Filters

9

Very Well Planned and Executed Process

After going through half a dozens of Solar Panel provider, I came across Zonnefabriek and was impressed with the product assurance (Product warranty: 25 years) they were giving and also the Loss Ratio. The Process was also very clear and straight forward, was already made aware of the requisite for Panels installation, proper communication with installation planning and also the installation was done very well just like professionals and also brief me with the product information at the end. I already referred Zonnefabriek to my friend and will be eferring to others as well.

 • Would you recommend us? Yes
10

Zorgvuldig, deskundig en klantvriendelijk in elke fase.

Idem

 • Aanbevelen? Ja
10

Mooie zonnepanelen, snel en vakkundig geplaatst

Ik was al een tijdje informatie asn het verzamelen over zonnepanelen. De sunpower panelen staan nr 1 in de top 10 van panelen. Ik heb 2 dakkapellen dus de ruimte is beperkt. Na een informatief gesprek werd alles duidelijk uitgelegd en berekend. Binnen 2 maanden werden de panelen zeer vakkundig op mijn dak gelegd. Zo kan ik de hele zomer er al gebruik van profiteren. Kortom een aanbeveling waard.

 • Aanbevelen? Ja
10

Professioneel in alles

Prettige communicatie, duidelijke afstemming, flexibel en meedenkend. Installatie helemaal soepel, vriendelijke mensen.

 • Aanbevelen? Ja
10

Zoals bekend perfect geregeld

In 2014 al panelen aangekocht bij de zonnefabriek alles goed geregeld. Dus nu voor de nieuwe uitbreiding weer naar het vertrouwde adres . En weer is alles goed verlopen van offerte tot en met de installatie.

 • Aanbevelen? Ja
9

Aan te bevelen!

Vanaf de voorlichting over de panelen tot en met de installatie ervan maakte Zonnefabriek een gedegen indruk. De installatieploeg werkte bovendien erg netjes. Ik kwam op Zonnefabriek door mijn buurman, die erg goede ervaringen met het bedrijf zei te hebben.

 • Aanbevelen? Ja
8

Ging niet helemaal goed, maar fantastisch opgelost

De installatie moest in twee keer, omdat de opbouw in eerste instantie niet paste. Het was heel goed dar de installateurs de omvormer wel alvast plaatste en ook alles in de meterkast in orde maakten. Binnen drie dagen was er een nieuwe wel passende opbouw en was in een halve dag alles opgebouwd. Kreeg ook nog een attentie van de zonnefabriek vanwege dit gebeuren. Aardig. En goed om te weten dat men ook bij problemen goed reageert. Wat opviel was hoe netjes er gewerkt werd en hoe alles in één keer goed functioneert.

 • Aanbevelen? Ja
10

From start to finish it’s been a pleasure to do business with Zonnefabriek.

After my first contact with Zonnefabriek a visit by their rep. was arranged for May 7 2020 and a roof survey was carried out at the same time. I was impressed with the clarity of the information and the quality of their product. Later that day I received a tender and decided to accept. Things moved to the planning stage and having first been told that installation would take place on July 3, I was very pleasantly surprised to learn that this would happen on June 10. The installation was carried out by a crew of three and the work on the roof as well as in house was perfectly executed. My Zonnefabriek was up and running by 2 o’clock. All in all a most agreeable experience.

 • Would you recommend us? Yes
10

Excellente service

Hele proces van offerte tot oplevering zeer netjes verlopen. Installatie ging vlot en zeer professioneel. Fijne mensen!

 • Aanbevelen? Ja
9

Goed en eerlijk advies

Wij waren op zoek naar zonnepannelen op ons dak en hadden diverse bedrijven benaderd. Maar de adviezen die we kregen liepen nogal uiteen. Toen hebben we contact gezocht met Jonathan, die ons eerst telefonisch uitgebreid te woord heeft gestaan en daarna nog specifiek naar onze mogelijkheden heeft gekeken. Zijn advies was dat ons dak vanwege de ligging en het beschikbare dakoppervlak helaas niet geschikt is voor zonnepanelen. Alhoewel het een teleurstellend antwoord was, was het erg prettig dat hij hierover eerlijk was. Dit in tegenstelling tot de andere bedrijven die ons twijfelachtige legplannen en veel te mooie opbrengsten voorspiegelden.

 • Aanbevelen? Ja
10

Goeie service en ze komen hun afspraken na!

Helder bedrijf met een goeie service en duidelijk verhaal. Duurzaam merk waar je jaren plezier van gaat hebben. Een aanrader!

 • Aanbevelen? Ja
10

Absoluut zeer positief en erg tevreden

Vanaf het eerste adviesgesprek op 15 april tot en met de installatie van de Sunpower panelen en de SMA omvormer op 22-6 waren mijn ervaringen met Zonnefabriek zeer positief. In de mailwisseling, sms contact en telefoongesprekken was Salvador een onderscheidende factor: gedreven, niet afgevend op of denigrerend over concurrenten, veel kennis van zaken, hart voor de zaak en voor het product en bovenal meedenkend met de klant. De installatie verliep prettig, netjes en zeer kundig. Wij zijn dik tevreden.

 • Aanbevelen? Ja
9

Ben erg tevreden over gehele gang van zaken.

Vanaf het eerste contact en gedurende het hele proces tot aan de uiteindelijke montage en oplevering heb ik bijzonder prettig ervaren.

 • Aanbevelen? Ja
8

Op zonpanelen gebied goed alleen probleem afhandeling uitermate traag

De panelen zijn door een zeer ervaren team uit drachten geplaatst alleen omdat de vertegenwoordiger niet had gekeken of wij epdm of normale dakbedekking hadden moesten zei improviseren maar goed opgelost alleen bij boren voor 3/4 leiding gingen ze door de cv leiding en voor dat dat gemaakt en afgehandeld was dat was drama terwijl het uit eindelijk naar ander half jaar binnen een uurtje gefikst was Dat verdient dan dus ook geen schoonheidsprijs

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Geachte heer Klijn, Dank voor uw constructieve reactie. De afhandeling van het probleem heeft inderdaad veel langer geduurd dan gebruikelijk is. Uitgangspunt is altijd dat al het werk naar tevredenheid wordt opgelost. Mede door de afhankelijkheid van derden heeft dat, in uw geval, (te) lang geduurd; dat verdient inderdaad geen schoonheidsprijs. Het is voor ons zeer leerzaam geweest en hopelijk kunnen we dat nu achter ons laten. Het is heel fijn om te lezen dat de producten naar tevredenheid werken en de installatie goed is verlopen. Hopelijk krijgen wij nog een kans om uw (alsnog mooie) rapportcijfer en uw aanbeveling te onderstrepen in de komende jaren.

9

Fantastisch advies en product

We overwogen voor een andere mogelijkheid te kiezen dan alleen zonnepanelen maar we zijn erg blij dat we het advies van de adviseur van de Zonnefabriek hebben opgevolgd. Wij hebben gekozen voor panelen van Sunpower en een omvormer van SMA. De installatie ging erg soepel. Er werd keurig netjes gewerkt. Onze eigen zonnefabriek ligt inmiddels een maand op het dak en presteert boven verwachting goed. Het enige dat we jammer vinden is dat we de prestaties van de individuele panelen niet kunnen volgen.

 • Aanbevelen? Ja
10

Doen precies wat ze afspreken.

Gesmeerd traject met duidelijke communicatie. Netjes en snel geïnstalleerd. Helemaal top.

 • Aanbevelen? Ja
9

Great overall experience, great system

I was researching for several months which system to choose. Zonnefabriek where not the cheapest but they offered the best system (sunpower maxeon 3 with SMA) and had great reviews. Everything went smoothly from advice to installation and now i am producing my own electricity while the all black panels look fantastic on the roof. The installation was done with care and the guys were great although a couple of details could have been better in my view especially as you pay a premium to work with Zonnefabriek, expectations are high. The main negative and this is not Zonnefabriek's fault is the inverter's application. For basic monitoring is ok but the interface is poor and there are no live energy production updates. You can check this via your pc but sometimes are communication issues. All in all if you are a 'techie' is disappointing. Hopefully SMA will get their act together, their inverters are top class and is a pity to be let down by their app.

 • Would you recommend us? Yes
9

Prima service.

Duidelijke communicatie, deskundig en hulpvaardig. Vrienden hadden Zonnefabriek aanbevolen. Thuis werd duidelijke uitleg gegeven. Installatie van de panelen werd in één ochtend gerealiseerd. App werkt (nog) niet goed, maar er werd een goed alternatief geboden.

 • Aanbevelen? Ja
10

Goede voorlichting, voorbereiding en plaatsing van de zonnepanelen

Prettige samenwerking met de werkenden van/bij Zonnefabriek. Alles was goed voorbereid en werd op een zeer prettige manier uitgevoerd, M.vr. gr. Lauran van de Sande

 • Aanbevelen? Ja
10

Heel goed!

goede informatie en advies. uitstekende technische realisatie.

 • Aanbevelen? Ja
9

correct, vriendelijk, vakundig en houden zich aan de afspraken.

Zeer duidelijk adviesgesprek. Werk is uitgevoerd door kundig en vriendelijke medewerkers. Het enige nadeel is de ( nog) niet goedwerkende app. Gelukkig werd er een alternatief aangeboden. We zijn zeer tevreden over " de Zonnefabriek " .

 • Aanbevelen? Ja
10

De tweede keer installatie door Zonnefabriek: uitstekend

Wij wilden graag een uitbreiding van onze installatie. Door de eerdere plaatsing door Zonnefabriek in 2018 geen enkele twijfel om weer met dit bedrijf in zee te gaan. Uitstekende communicatie, offerte, installatie en een gigantische upgrade van onze opbrengst. Ook de home manager aangeschaft als voorbereiding op eventuele accu’s als de salderingsregeling stopt. Een grote pluim voor dit bedrijf!

 • Aanbevelen? Ja
9

Zeer goed en professioneel

Vanaf offerte traject veel vertrouwen gewekt tov concurrentie. Dus akkoord gegeven. Ondanks de drukte bij hen hebben ze keurige planning gemaakt. Het monteursteam kwam zeer prettig over en heeft eea uitgelegd. Installatie van 16 panelen duurde nog geen dag en is volgens offerte keurig netjes opgeleverd. Ook de monitoring via de app was fluitje van een cent. Dikke pluim verdiend!!

 • Aanbevelen? Ja
10

Uitstekend bedrijf

Vertelt een eerlijk verhaal, zakelijk en goede nazorg.

 • Aanbevelen? Ja
10

In een dag alles geregeld

Duidelijk eerste gesprek, direct prijsopgave. En in een dag van alle rotzooi af. Deskundige monteurs. Ik beveel dit bedrijf aan.

 • Aanbevelen? Ja

Klantenvertellen Reviews

• Iedereen mag een review plaatsen zolang er wordt voldaan aan de gebruikersvoorwaarden en het privacybeleid
• We voeren geautomatiseerde en handmatige controles uit om valse reviews zoveel mogelijk tegen te gaan
• Reviews met een score lager dan een 6 worden 7 dagen na plaatsing gepubliceerd