te worden
goed georganiseerd, alleen de groep was te groot, te weinig praktijk aandacht door 1 docent mogelijk op deze manier
Wim brengt de droge theorie duidelijk , zodat het goed blijft hangen. Praktijk was ook duidelijk, ik heb veel geleerd op deze dag.
Het is gewoon leuk om les te krijgen van iemand die zowel de structuur en daarbij kennis en diepgang over kan dragen. Ik had mijn leesbril perongeluk thuisgelaten. De text in de map was heel klein.
Sluit goed aan op de praktijk. Voldoende diepgang. Goede afwisseling van theorie en praktijk.
prima cursus
Niveau van de deelnemers verschilde erg. Waardoor er soms lang stil werd gestaan bij bepaalde onderdelen. Zelf had ik, als psychosomatisch fysiotherapeut, meer verdieping verwacht bij de behandeling van verschillende verschijningsvormen van FNS. Nu ging het vooral over afwijkingen in het gangpatroon en of gedeeltelijke verlamming van de onderste extremiteit.
Zeer inspirerende docente. Onwijs veel kennis en ervaring.
Veel nieuwe kennis opgedaan, genoeg ruimte om vragen te stellen.
Ik heb twee fijne informatieve cursus dagen gehad over FNS Ik kan er meteen mee aan de slag
Goede docenten en fijne locatie
informatief en praktisch
Twee dagen hing ik aan de lippen van de cursusleiders, alledrie prettige personen. Lekker interactieve cursus. Stuk van Sonja had wat korter gekund. Bart heeft als fysio ontzettend veel ervaring met de FNS-patient - daar heb ik praktisch gezien uiteraard ook het meeste van geleerd. Lokatie in Van der Valk was heerlijk! Ik voelde me gewoon verwend met alle lekkers.
Ik kan gelijk met meer praktische ervaring aan de gang
Laura brengt op een enthousiaste en energieke manier het GMI verhaal en alles wat daar een rol in speelt naar voren. Ik vond het fijn dat ze niet een standaard verhaal vertelde maar reageerde op vragen uit de groep. Hierdoor was de cursus prettig organisch waarbij de rode lijn, over het algemeen, zichtbaar bleef.
Alles was uitstekend voor elkaar
De docente was communicatief sterk en bracht het belang van een kritische blik op de hedendaagse theorie over chronische pijn goed over. De inhoud raakte soms verzadigd met twijfel over de wetenschappelijke grondslagen. Dit ging in mijn optiek ten koste van het aanreiken van concrete, praktische handvatten en diepgaande casuïstiek, die weliswaar aandacht kregen, maar met matige diepgang. Dit leidde er bij mij als ook bij andere deelnemers toe dat er meer onduidelijkheid dan therapeutische richting ontstond. Deze onduidelijkheid is voor mij persoonlijk niet praktisch bij het opbouwen van een vertrouwensrelatie met je cliënt. De theorieën zijn weliswaar leidende ficties, maar ze bieden nog steeds richting. Gezien de prijs van de producten die helpend zijn om GMI toe te passen (€35,- per kaartensetje, waar je er zes van moet hebben voor het gehele lichaam, dus €210,-) en het feit dat er weinig alternatieve behandelopties worden gegeven voor elke fase van GMI (anders dan wat de deelnemers zelf onder elkaar hebben gevonden) acht ik de kans klein om deze interventies toe te passen. Voor toekomstige cursussen is het wenselijk om de kritische reflectie beter in balans te brengen met de focus op werkbare, praktische strategieën voor de behandeling van chronische pijn. Al met al ben ik tevreden over de faciliteiten, organisatie, docent en haar manier van lesgeven. Aan de andere kant zou ik deze cursus niet aanraden aan collega's als de inhoud en praktische toepasbaarheid hetzelfde blijven.
Voor mij was de term FNS nog onbekend. Door 2 dagen deze cursus te volgen is mijn kennis enorm verbreed. De afwisseling tussen de sprekers en de opdrachtjes tussendoor is fijn om mee te krijgen. De voorzieningen zijn ook goed aanwezig.