Taaie stof wat mijn inziens aantrekkelijker kan met tips examenvragen
Inleiding kan beter en op tijd aanwezig te zijn? Nu wel excuus file.
Te snel van sheet veranderen terwijl er nog gesproken wordt over de vorige sheet wat bij mij een onrustig gevoel gaf.
Tijdens de presentatie dacht ik eigenlijk steeds hoe kan je dit nou leuker maken. Ik erken het lastige dat de cursisten niet op het puntje van de stoel zitten.
Tips : er van uitgaande dat iedereen het boek heeft gelezen wat tenslotte gewoon een eis moet zijn.
De eerste saaie hoofdstukken korter en indien mogelijk met filmpjes opleuken. Dat geldt eigenlijk voor de hele dag. Gezien het bekende feit dat de toehoorders meer 30% opnemen is dat denk een verfrissing.
Niet te snel van plaatje naar plaatje zappen.
Ontkracht jouw prestatie niet met negatieve zinnen want de toehoorders weten al dat het deels saai is :-).
Maak de presentatie meer klantgericht (wat ik begrijp dat dit voor Engie al gedaan wordt) maar ik denk dat HSE afdelingen vast wel foto's hebben hoe het niet of wel moet.
Geef meer tips over vragen wat we in het examen kunnen verwachten. Proefexamen mag wel wat meer toegespitst worden op het echte examen met al die vol zinnen en afwijkende situaties dan boek. Dus zoiets van "let op! deze vraag kan wel eens naar voren komen".
Voor de rest bedankt dat je ons weer even wegwijs hebt gemaakt in veilig werken.
Hopelijk kan jij er wat mee,
Met groet,
Theo