Slechte ervaring met de vaccinatiearts
De voorbereiding qua inloggen en advies is mij goed bevallen. Ook fijn dat er een arts bij je thuis komt.
Echter vond ik de ervaring en het contact met de arts erg onprettig.
Ze belde of ze ook eerder dan de afgesproken tijd kon komen. Dit vond ik prima. Ondanks dat ze dus ruim op tijd was, was ze erg gehaast. Ze nam geen tijd om zaken uit te leggen rondom de vaccinatie, dit terwijl het allemaal nieuw voor ons is.
Allereerst vroeg ze of wij al een geel boekje hebben. Ik benoemde dat ik dit niet kende. Ze zei daarop dat wij dit boekje dan KRIJGEN. Maar dit boekje hebben wij helemaal niet gekregen, op de factuur staat dat wij deze moeten betalen. Erg misleidend van haar. Ze noemde het ook geen vaccinatieboekje zoals op de offerte staat, maar noemde het een 'geel boekje'.
Voor de afspraak heb ik mij verdiept in welke vaccinatie ik zelf wil. Echter zei de arts dat wij gewoon de vaccinaties krijgen die op de offerte stonden. Ik heb benoemd dat ik maar 1 van deze wil en mij hier in verdiept heb. Zij benoemde dat de vaccinaties verplicht zijn in Kenia. Maar volgens de richtlijnen is er geen enkele vaccinatie verplicht in Kenia en is dit dus mijn eigen keus. Toen ik dit benoemde zei ze niet met mij in discussie te gaan. Ik moest dan maar tekenen voor het feit dat ik niet alle vaccinaties wilde.
Ook heeft ze geen uitleg gegeven over de malariatabletten. Ik vroeg om uitleg te geven hierover en welke malariatabletten noodzakelijk zijn. Er staan namelijk ook op de offerte dat ze gratis uitleg en advies geeft over malaria en de tabletten.