Laden reviews...
70 beoordelingen in de laatste 12 maanden
Geverifieerde reviews
Top beoordeeld
Review overzicht
De beoordelingen zijn overwegend positief en benadrukken vakmanschap, duidelijke uitleg en stipte planning. Enkele opmerkingen gaan over wachttijden of communicatie na oplevering. In het algemeen ervaren klanten Mensonides als professioneel en betrouwbaar met goede service.
Monteur was snel geleverd en uitstekend werk afgeleverd
28 August 2026
K Buwalda
Harlingen
Meer dan een half jaar geleden een offerte gevraagd voor een aansluiting, ten behoeve van een aggregaat, in de meterkast. Na een aanvraag in januari 2026 hiervoor te hebben en na 4 telefoontjes en een maltje, door een collega gestuurd, werd hier nogal luchtig over gedaan. Ik was geirriteerd en reageerde ook als zodanig bij mijn laatste telefoontje. Het bleek dat al mijn voorgaande telefoontjes niet eens bekend bleken te zijn alsmede de mailtjes. Op mijn vraag hoe dit kon, werd afdgedaan met de opmerking dat er wel eens iets verdwijnt. Ook werd er genoemd dat dit een niet veel voorkomende aanvraag was en dat daar even tijd over heen ging om e.e.a.uit te zoeken. Ik kan mij voorstellen dat je het moet uitzoeken maar de gegevens van onze meterkast waren al bekend, aangezien ze verschillende zaken hadden geinstalleerd waarvoor een aanpassing in de meterkast noodzakelijk was. Ik heb zelfs nog een mailtje gestuurd met een foto van de nieuwe meterkast. Ik weet niet hoor maar heb je daar meer dan een half jaar voor nodig? Er is nooit een terugkoppeling geweest nog via mail of telefonisch. Het werk wat destijds uitgevoerd is door het personeel is keurig uitgevoerd en gecommuniceerd. Op kantoor moeten ze wellicht eens gaan investeren in een aantal cursussen met betrekking tot communicatie en klantvriendelijkheid. Mensonides heeft geluk dat ze genoeg werk hebben en misschien is dat dan ook meteen de oorzaak van deze manier van omgang. Waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt en dat er even gewacht moet worden op een offerte is normaal maar dat er na 4 telefoontjes, 2 mailtjes en 7 maanden nog niets is teruggekoppeld is onbegrijpelijk en valt niet uit te leggen. Dat ik het bedrijf aanbeveel is te danken aan het vakmanschap van de installateurs en niet van het kantoorpersoneel.
7 August 2026
RJ
Leeuwarden
Zeer slecht ervaring altijd goed geweest maar na jaarlijkse controle van waterontharder via onderhoudscontract bleek de waterontharder na controle niet meer te functioneren . Gebeld voor storing bleek er iets niet meer goed te staan in instellingen ,waarop ik een gepeperde factuur kreeg voor reparatiewerkzaamheden waarbij de werktijden ineens ook 3x zoveel waren dan werkelijk! Aangegeven dat ik het hier natuurlijk niet mee eens ben en dan niet eens om het geld maar om principe dat als iets niet goed functioneert na onderhoud dat dit niet netjes word opgelost Fam Gerritsma
5 August 2026
R
Witmarsum
De mannen zijn hier zo’n beetje de hele dag bezig geweest en waren ontzettend kundig en professioneel. Daarnaast erg vriendelijk en toegankelijk voor het stellen van vragen. Een bijzonder compliment voor Abdullah die het langst bezig is geweest met het vernieuwen van onze meterkast en het installeren van de laadpaal. Heel hartelijk dank! (En een fijne vakantie vast! )
28 July 2026
Annewieke Kuiper-Brand
Workum
Ik had al een prettig en constructief contact met Martijn die bij ons in Pingjum kwam kijken naar de mogelijkheden, ik kreeg een heldere offerte met daarbij de nodige uitleg. Ik ging akkoord met plaatsing, binnen een ochtend lagen de panelen op het dak van onze garage en waren ze ook aangesloten in de groepenkast, ik kreeg hulp bij het installeren en uitlezen van de app. Al met al zeer tevreden.
26 July 2026
Vincent
Pingjum
Installatie van de warmtepomp is volgens verwachting en kundig gedaan. Enig punt van kritiek is de communicatie na het bevestigen van de offerte, er werd aangegeven dat het binnen 6 tot 8 weken geplaatst zou worden, maar dat was uiteindelijk 16 weken. Dat had ik graag vooraf geweten.
20 July 2026
Stefan
St.-Annaparochie
Goede communicatie, plezierige mensen
17 July 2026
Sibbele
Terkaple
Na een kennis sessie over de enphase batterij in Harlingen om eigen zonne energie op te slaan, waren we overtuigd. Een afspraak gemaakt en daarna liep alles als van zelf. Het plaatsen van de batterij verliep vlot en werd door vakmannen, gedaan. In overleg kwamen we zelfs nog tot een andere plek voor de batterij. Vragen stellen en het beantwoorden daarvan ook vlot en deskundig. Al met al dik tevreden, over ieder aspect over het realiseren van het plaatsen van enphase batterij.
3 July 2026
Jannie
Drachten
Heldere offerte en de werkzaamheden konden zeer snel worden ingepland. Vragen daarover werden snel en kundig beantwoord. Bij installatie hele prettige monteur die rekening hield met klantenwensen. Gaf goed uitleg en tips hoe iets beter en/of anders kan. Nam de tijd en ondanks dat zaken iets complexer waren dan gedacht, werd het geen haastwerk. Duidelijk vakmanschap.
24 June 2026
Yge
Franeker
5 June 2026
Popke De Vlugt
Kornwerderzand
Goede adviezen, duidelijke afspraken, voor start langs geweest en alles doorgenomen. Instructies- inregelen helemaal ok
4 May 2026
ma
STIENS
Vriendelijke monteurs. Op tijd en volgens offerte een topproduct afgeleverd. Zeker een aanrader voor de volgende keer.
16 April 2026
Peter
Harlingen
Offertes gevraagd voor meerdere zaken, overleg gehad, verwarmingsinstallatie geplaatst; ging allemaal prima. Een paar dingen waar je als klant aan kunt storen. Alles gaat eerst via een secretaresse. Het is maar net of je dat ligt. Maar je wordt wel snel teruggebeld door een vakman. Praktisch: Installatie prima en netjes gedaan, maar thermostaat niet zo ingesteld zodat je zo kunt inloggen via de app. Ik ben digitaal onderlegd, maar dat was wel even een dingetje. Top: Misschien eigen handleiding toevoegen? Of gewoon zorgen dat het ingesteld is voor de klant.
7 April 2026
Pieter Hendrik Speelman
4 April 2026
Sandra
Elahuizen
De installatie is prima gegaan en netjes uitgevoerd. Alleen was de afgesproken rookgasuitvoering om een koof te sparen op het laatste moment toch niet mogelijk. Dit is wel netjes gecommuniceerd, maar pas heel kort voor de installatie.
1 April 2026
Sjouke Dykstra
Deinum
Precies zoals was afgesproken kwam de monteur onze nieuwe verwarmingsketel installeren. Monteur nam alle tijd om de verschillende opties door te nemen en. Gaf ook zinvolle suggesties. Ook werd er uitvoerig uitleg gegeven over de gehele werking van de installatie. Kortom een bijzonder positieve ervaring gedurende het gehele traject van offerte, opdracht en plaatsing.
31 March 2026
Jaap
Menaam
Mesonides is meedenkend, vriendelijke en goede service! Wij zijn tevreden.
31 March 2026
Yvonne
Harlingen
Als buurtvereniging tijdens verbouwing de volgende ervaringen gehad met Mensonides. - terugbel verzoeken worden niet nagekomen. -communicatie tijdens werkzaamheden is niet samenwerkend. -Afwerking installatie is niet netjes gedaan/overleg met klant. -Afronding van werkzaamheden is niet volledig gedaan, geen uitleg over vernieuwde situatie.
24 February 2026
bv- Arkens
Fr
Ik ken de monteur persoonlijk en die komt ook al jaren langs en dat is voor mij geruststellend
4 February 2026
Wietse
Harlingen
Tijdens het onderhoud uitleg gegeven over diverse zaken inclusief de thermostaat.Heel goed gedaan!
4 February 2026
Andries
Harlingen
Als is prima geinstaleerd.
20 January 2026
Goed werk geleverd
16 January 2026
Ben
Makkum
Super snel gehandeld met mensonides en binnen 2 weken hing er een gloednieuwe ketel aan de muur, geplaatst door één van de leukste en vriendelijkste monteur welke ik ooit over de vloer heb gehad!
16 January 2026
Ramon Tuik
Leeuwarden
Mensonides is sinds 1978 hét allround installatiebedrijf uit Harlingen.
Wij zijn de totaal aanbieder op het gebied van installatietechniek, elektrotechniek en duurzame techniek. Met onze jarenlange ervaring en innovatieve oplossingen bedienen wij zowel particulieren en de zakelijke markt in het noorden van Nederland.
Wij geven klanten persoonlijk en eerlijk advies, zoeken – duurzame – kansen en creëren mogelijkheden. Na de oplevering van de installatie ervaren onze klanten meer comfort en duurzaamheid.
Mensonides | Technisch zeker. Persoonlijk warm.
www.mensonides.nl
De Hermesweg 7