4 sterren: goede service, goed behandeld

De samenwerking met Sander heb ik wederom als uiterst prettig ervaren en ik hoop dat de afdeling retentie de targets blijft behalen. Wanneer het in de toeskomst toch nodig mocht zijn om weer de helpende hand te bieden houd ik mij aanbevolen. Ik heb deze opdracht voor Webhelp heel graag gedaan en vind het jammer dat we afscheid moeten nemen.

• Hoe tevreden ben je over de ondersteuning van de regiomanager?
  • Welke doelstellingen heb je tijdens deze opdracht behaald? doelstelling was op beide campagnes 30% en deze zijn ruimschoots behaald!
  • Wat kun je de opdrachtgever meegeven vanuit je observaties en ervaringen? Sander en ik hebben dit kunstje eerder gedaan - het meerdere malen dagelijks schakkelen en van te voren een strategie bepalen is en was essentieel.
  • Welke inzichten heb je gekregen? Aangezien dit een opdracht was die vergelijkbaar is met eerdere opdrachten heb ik eigenlijk geen nieuwe inzichten gekregen - het ingesprek gaan met een klant is de belangrijkste factor in een sales en serviceomgeving. Deze gave is niet voor iedereen weggelegd en was bij deze opdracht soms een bekend lastig "gevecht"
  • Wat heb je geleerd m.b.t. je persoonlijke ontwikkeling en je eigen gedrag? Het tot 10 tellen en dan beslissingen nemen was bij deze opdracht wederom noodzakelijk. Aangezien er aan deze opdracht een tijdslimiet van 3 maanden zat moest ik afentoe beslissingen nemen die voor sommige medewerkers als niet prettig werd ervaren. Echter is en was dit onvermijdelijk om het door mij afgegeven commitment te kunnen behalen.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Royal Floraholland maakt grote veranderingen mee, mooie digitale ontwikkelingen naar een beter dienstverlening en service. Dit alles heeft grote impact op het team, houd de aandacht op de vloer en je mensen goed in de gaten. Het team laat flexibiliteit en rekbaarheid zien.

• Hoe tevreden ben je over de ondersteuning van de regiomanager?
  • Welke doelstellingen heb je tijdens deze opdracht behaald? uitvoering van Forecast,planning, reporting en dagsturing. Verbetring van de inrichting op telefoniegebied. In samenwerking met tweede lijndesken verbetering van aantallen en kwaliteit van de ondersteuning door de klantenservice.
  • Wat kun je de opdrachtgever meegeven vanuit je observaties en ervaringen? Zeg wat je doet en doe wat je zegt. op dit moment gebeurt er veel ,positief, we gaan snel geef voldoende uitleg en persoonlijke aandacht over verandering.
  • Welke inzichten heb je gekregen? blijf signaleren en escaleren maar laat optijd los
  • Wat heb je geleerd m.b.t. je persoonlijke ontwikkeling en je eigen gedrag? dat ik teamwork en samenwerken heel belangrijk vindt

4 sterren: goede service, goed behandeld

Een toffe opdracht om een bepaalde tijd te doen, en het gaf mij voldoening om te zien dat de achterstand weg was, onder controle bleef, en dat de dealers ook tevreden waren. Ik kon het nog een periode volhouden, maar dan zou het toch genoeg geweest zijn, gezien het heel administratief is, en mijn interesses ergens anders liggen. Een leuke kennismaking met de automobiel sector, waarin ik toch kan bevestigen dat het zeker interesse van mij gekregen heeft.

• Hoe tevreden ben je over de ondersteuning van de regiomanager?
  • Welke doelstellingen heb je tijdens deze opdracht behaald? Achterstand aanvragen kunnen wegwerken & werkproces kunnen finetunen.
  • Wat kun je de opdrachtgever meegeven vanuit je observaties en ervaringen? Het huidige werkproces van de homologatiedienst zit goed in elkaar en is efficiënt. Het is ook mede hierdoor dat ik de achterstand goed heb kunnen wegwerken.
  • Welke inzichten heb je gekregen? Dat een echte administratieve job niet echt iets voor mij is.
  • Wat heb je geleerd m.b.t. je persoonlijke ontwikkeling en je eigen gedrag? Voor mij was het een goede opdracht om mijn Frans te blijven opfrissen. Dagelijks kreeg je ook Franstalige dealers aan de lijn. Verder is het een taak die veel structuur eist, wat voor mij een bevestiging was dat ik heel gestructureerd werk.

5 sterren: perfect, zeker aan te bevelen

Ik heb een junior teamleider mogen coachen die zeer leergierig is en graag nieuwe zaken oppakt. Ik ga in ieder geval over 2 weken. Ik ben zeer tevreden over de uitvoering van de opdracht maar wens daar verder zelf geen cijfer aan te hangen dat laat ik aan de opdrachtgever over.

• Hoe tevreden ben je over de uitvoering van de opdracht? N.v.t.
  • Hoe tevreden ben je over de ondersteuning van de regiomanager?
  • Welke doelstellingen heb je tijdens deze opdracht behaald? Ik heb alle doelstellingen behaald die in het opdrachtplan beschreven staan
  • Wat heb je geleerd m.b.t. je persoonlijke ontwikkeling en je eigen gedrag? Na jaren teams aangestuurd te hebben mocht ik mij nu toeleggen op het coachen van een junior teamleider. Voor mij wel buiten mijn comfortzone. Voor mij wel weer een leermoment omdat ik terug naar de basis ben gegaan. Waar start je en wat moet je nu eigenlijk doen als teamleider

4 sterren: goede service, goed behandeld

Ik viel een maand geleden in een warm bad waar veel laaghangend fruit omheen hing. Samen Nicolette hebben we de eerste dag een plan getrokken en de ruimte gekregen dit uit te rollen. Hierin hebben we in die eerste twee weken voor twee maanden aan changes doorgevoerd. De twee daar op volgende weken zijn we aan het werk geweest om het proces te laten draaien en te borgen. Mijn grootste zorg is dat wat er nu staat gaat wegslijten in de waan van de dag en oude gewoontes. Door het warme bad en de binding met de groep hier gaat dat stuk me behoorlijk aan het hart.

• Hoe tevreden ben je over de ondersteuning van de regiomanager?
  • Welke doelstellingen heb je tijdens deze opdracht behaald? Verhogen van het aantal KTO's, de KTO score en een aantal kwaliteitsslagen (gesprekstechnisch)
  • Wat kun je de opdrachtgever meegeven vanuit je observaties en ervaringen? kwaliteitsslagen leiden tot veranderingen, die borgen en bewaken is waar de echte winst te halen is. De waan van de dag brengt vaak oude gewoontes terug.
  • Welke inzichten heb je gekregen? persoonlijk heb ik mezelf mogen kalibreren. Ik heb het niveau van een Sr teamleider en Jr ops manager maar mis nog wat interim ervaring
  • Wat heb je geleerd m.b.t. je persoonlijke ontwikkeling en je eigen gedrag? Mijn hart ligt redelijk op mijn tong en ik ben gek op feedback. Die eigenschappen verwacht ik ook bij andere en dat is niet altijd het geval. Hierin kan ik nog groeien om zo mijn feedback beter te laten landen

4 sterren: goede service, goed behandeld

Ik heb een hele fijne opdracht gehad. Ik had meteen een klik met mijn collega's en ik heb van dag 1 af mij op mijn plek gevoelt. Ook het team heeft mij vrij snel opgenomen en hebben we in Q2 een aantal zaken kunnen oppakken, de dalende resultaten een halt toegeroepen en de motivatie en plezier weer aangewakkerd. Afrondend een mooie overdracht naar Monique die door het team opgenomen is en waar ze nu goeie resultaten voor aan het behalen zijn.

• Hoe tevreden ben je over de ondersteuning van de regiomanager?
  • Welke doelstellingen heb je tijdens deze opdracht behaald? Motivatie in het team terug gebracht, Resultaten op niveau gebracht en gehouden, als KPI houder Sales en NPS focus en doel gegeven, overdracht naar Monique.
  • Wat kun je de opdrachtgever meegeven vanuit je observaties en ervaringen? Succes de rest van dit jaar met binnenhalen van de opdracht. Ik heb een fijne tijd gehad op dit mooie project. Blijf goed de prioriteiten stellen en stuur tijdig op kennis en kunde van de medewerkers. Door de adhoc verliezen we ons wel eens in de waan van de dag en de acute wens van de opdrachtgever. Gevolg is dat we ons nog wel eens laten verrassen of we teveel hooi op de vork nemen en de 1 op 1 aandacht naar de medewerker in het gedrang komt. We blijven zeker strijden voor die tijd en structuur. Een zeer veerkrachtig team dus.
  • Welke inzichten heb je gekregen? Laat zaken los als je er geen invloed op hebt en focus je op je cirkel van invloed.
  • Wat heb je geleerd m.b.t. je persoonlijke ontwikkeling en je eigen gedrag? Ik moet altijd dicht bij mezelf blijven, dat levert de beste samenwerking op en geeft duidelijkhied en sturctuur aan mijn eigen werk.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Het was prettig te ervaren dat de medewerkers blij waren met mijn aanwezigheid, de aandacht die ze kregen, de duidelijke feedback en coaching tips. Ik hoop dat de Manager en Teamleiders open staan voor veranderingen in de toekomst o.b.v. coaching, aandacht, sfeer op de afdeling en manier van aansturen. Medewerkers hebben een negatief beeld bij hun managers. Het zou een gemiste kans zijn als mijn inzet van de afgelopen 9 weken geen vervolg krijgt, iets waar veel medewerkers bang voor zijn.

• Hoe tevreden ben je over de ondersteuning van de regiomanager?
  • Welke doelstellingen heb je tijdens deze opdracht behaald? Het verbeteren van de gesprekstechnieken, huidige coaches inzicht gegeven hoe anders te kunnen coachen d.m.v. coach de coach sessies, medewerkers inzicht gegeven wat ze zelf kunnen doen om meer werkplezier te krijgen, hun werk beter te uit te kunnen voeren en op een andere manier te kijken naar zichzelf.
  • Wat kun je de opdrachtgever meegeven vanuit je observaties en ervaringen? Regelmatiger coachen met een vaste coach, andere manier van coachen, meer aandacht geven aan de medewerkers.
  • Welke inzichten heb je gekregen? Medewerkers waren erg voorzichtig in het uiten van hun mening, medewerkers miste de echte aandacht van hun Teammanagers en positieve feedback. Men heeft het gevoel dat ze weining goed doen.
  • Wat heb je geleerd m.b.t. je persoonlijke ontwikkeling en je eigen gedrag? Ik heb eerlijk gezegd niet het gevoel iets geleerd te hebben, meer de bevestiging gekregen dat ik een persoon ben waar mensen zich veilig bij voelen, van me willen leren, enthousiast raken en open staan voor feedback.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Het was een uiterst plezierige werkplek - opdracht - de samenwerking met leidinggevende van de bank en de opdrachtgever, plus de minder ervaren teammanager, was vanuit mijn point of view meer dan perfect en voor herhaling vatbaar. Het met senioriteit ondersteunen bij dagelijkse operationele zaken - ook doormiddel van humor - bleek wederom de juiste formule te zijn voor het succes van deze opdracht. Het in eerste instantie uitblijven van de uitdaging als, geen sales met bijbehorende targets behoeven te behalen en geen aansturing van een aantal teamleiders, bleek voor deze periode van 4 maanden een prima aangename afwisseling.

• Hoe tevreden ben je over de ondersteuning van de regiomanager?
  • Welke doelstellingen heb je tijdens deze opdracht behaald? Doelstellingen waren tijdens deze opdracht in eerst instantie niet gepland. Het dagelijkse - zonder forcast -Inbond outbound telefoonverkeer - mail en post verkeer - in de juiste banen leiden en dagelijkse leiding geven aan een aantal FTE s - doormiddel van meedenken en samen met de andere teammanager kritisch kijken naar planningen - min en max inzetbare uren - heeft er toe bijgedragen de uitstroom af te remmen.
  • Wat kun je de opdrachtgever meegeven vanuit je observaties en ervaringen? Teams nog dichter bij elkaar in de buurt houden in verband met sneller schakelen en communicatie - meer met KPI's werken - nog duidelijker aangeven en strakker managen van de te verwachte in en uitstroom FTE's
  • Welke inzichten heb je gekregen? Het bankwezen is een uiterst interessante branche waar - net als bij alle andere branches people-management - een belangrijke factor is bij het doen slagen van de opdracht
  • Wat heb je geleerd m.b.t. je persoonlijke ontwikkeling en je eigen gedrag? De messenger zijn - ook van slecht nieuws - heeft invloed voor de positie binnen de opdracht - hier heb ik tijdens deze opdracht elke dag rekening mee gehouden, terwijl je het - one of the guys gevoel - ook hoog in het vaandel mee moet dragen - het werken met HBO plus - WO agents was uiterst plezierig!

4 sterren: goede service, goed behandeld

Ik merk af en toe wat onzekerheid binnen het CCCMT. Er is geen reden voor onzekerheid of CS het goed doet. Het gaat echt niet ‘anders’ dan andere CS afdelingen bij andere bedrijven. Er is veel vastgelegd en er is structuur. Compliment hiervoor!

• Hoe tevreden ben je over de ondersteuning van de regiomanager?
  • Welke doelstellingen heb je tijdens deze opdracht behaald? Medewerkers meenemen in de KPI’s. Twee van de drie bonuscomponenten gehaald. Beleving over TNT positiever. Senior meenemen in het grote geheel. Team inlaten zien om te focussen waar wel invloed op is. Grenzen stellen, uit de slachtoffer rol. Structureel coachen, bila’s en meetings.
  • Wat kun je de opdrachtgever meegeven vanuit je observaties en ervaringen? Pak door. Voorbeeld: Cleandesk policy en eten op de werkplekken. Pak door, ook als er tegengas vanuit het team is. Geef als teamleader het goede voorbeeld. Pak ook door bij langdurig ziekteverzuim.
  • Wat heb je geleerd m.b.t. je persoonlijke ontwikkeling en je eigen gedrag? Vertrouw meer op eigen gevoel. Ik heb geleerd dat ik prima kan werken met drie kapiteins op 1 schip, maar makkelijk is het niet. Ik heb vooral veel moeten schikken. Voor mijn gevoel heb ik mede hierom stilgestaan in mijn eigen ontwikkeling.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Het was een leuke opdracht bij Van Ameyde, maar een niet te onderschatten opdracht. Het was voor mij ook de eerste keer dat ik in een ‘crisis’ situatie terecht kom, waarbij je zaken moet proberen recht te trekken. Dit was alvast een zeer leerrijke ervaring en heeft me veel inzicht gegeven hoe je het beste kan omgaan in deze situaties. Door de druk van bovenaf, wat toch wel stress heeft gegeven, is het aangewezen om dit niet uit te stralen naar het team toe. Hier heb ik positieve feedback van het team over gekregen dat ik steeds rustig was, in welke situatie dan ook. Het team heeft verder aangegeven dat ze het zeer spijtig vinden dat mijn opdracht erop zit, en dat ze mij graag nog een tijdje langer hadden gezien bij Van Ameyde. Het doet mij alvast plezier om dit te mogen horen, en het geeft ook aan dat het team het een geslaagde tijd vond. Uit deze ervaring kan ik ook concluderen dat ik niet een persoon ben om in de verzekeringswereld te gaan werken, maar dat mijn hoofddoel nog steeds contactcenters zijn. Hierin heb ik tenslotte ook de meeste ervaring in.

• Hoe tevreden ben je over de ondersteuning van de regiomanager?
  • Welke doelstellingen heb je tijdens deze opdracht behaald? - Daling v/d werkvoorraad van 6000 stuks naar 2500 stuks. - Werkzaamheden inzichtelijker maken voor beheerders d.m.v. werken met een priolijst. - Introduceren van subteams. - Introduceren van weekstarts & dagstarts. - Verbeteren systeemkennis ECHO (Echotraining Quint & nieuwe handleiding) - Uniformiteit verbeteren (intervisiesessies & workshops).
  • Wat kun je de opdrachtgever meegeven vanuit je observaties en ervaringen? FR talige beheerder is echt nodig in het team. Voorzie een opleidingstraject voor nieuwe medewerkers. Laat de juristen de werkzaamheden doen waarvoor ze aangenomen zijn. Voorzie voldoende ‘aandacht’ naar de medewerkers, dit heeft alleen maar een positieve invloed.
  • Welke inzichten heb je gekregen? Om de werkvoorraad helemaal onder controle te krijgen, moet er gekeken worden wat de frustraties en noden in het team zijn en wat de oorzaken hiervan zijn. Indien dit op punt staat zal dit een sterke positieve invloed hebben op de werkvoorraad. Het team heeft zeer veel verschillende profielen, wat een goede match is. Elk van deze profielen vult elkaar aan. Indien de druk van de achterstand weg is bij de medewerkers kan dit een zeer goed team zijn. Een team heeft structuur nodig in de werkzaamheden, dus is het belangrijk om alle belangrijke werkzaamheden op te lijsten (per KPI) en zo als leidraad te laten gebruiken door het team. Zo ga je er ook voor zorgen dat iedereen uniform is aan de verschillende werkzaamheden. Teams moeten zich als een echt team gedragen, en elkaar helpen en ondersteunen. Een team onderverdelen in subteams is hier een zeer goed hulpmiddel voor. Dit is een werkwijze die ik op meerdere opdrachten zal kunnen gebruiken.
  • Wat heb je geleerd m.b.t. je persoonlijke ontwikkeling en je eigen gedrag? Het is niet makkelijk om in een ‘crisis’ situatie een team te komen ondersteunen en veranderingen door te voeren, gezien ze dit niet zomaar toelaten. Naar mijn inziens heb ik hier goed in gehandeld door eerst in te zetten op het menselijk aspect van het team en zeker niet te gaan focussen op cijfers en processen. Niet overhaast te werk willen gaan, maar doordacht te werk gaan. Het is belangrijk om goed te analyseren waar de knelpunten zich voordoen. Op deze analyse verder bouwen om tot resultaat te komen. Geef te allen tijde voldoende aandacht aan de medewerkers, zodat je steeds op hun noden en wensen kan inspelen. Dit voorkomt frustraties in het team en je krijgt van het team meer vertrouwen. Dat je in het begin van de opdracht veel bronnen moet kunnen raadplegen zodat je veel info van voor je komst kan bijeenrapen. Dit voorkomt dat je plannen gaat uitvoeren die in het verleden wel eens geprobeerd zijn.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Los van al het kritische wat ik al genoemd heb, heb ik vooral een onwijs positieve ervaring opgedaan. Kwam uit een periode met een moeilijke privé-situatie. Dat heb ik goed buiten de deur kunnen houden en heb veel positieve energie opgedaan binnen de bank. Ik kwam terecht in een team teamleiders met een hoge energie, veel jonge honden. Dat vond ik heel prettig. De aansturing van Anky paste bij mij. Ze geeft je veel tijd en ruimte en eigen verantwoordelijkheid. Uiteraard wel met volle betrokkenheid. Zo functioneer ik het beste. Ook in het team adviseurs heb ik bijna alleen positieve ervaringen opgedaan. Werd vooraf gewaarschuwd voor het team, dat er een gebrek aan betrokkenheid was. Dat heb ik helemaal niet zo ervaren. Het team is wat anders dan de andere teams, omdat er alleen studenten in zitten. Daarom moet je er soms ook wat andere dingen van verwachten. Dat is heel erg goed gegaan, we hebben ook mooie resultaten geboekt. Ik heb wel een aantal duidelijke gesprekken moeten voeren, maar die eindigden ook allemaal positief. Kreeg zelfs complimenten voor de duidelijkheid terwijl de boodschap toch niet altijd positief was. De tijd is voorbij gevlogen. De opdracht is voltooid, de doelstellingen zijn gehaald en mijn opvolger is inmiddels binnen en ingewerkt. Dat was het doel. Ik ga weg met een glimlach op mijn gezicht vanwege de positieve energie die ik hier gekregen heb en de resultaten die we samen geboekt hebben. Het voelt dat ik klaar ben hier, dus ook klaar voor een nieuwe stap in mijn leven. Ik voel me dankbaar voor de kans die ik hier gehad heb.

• Hoe tevreden ben je over de ondersteuning van de regiomanager?
  • Welke doelstellingen heb je tijdens deze opdracht behaald? AHT van 472 seconden teruggebracht naar 355 seconden: een daling van 117 seconden (bijna 2 minuten). Target was 370 seconden. Daarnaast een gemiddelde adherence van 91% gerealiseerd, target was 88%. En over de hele periode een ziekteverzuim van 4% genoteerd. Ver onder het gemiddelde van ASC DBZ ABN AMRO en onder het target van 5%. Tot slot een groene score behaald op de compliancy controle van Q1 2017.
  • Wat kun je de opdrachtgever meegeven vanuit je observaties en ervaringen? Advies om calldrivers als sturingsmechanisme te gaan gebruiken. Er wordt nu niet vastgelegd en gerapporteerd op afboekcodes/calldrivers. Mijns inziens onmisbaar in opleiding van nieuwe adviseurs en teamleiders. Daarnaast onmisbaar in de Draai naar Digitaal waar de bank nu in zit. Verder ontbreekt een gebruiksvriendelijke kpi-rapportage die bruikbaar is om de ontwikkeling van medewerkers te volgen. Essentieel in het ontwikkelingsproces van medewerkers. Verder valt op dat de sence of urgency bij adviseurs en teamleiders ontbreekt op het gebied van bereikbaarheid. Vanuit het management heel belangrijk, maar dat voel je niet op de vloer. Het gevoel dat men daar zelf verantwoordelijk voor is, ontbreekt bij adviseurs en teamleiders. Teamleiders gaan ook vrij gemakkelijk voorbij aan hun "core business" een team leiden. Men zit veel in projectgroepen en op andere kantoren. Er wordt weinig tijd besteed aan coaching, er diende zelfs een coachdag gepland te worden om de teamleiders aan het coachen te krijgen. Kwaliteit lijkt meer gericht op het naleven van compliancy-regels dan op gesprekskwaliteit en klantgerichtheid. Hoe zorgen we voor het wow-gevoel bij de klant. Tot slot mis ik onder de collega-teamleiders relevante ervaring buiten de bank of het bankwezen. Om hun gezichtsveld te verbreden zou ik ze graag allemaal eens flink op snuffelstages sturen! :-)
  • Welke inzichten heb je gekregen? Dat het leiden van een team fantastisch werk is. En dat het iets is wat goed bij me past en waar ik heel veel plezier uit haal. Verder heb ik bevestigd gekregen dat focus zo belangrijk is. Als je doelgericht werkt, vallen veel puzzelstukjes als vanzelf op zijn plaats. Met doelgerichtheid lijkt veel vanzelf te gaan, lijkt heel eenvoudig. Maar blijkbaar is dat het niet omdat ik veel mensen zie ploeteren.
  • Wat heb je geleerd m.b.t. je persoonlijke ontwikkeling en je eigen gedrag? Ik heb geleerd me positiever uit te drukken, in dagstarts en dergelijke. Ik werd me bewuster hoe mijn communicatie onbedoeld over kwam bij de ander. Ik heb geleerd om nog meer te zeggen wat ik vind, ook al druist dat volledig in tegen wat al de anderen ervan vinden. Ik heb geleerd meer na te denken over mijn werkwijze. Wat is het wat ik doe wat tot succes leidt. Ik heb gestructureerder leren werken dan anders en heb bewust niet alle ballen in de lucht proberen te houden.

4 sterren: goede service, goed behandeld

De korte lijntjes met Sander en het op een lijn liggen qua aansturing en opvolgingen heb ik als uiterst prettig ervaren - ook de mensen die in eerste instantie argwanend waren, om te zien gaan, was erg fijn. Het is ontzettend jammer dat zo'n mooi bedrijf als Annie Connect qua naam van de kaart gaat verdwijnen- We waren op de goede weg - hadden de juiste afslag genomen en waren weer aan bouwen toe. Ik heb het ontzettend naar mijn zin gehad bij Annie en wens webhelp Groningen ontzettend veel succes en graag tot ziens, met vriendelijke groet JP

• Hoe tevreden ben je over de ondersteuning van de regiomanager?
  • Welke doelstellingen heb je tijdens deze opdracht behaald? Een nieuwe bodem waar groene cijfers bovenhand vertonen creeren en daarna bouwen om de teams qua FTe na het snijden weer op de rit te krijgen. Tevens belangrijk onderdeel was de teamleiders onder de vleugels en op niveau zien te krijgen. Qua campagnes is dit aardig gelukt echter gaat het bedrijf per 1 maart over naar Groningen zodat verder opnieuw opbouwen op de vestiging Diemen niet zal gaan helaas.
  • Wat kun je de opdrachtgever meegeven vanuit je observaties en ervaringen? Jammer dat ik niet eerder aan boord ben gekomen, dan hadden we wellicht niet alleen Q4 mooie cijfers kunnen afleveren maar al eerder. Het bieden en borgen van vaste structuur voor agents en teamleiders is essentieel, plus de skills die de teamleiders in huis hebben en het ondersteunen is essentieel voor het behalen van successen.
  • Welke inzichten heb je gekregen? Er gaat een hoop aan vooraf voordat je een Postcodeloterij - BankGiroloterij - Vriendenloterij lot in je bezit hebt:)
  • Wat heb je geleerd m.b.t. je persoonlijke ontwikkeling en je eigen gedrag? To Be one of the Guys wordt naarmate je ouder wordt en bij een opdracht waar verandermanagement de hoofdmoot is, steeds minder makkelijk - maar ik ervaar dit wel als prettig!

4 sterren: goede service, goed behandeld

Ik vond het zeer leerzame ervaring voor mezelf; ik heb veel nieuwe dingen geleerd (zie ook doelen) en door het besturen van 2 teams weet ik waar mijn grenzen liggen mbt het goed kunnen coachen en begeleiden van medewerkers. Door de verschillende culturen binnen de afdeling werd ik me ook erg bewust van de verschillende communicatie stijlen en hoe hier op een correcte wijze mee om te gaan. Ik heb mijn onzekerheden opgepakt en ben hiermee aan de slag gegaan. Ik kijk met een goed gevoel terug op een mooie opdracht die me weer verder heeft gebracht binnen de functie van Teammanager.

• Hoe tevreden ben je over de ondersteuning van de regiomanager?
  • Welke doelstellingen heb je tijdens deze opdracht behaald? Mijn doel was om meer ervaring op te doen in een sales gericht contactcenter.
  • Wat kun je de opdrachtgever meegeven vanuit je observaties en ervaringen? Wat ik graag mee wil geven is dat heldere communicatie en duidelijke afspraken (uniformiteit/professionaliteit) echt nodig zijn om een grote afdeling goed te laten functioneren.
  • Welke inzichten heb je gekregen? Ik heb meer inzicht verkregen in de aansturing van een facilitair contact center.
  • Wat heb je geleerd m.b.t. je persoonlijke ontwikkeling en je eigen gedrag? het duidelijk afspreken van verwachtingen en deze blijven toetsen met de opdrachtgever.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Het focussen en binnen mijn kaders blijven tijdens deze opdracht is mij goed vergaan.. Dit had ik in eerste instantie niet verwacht en ben blij dat ik mijzelf hierin heb kunnen vinden. Neemt niet weg dat een TC aansturende rol ook erg leuk blijft natuurlijk:)

• Hoe tevreden ben je over de ondersteuning van de regiomanager?
  • Welke doelstellingen heb je tijdens deze opdracht behaald? structuur qua coachings en ondersteuning team - dagelijks berekenen van teamcijfers - QM maandelijks opvolging samen met booster - visualisering dagelijkse successen
  • Wat kun je de opdrachtgever meegeven vanuit je observaties en ervaringen? Het was erg fijn samenwerken met Martine en kon bij haar terecht voor allerlei zaken
  • Welke inzichten heb je gekregen? het werken bij Callexcell ervaar ik als uiterst prettig als ik dit vergelijk met andere facilitaire collega CC!
  • Wat heb je geleerd m.b.t. je persoonlijke ontwikkeling en je eigen gedrag? het was leuk weer even oldschool TC te zijn en het dagelijks werken met de advisors, waardoor je een band opbouwt is fijn - ik bemerk door mijn ervaringen dat ik tegen diverse zaken, als issues met tools - rappo's - advisors problematieken - op een rustigere manier mee omga.. zou het de leeftijd zijn?:)

4 sterren: goede service, goed behandeld

Met genoegen heb ik deze rol onder Sabine mogen opnemen. Ze heeft steeds weer aangetoond dat cijfers key zijn in het geheel. Met bewondering heb ik soms gekeken naar haar cijferkunsten en analytisch inzicht. Verder heb ik met veel plezier samengewerkt met mijn fijne collega`s. We waren (en zij zijn nog steeds) een echt en betrouwbaar team. Ondanks de strubbelingen die er soms zijn, is dat wel een verdienste van Sabine. Ondanks de enorme hoeveelheid uitdagingen en veranderingen die op ons zijn afgekomen, is het toch allemaal in meer of mindere mate gelukt om de boel draaiende te houden. Ik kijk terug op een prettige Telenet- tijd bij TBO.

• Hoe tevreden ben je over de ondersteuning van de regiomanager?
  • Welke doelstellingen heb je tijdens deze opdracht behaald? Belangrijkste doelstellingen zijn geweest het uitvoeren van de teamcoachtaken in een complexe omgeving. Verder de implementatie van Caseless en het outsourcen van de Franse calls.
  • Wat kun je de opdrachtgever meegeven vanuit je observaties en ervaringen? Soms wat tegen de draad in zijn ri HR -> deze hebben m.i. teveel invloed op de dagelijkse operatie. Met ongepast opportunisme, worden soms conflicten vermeden die bepaalde persoonlijkheden op de werkvloer in het zadel houden. Verder weet ik dat de wens van Sabine is om TC`s meer, althans actief bezig te laten zijn met rapportages. M.i. zouden de rapportages uniformer en duidelijker beschikbaar moeten komen, en dan met name de cijfers die verklaringen (kunnen) geven m.b.t. de in de EOY vermelde KPI`s.
  • Welke inzichten heb je gekregen? Dat je ondanks enorm veel inspanningen, zonder blikken of blozen door je eigen medewerkers kan worden afgeserveerd via een ZOOM- enquete.
  • Wat heb je geleerd m.b.t. je persoonlijke ontwikkeling en je eigen gedrag? Dat het nog steeds soms kan botsen tussen nen Belg en nen Hollander. ;)

4 sterren: goede service, goed behandeld

Zoals aangegeven was ik eigenlijk nog niet klaar met de opdracht - de borging van het zelfstandig behalen van de salesresultaten door de TC's was nog niet op orde - Teveel onrust onderling tussen de TC's en het nog niet volledig kunnen borgen van de structuur die ik heb neergezet in 4 maanden tijd is hier de oorzaak van.

• Hoe tevreden ben je over de ondersteuning van de regiomanager?
  • Welke doelstellingen heb je tijdens deze opdracht behaald? CR 2 Teams boven de 3% 1 team 1,99% - commitment 2 x 3 en 1 x 2% zonder Play! en is behaald
  • Wat kun je de opdrachtgever meegeven vanuit je observaties en ervaringen? De opdracht was sales boosten - opdrachtgever voert begrijpelijk de druk op ivm tijdslijn dat het gecommitteerde resultaat behaald moet worden. Diverse facetten binnen de opdracht dienen eerst op orde te zijn om een CR boost te kunnen realiseren - de berg grind die geëgaliseerd moet worden voordat er over een pad gewandeld kan worden is begrijpelijk minder inzichtelijk als er aan de zijlijn meegekeken wordt - vandaar mijn wekelijkse rappo waarin alle plus en minpunten aangegeven. Ik adviseer de opdrachtgever wel om hier vaker over te schakelen met de consultant - of aan te geven dat het ok is... kortom meer contact tussen partijen dan deze laatste opdracht is geweest.
  • Welke inzichten heb je gekregen? Voor mij was de opdracht glashelder en heb ik eigenlijk geen nieuwe inzichten gekregen
  • Wat heb je geleerd m.b.t. je persoonlijke ontwikkeling en je eigen gedrag? Bij aanvang opdracht IPG Helmond mezelf de tijd gegund om het plan uit te voeren - Ik wist dat het een pilot zou worden van 2 a 3 maanden en heb zelf aangegeven na 1 maand dat 2 dagen in de week op de vestiging Helmond te zijn te weinig was om het beoogde resultaat te kunnen gaan halen - in het verleden had ik dit waarschijnlijk te laat aangegeven - dus mijns inziens positief leermoment geweest. Tevens als "klant" bij een facilitaire partij een opdracht uitvoeren heb ik als zeer prettig ervaren en de nieuwe ervaring om in deze rol te acteren was fijn. Het even zoeken naar het "one of the guys" worden met een ondersteunende vragende rol daarnaast, was een fijn leermoment, wat mij mijns inziens zonder hindernissen is verlopen.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Na een moeilijke start door het op nonactief zetten van Jerry en Wesley. Was het in het begin erg onrustig op de afdeling. Daarbij was de start met Jan Klein heel moeizaam. Jan voelde geen klik met mij was de opmerking. Daarna heb ik heel hard gewerkt om de relatie te verbeteren maar vooral afspraken na te komen en zaken op te pakken. Dit werd gezien. De samenwerking met Ylaine was soms stroef, omdat we erg verschillend zijn. Dit is door gesprekken wel beter geworden. De samenwerking met de medewerkers was geweldig daar ligt mijn hart, ik heb veel gecoacht tijdens de metingen en op de werkvloer. Ylaine en ik waren veel op de werkvloer aanwezig. Afspraken buiten de afdeling waren er niet veel. Hier maakte we bewuste keuzes in.

• Hoe tevreden ben je over de ondersteuning van de regiomanager?
  • Welke doelstellingen heb je tijdens deze opdracht behaald? Ik had 3 hoofddoelstellingen: waarvan er 2 ehaald zijn, aandacht voor medewerkers, de medewerkers hebben allemaal minimaal 2 coaching gekregen, verder hebben Ylaine en ik veel aandacht op de werkvloer gehad voor de medewerkers.Verder was het noodzakelijk om de seniors op 1 lijn te krijgen. In de oude sitautie werkte de 2 seniors onoder het ene team apart en de andere 2 werden nagenoeg niet aangestuurd. Hierin zijn we geslaagd door ze als team seniors te benaderen dat ze beter samenwerken. Ze stemmen nu samen af wie doet coaching en wie is vraagbaak. Uiteraard kunnen we hier nog in verbeteringen maar het gaat een stuk beter dan voor oktober 2015.
  • Wat kun je de opdrachtgever meegeven vanuit je observaties en ervaringen? ik denk dat er nog veel winst te halen valt in het planninggedeelte. Er wordt gepland volgens MTP en capplan, dit zorgt nog niet voor de juiste inzichten op alle skills zoals e-mail, call back en outbound. Rapportage bouwen voor e-mail, call back en outbound. Hoeveel iedereen verwerkt heeft etc. Verder zou ik een kwaliteitscontrole inrichten voor e-mail verwerking.
  • Welke inzichten heb je gekregen? Als ik vanuit eigen kracht werk veel gerealiseerd krijg bij mensen. Als ik weg blijf van mijn eigen kracht ik twijfelachtig overkom en niet daadkrachtig.
  • Wat heb je geleerd m.b.t. je persoonlijke ontwikkeling en je eigen gedrag? Jan liet mij zien dat nog directer communiceren mooie resultaten laat zien. In eerste instantie was de start van de opdracht heel vervelend. De start met Jan was heel moeizaam, maar door beide een investering te doen in de samenwerking hebben we dit goed kunnen doen.

4 sterren: goede service, goed behandeld

Ondanks de dagelijkse hectiek heb ik deze opdracht zeer positief ervaren, we hebben veel werk verzet en resultaten behaald.

• Hoe tevreden ben je over de ondersteuning van de regiomanager?
  • Welke doelstellingen heb je tijdens deze opdracht behaald? In eerste instantie was de opdracht de zittende teammanager te vervangen gedurende zijn ziekte. Al snel werd duidelijk dat bij een andere campagne mijn hulp gewenst was en zodoende vloog ik in bij een groep medewerkers waarbij de opdrachtgever totaal niet tevreden was. De afdeling stond in brand!! Na een hectische periode van 2 maanden, intensief klantcontact en de doelstellingen te behalen is de campagne aan het eind van het jaar gestopt. In het nieuwe jaar ben ik weer teruggegaan naar mijn oorspronkelijke project gezien daar nog steeds de voormalige teammanager ziek thuis was. Door de snelle groei binnen deze campagne, zowel ben ik medeverantwoordelijk geweest voor een nieuwe werkverdeling en structuur binnen afdeling. Mede door de gegeven vrijheid in deze opdracht en de hulp van geweldige teammanagers is er in een zeer korte tijd veel werk verzet
  • Wat kun je de opdrachtgever meegeven vanuit je observaties en ervaringen? Vanuit mijn observaties en ervaringen wil ik datgeen meegeven wat ik recentelijk aan bevindingen heb genoteerd en besproken. Direct resultaat zal zichtbaar zijn als het volgende wordt toegepast: Aandacht voor de agents, structuur in de ochtendbriefings en resultaten. Nieuwe campagnes uitgebreider briefen en er niet vanuit gaan dat alles vanzelfsprekend is. Opmerkingen vanuit de ODG delen met agents. Resultaten meer inzichtelijk maken en delen met agents. Meer structuur in coaching en opvolging Vieren van successen.
  • Wat heb je geleerd m.b.t. je persoonlijke ontwikkeling en je eigen gedrag? IK heb de mogelijkheid gekregen om mijn eigen ideeen te implementeren en vond daar draagkracht voor.

4 sterren: goede service, goed behandeld

De samenwerking met de cd was prettig. vooral omdat er veel vertrouwen gegeven werd. Dit werkt voor mij erg motiverend. In mijn korte aanwezigheid heb ik volgens mij een goede basis neer kunnen zetten waarmee de opdrachtgever weer verder kan.

• Hoe tevreden ben je over de ondersteuning van de regiomanager?
  • Welke doelstellingen heb je tijdens deze opdracht behaald? de basis gelegd voor een coachingstructuur binnen diverse projecten zowel inbound als outbound
  • Wat kun je de opdrachtgever meegeven vanuit je observaties en ervaringen? zorgen voor een goede opvolging. De coaches zijn startend en hebben nog veel begeleiding nodig. ze zitten nog op instructie niveau. onbewus en onbekwaam
  • Welke inzichten heb je gekregen? plan van aanpak gemaakt en de stappen die ik wilde maken vooral omdat de opdracht van korte duur was.
  • Wat heb je geleerd m.b.t. je persoonlijke ontwikkeling en je eigen gedrag? Ik heb geleerd om planmatig te werken.