Weinig beschikbaarheid, incomplete informatie over vaccinaties en voorrijdkosten
Om op tijd te zijn voor mijn vaccinaties heb ik 2 maanden voor mijn reis een afspraak gepoogd te maken. Er was geen beschikbaarheid in de (grote) stad waar ik woon dus ben ik voor een afspraak naar een andere stad gereisd. Ivm een tweede rabies vaccinatie moest er een tweede afspraak volgen, waarvoor ik ivm gebrek aan beschikbaarheid heb moeten uitwijken naar een andere organisatie, waar ik overigens dezelfde dag terecht kon.
Omdat het reisadvies per mail me niet duidelijk was, heb ik de klantenservice gebeld en nagevraagd waarom een bepaald vaccin niet geadviseerd werd terwijl dit bij andere organisaties wel geadviseerd wordt voor het land waar ik naartoe ga. Dit heeft zij op mijn verzoek meegegeven aan de thuisarts, die het ook bijzonder vond dat dit vaccin niet werd geadviseerd. In de hoop dat ik hiermee alle medicatie voor mijn reis rond zou hebben, bleek dat de malariamedicatie nog na moest komen met de post of opgehaald bij een apotheek.
Tevens werden de voorrijdkosten niet vergoed door de verzekering, terwijl dit niet duidelijk gecommuniceerd is in alle mails die ik van thuisvaccinatie heb gekregen. Ik had het prima gevonden om zelf naar een vestiging te gaan, maar die mogelijkheid was er helaas niet.
Gelukkig waren de thuisarts en telefonische helpdesk wel aardig, maar gezien de omslachtigheid, slechte beschikbaarheid en extra kosten zou ik, als mijn verzekering vaccinaties elders zou vergoeden, de volgende keer liever naar een andere organisatie gaan.