Filters

5

Advies was matig, planning niet juist, aflevering met veel vertraging

Adviseur heeft montage van de panelen verkeerd ingeschat. Bij eerste montage van de panelen zijn slechts 6 i.p.v. 7 panelen gemonteerd. Een maand later is het 7e paneel gemonteerd, dit duurde eenvoudig veel te lang. Bij tweede montage het windscherm vergeten mee te leveren. Is inmiddels ook al hersteld. Enkele kabelkoppelingen zijn tussen de panelen gemonteerd i.p.v. onder de panelen (bescherming tegen regen, sneeuw, ijzel en zon). Is ook weer hersteld. Opbrengst van het vermogen ook niet juist opgegeven i.v.m. monitoring, ook weer hersteld. Eindafrekening ook niet correct aangeboden, ook hersteld. Enz, enz .. Al met al het had beter gekund.

 • Aanbevelen? Nee

Reactie van het bedrijf

Beste meneer Kotzian, Dank dat u de tijd heeft genomen om een review te schrijven. Wij zijn ons ervan bewust dat de installatie zeker niet vlekkeloos bij u is verlopen, onze excuses hiervoor. Het is voor ons belangrijk dat op- en aanmerkingen vanuit de klant adequaat worden opgepakt. Uw situatie was uniek: u wilde een bestaande installatie (deels) vervangen en uitbreiden met een nieuwe installatie van Zonnefabriek. Mijn inziens hebben wij ons op de door u aangewezen punten flexibel opgesteld, meegedacht en zijn we snel (vaak dezelfde dag nog) tot een oplossing gekomen. Ik vind het dan ook jammer om te lezen dat de algehele installatie als niet voldoende wordt beoordeeld. Toch zou ik graag op één opmerking inhoudelijk willen reageren. De kabelkoppelingen waren netjes op de profielen opgebonden met tie wraps. Deze kunnen tegen regen, ijzel, zon etc. maar omdat u de bekabeling toch liever onder de panelen wilden hebben, hebben we dit voor u hersteld. Het is niet nodig en conform alle richtlijnen, maar omdat u dit graag anders zag, zijn we toch langs geweest om te proberen u volledig tevreden te krijgen. Helaas is dit blijkbaar niet gelukt. Hopelijk kunt u nu zorgeloos genieten van uw eigen geproduceerde zonne-energie. Mocht u nog vragen dan wel opmerkingen hebben dan is het serviceteam van Zonnefabriek bereikbaar via service@zonnefabriek.nl

10

Prettige mensen en een perfecte uitvoering van het project

De beste kwaliteit materialen is verwerkt door professionele en vriendelijke mensen. Helemaal tevreden, nu de zon nog :)

 • Aanbevelen? Ja
10

Prima

Heldere informatie. Correcte uitvoering en plezierige en net werkende medewerkers.

 • Aanbevelen? Ja
9

ik ben zeer te spreken over de communicatie en aanbrengen van mijn zonnepanelen

ik heb voor de 2e keer zonnepanelen aangeschaft bij de zonnefabriek. het is mij prima bevallen.

 • Aanbevelen? Ja
9

Deskundig advies en installatie van top panelen

Op basis van de goede ervaringen van mijn buurman met de Zonnefabriek ook een adviseur langs laten komen voor de plaatsing van zonnepanelen op mijn dak. Vriendelijke en uiterst bekwame adviseur die alle mogelijke opties met mij heeft doorgenomen. De offerte is misschien niet goedkoopste maar dan heb je ook wat. Er wordt gewerkt met hele goede panelen van SunPower met een erg hoge opbrengst waarop je 25 jaar garantie krijgt. Ook beloven ze dat je na 25 jaar nog steeds meer dan 90% rendement hebt op je panelen. Nauwelijks degradatie dus. Uiteindelijk betaalt dit zich wel terug t.o.v. de Aliexpress panelen. Installatie werd snel en zorgvuldig uitgevoerd door 3 installateurs. Omvormer zit op een mooie plek op zolder en is aangesloten op een schone groep in mijn meterkast. Panelen liggen nu strak op het dak en brengen sinds de eerste dag al lekker veel stroom op. Een puntje van aandacht is misschien de app van de zonnefabriek. Deze mag wel een revisie krijgen aangezien er regelmatig geen contact kan worden gemaakt met de server of er foutmelingen worden getoond bij bepaalde functies. De app van het sunny portal is daarentegen niet veel beter. Je kan hier, in tegenstelling tot de website, geen actuele opbrengst zien en de grafiek loopt soms uren achter. Dat is jammer en wordt hopelijk verbeterd in een toekomstige versie. Kortom, heel erg tevreden over Zonnefabriek. Ik heb al diverse collega's en familieleden dit bedrijf aangeraden. Als zij tot koop over gaan krijg je als ambassadeur nog 75 euro terug ook. Dat is mooi meegenomen. Laat het zonnetje maar schijnen...

 • Aanbevelen? Ja
10

Zonnefabriek: Persoonlijk en deskundig

Het hele proces van orientatie, bestelling en installatie verliep heel prettig en heel deskundig. Aardige verkoper, prettig serviceteam en goede, leuke installateurs. Tijdens het installeren werd goed rekening gehouden met onze wensen (er moeten natuurlijk toch kastjes en kabels geinstalleerd worden). En, niet onbelangrijk: de panelen doen het vanaf dag 1 heel goed! Nu nog wat zon, maar daar kande Zonnefabriek helaas niets aan doen.

 • Aanbevelen? Ja
10

Kundig zeer netjes en vlotte levering

Wij kunnen alleen maar heel tevreden zijn. Duidelijke voorlichting, vlotte levering en keurig nette plaatsing. Ervaring door de monteurs kwam duidelijk naar voren.

 • Aanbevelen? Ja
10

Goed

Netjes en vakkundig

 • Aanbevelen? Ja
9

Can't afford to buy cheap

Niet de goedkoopste, wel de beste in mijn optiek. Zie ook mijn Google review.

 • Aanbevelen? Ja
10

Goed verzorgd!

Ervaring is positief, van moment van opname en keuzes doornemen tot en met de installatie. Aardige monteurs en ze hebben goed meegedacht door uiteindelijk de kabels door de spouw te leggen ipv buitenlangs. Erg blij mee!

 • Aanbevelen? Ja
10

Zeer geslaagde zonnepanelen installatie proces

Zowel het advies-, communicatie- en installatie traject zijn uitstekend bevallen. Er is zeer soepel met onze lastminute wijzigingen omgegaan. De uiteindelijke installatie is een prima samenwerking geworden. Ik had als klant nogal wat wensen op gebied van kabelroutes en plaatsing omvormers en dat is allemaal gelukt. Zelf mogen meehelpen met kabels trekken door de kruipruimte. Zeer aanbevelingswaardig.

 • Aanbevelen? Ja
10

Totaal tevreden over Zonnefebriek

Het hele traject bij de Zonnefabriek was prima vanaf het eerste contact werd er geod en duidelijk gecommuniceerd en was er aandacht voor mij als klant. Voor het adviesgesprek werd tijd genomen, goed gekeken naar mijn wensen en naar de (on-)mogelijkheden m.b.t. de plaatsing van de zonnepanelen. De planning was duidelijk en ging prima. De installateurs die kwamen waren heel prettig, kundig en gaven goede uitleg over wat ze deden en hoe e.e.a. werkte. Er werd ook tijd genomen om nog een keer goed te kijken wat de meest optimale manier was om de omvormer aan te sluiten. Prima service en ook toen ik later nog een vraag had m.b.t. de omvormer wer er snel en adequaat gereageerd. Het was niet de goedkoopste offerte die ik had gekregen, maar ik ben heel blij met mijn keuze en kan de Zonnefabriek echt aanbevelen aan ieder die op zoek is naar een professioneel bedrijf met goede dienstverlening voor de aanschaf en plaatsing van zonnepanelen.

 • Aanbevelen? Ja
10

Goede uitleg, keurige montage, mooi resultaat

Zonnepanelen leveren nu (maart) al zoveel op, dat ik denk dat ik ook met iets minder panelen had af gekund.

 • Aanbevelen? Ja
10

Prima advies en installatie

Vanaf het eerste contact was het een fijn proces bij de Zonnefabriek. De installatie verliep fijn en het resultaat is heel mooi.

 • Aanbevelen? Ja
10

Na vele twijfels toch de goede keuze

Na afwijzingen ivm groen dak toch via mijn broer bij de zonnefabriek gekomen. Pakte goed uit: goed advies en evenzo goede uitvoering.

 • Aanbevelen? Ja
10

Zeer nette en vriendelijke monteurs

Erg prettig van advies tot plaatsing. Denken mee, goed bereikbaar en duidelijk in communicatie.

 • Aanbevelen? Ja
10

Duidelijk en servicegericht met uitstekenden beleefde installateurs!

Positief

 • Aanbevelen? Ja
10

Netjes, Snel, Professioneel

Na eind december 2020 het eerste contact the hebben gehad per mail en in januari er iemand langs is geweest om de hele situatie te bekijken en beoordelen is begin maart de volledige installatie uitgevoerd. De twee heren zijn de hele ochtend bezig geweest en waren telkens heel open en duidelijk over de werkzaamheden. De panelen zijn heel netjes geplaatst en alle leidingen zijn professioneel en stevig bevestigd in het huis. Wij zijn erg tevreden over het uitgevoerde resultaat en de communicatie met het bedrijf!

 • Aanbevelen? Ja
9

Super georganiseerd en kwalitatief TOP-zonnepanelen

Korte doorlooptijd, snel georganiseerd, duidelijk en prima communicatie/coördinatie. Alles netjes geïnstalleerd en keurig achtergelaten.

 • Aanbevelen? Ja
10

Goede service, communicatie, advies en installatie.

Gezien ik mij technisch al precies had voorbereid in wat ik wilde hebben, was dit eindelijk een bedrijf die hier in schakelde en niet met een voorbereid verkoop presentatie kwam. Indien je de technische kennis niet hebt krijg je bij de zonnefabriek zeer bekwaam personeel die je van goed advies kunnen voorzien, van klantenservice tot vertegenwoordiger. Tevens goede communicatie via telefoon en mail over verloop van proces en installatie. Ik heb gekozen voor sunpower 400 wp met sma 3.6 omvormer welke na correcte en nette montage zeer goed werken. Ik ben zelfs verbaasd over opbrengst, ook op minder zonnige dagen. Een tip die ik kan geven laat je nooit leiden door verleidelijke aanbiedingen die goedkoper hetzelfde kunnen leveren. Product en service zijn iets hoger dan verschillende aanbieders, maar dat heeft ook een reden, namelijk service en beste kwaliteit product momenteel verkrijgbaar.

 • Aanbevelen? Ja
8

Enthousiaste mensen; nazorg kan beter

Alle medewerkers, die ik gesproken heb zijn kundig en genieten mijn vertrouwen. Twee kritiekpuntjes: het inplannen van de vervolgafspraak duurde te lang. Als je eenmaal een vervormer hebt hangen en daarna nog twee weken moet wachten is dat m.i te lang. Voorts werd na installatie van de panelen te weinig tijd genomen om de app’s te installeren. Met name is dit laatste punt van belang, zeker als de klant wat ouder is. Kwaliteit van de installatie is overigens puik!

 • Aanbevelen? Ja
10

goede professionele plaatsing zonnepanelen

De plaatsing van onze zonnepanelen en het plaatsen en aansluiten van de omvormer zijn voorspoedig verlopen. De monteurs hadden duidelijk veel ervaring met het plaatsen en aanleg bedrading en aansluiting in meterkast. Nu maar wachten op de vele zonuren!

 • Aanbevelen? Ja
10

Top geregeld

Een professioneel bedrijf en de plaatsing is keurig gedaan, kan niet anders zeggen. Zeer tevreden!

 • Aanbevelen? Ja
8

De zonnefabriek geeft een goed advies, en werkt netjes

Ons dak is niet het eerste dak, waar je aan denkt om zonnepanelen op te leggen. Deels achter een schuine kap, deels oost/west en dan ook nog bomen erom heen. Toch hebben we hier een mooie oplossing gevonden, die rendeert en het milieu spaart.

 • Aanbevelen? Ja
10

Goed advies, flexibele planning, gestroomlijnde uitvoering

Ik heb het hele proces met de Zonnefabriek als zeer prettig ervaren. Bij het vrijblijvende adviesgesprek werd mij duidelijk alles uitgelegd, werd er goed gekeken naar de (on-)mogelijkheden en werd er geluisterd naar mijn wensen. De installatie verliep op professionele wijze, en toen deze door zware regenval onverhoopt onderbroken moest worden kon er snel een nieuwe datum worden geprikt voor het afronden van de klus (kort na sneeuwval nota bene). De installateurs waren vriendelijk en bekwaam, en gaven goede uitleg over mijn specifieke situatie, zoals de keuze voor de capaciteit van de omvormer vs. de maximale output van mijn panelen. Ik zou de Zonnefabriek van harte aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een ervaren bedrijf met goede service voor het installeren van haar/zijn eigen zonnepanelen.

 • Aanbevelen? Ja

Klantenvertellen Reviews

• Iedereen mag een review plaatsen zolang er wordt voldaan aan de gebruikersvoorwaarden en het privacybeleid
• We voeren geautomatiseerde en handmatige controles uit om valse reviews zoveel mogelijk tegen te gaan
• Reviews met een score lager dan een 6 worden 7 dagen na plaatsing gepubliceerd