Filters

10

Profesionals

Ik moet zeggen dat ik onder de categorie kritische klant val en desondanks verrast de de professionele werkwijze vanaf het eerste contact tot aan de oplevering. Ook tussentijdse vragen werden snel en vakkundig opgevolgd.

 • Aanbevelen? Ja
9

Deskundig advies en uitstekende kwaliteit

In een uitgebreide selectie welke wij als VvE hebben gehad met meerdere leveranciers waaronder de zonnefabriek hebben wij om de volgende redenen voor hen gekozen: -Duidelijk advies -Goede technische en financiele onderbouwing -Praktische kennis en aanpak -Duidelijke offerte -Afspraken worden nagekomen -Prijs tov geboden oplossing is goed Na opdracht prima voorbereiding met inspectie en afstemming met onze installateur voor aanpassen van de electra. Vervolgens een deskundige Installatie in 2 dagen en een complete oplevering van het systeem, ook de documentatie is goed verzorgd.

 • Aanbevelen? Ja
8

matige afterservice, verder goed

In de offertefase werd ik goed geadviseerd, uitstekende communicatie (mail, app, telefonisch) en heldere uitleg, heel persoonlijk allemaal. De installatie van de panelen liep geheel volgens planning, netjes uitgevoerd en plezierige monteurs; alleen de uitleg over de installatie van app's was gebrekkig, telefonisch bleek dat niet op te lossen zodat monteurs later moesten terugkomen om de app's aan de praat te krijgen (dwz SMA Energy app, Mijn Zonnefabriek nog steeds niet perfect). Ontevreden ben ik over de Advies afdeling die tot op heden geen gehoor gaf over een aantal inhoudelijke vragen.

 • Aanbevelen? Ja
10

Goed werk afgeleverd

Mijn oude huis heeft moeilijk bereikbare loze ruimten onder het dak. dit is door de monteur prima opgelost. Installatie is duur, maar kwalitatief erg goed.

 • Aanbevelen? Ja
9

Goede service, heldere communicatie

Het adviesgesprek was prettig verlopen en heel uitgebreid: we hebben veel goede informatie gekregen Tijdens het adviesgesprek is er direct een plan met bijbehorende offerte uitgewerkt. Daarnaast is er tevens een tweede (backup) plan uitgewerkt mochten de installateurs tegen moeilijkheden aanlopen. De offerte werd aangeboden zonder grote druk op een snel antwoord. De voorbereiding naar de installatie was duidelijk. We hebben vooraf per mail contact gehad met aanvullende vragen van de werkvoorbereiders. De dag van installatie verloop goed. Duidelijke afspraak. Monteurs legden uit wat zij hebben gedaan, waren beleefd (voorafgaand voor een bord en mes tijdens lunch, toiletbezoek etc), spraken Nederlands en hebben alles opgeruimd/gestofzuigd achtergelaten.

 • Aanbevelen? Ja
10

Professioneel bedrijf en duidelijke communicatie

Van A tot Z weet je waar je aan toe bent bij de Zonnefabriek. Vanaf het adviesgesprek tot de nazorg goed geholpen door het gepassioneerde team. De panelen liggen er prachtig op en de opbrengst van de panelen is boven verwachting. Bedankt!

 • Aanbevelen? Ja
10

Fantastisch

Heel blij dat we voor Zonnefabriek hebben gekozen. Installatie ging vlot. Super aardige monteurs die pro actief meedenken. Monitoring werkte niet direct. Monteur is nog in zijn vakantie meteen een dag later langs gekomen om dat op te lossen.

 • Aanbevelen? Ja
2

Panelen goed, service verreweg van goed

Heb opdracht geplaatst op in 2022 en door omstandigheden (oa Liander) zijn de panelen geplaatst begin 2024. Allemaal prima, qua installatie geen problemen. Heb hier een open vraag over gesteld (voor de plaatsing en nooit reactie op gehad) dat het nu eenmaal het geval is dat we hier bijna 1,5 jaar tussen zit en de prijzen gewoonweg gezakt zijn en of hier wat mee te doen is. Krijg een email terug dat ze geen dozenschuivers zijn en dat ze overal een beetje marge op moeten zetten. Begrijp ik allemaal en vind ik ook geen probleem. Maar ze gaan compleet aan het verhaal voorbij dat we meer dan een jaar verder zijn. Je product kan dan nog zo goed zijn, maar als je after sales zo reageren dan ben je naar mijn mening niet goed bezig, dat is tenminste mijn mening.

 • Aanbevelen? Nee

Reactie van het bedrijf

Beste Michel, Vervelend dat u onze service niet goed heeft ervaren. Het klopt dat de prijzen voor zonnepanelen zijn gezakt, maar na het tekenen van de offerte houden wij die prijzen aan (wij zouden dus ook niet meegaan in prijsstijgingen). We hebben inmiddels persoonlijk contact met u opgenomen en hopen u hiermee voldoende van dienst te zijn geweest. Fijn om te horen dat u wel te spreken bent over de kwaliteit van uw zonnestroominstallatie. We hopen dat u de komende jaren zorgeloos kunt genieten van uw Zonnefabriek! Met vriendelijke groet, Zonnefabriek

9

Prettige installatie en goed advies

Prettig adviesgesprek in een rustige sfeer. Goed op de hoogte gehouden van de stand van zaken. Plaatsing kwam zorgvuldig over. Fijne medewerkers. Puntje van aandacht: in tegenstelling tot berichtgeving wachten met installeren van de SMA Energy app tot na ingebruikname.

 • Aanbevelen? Ja
10

Alles klopt

Van begin tot einde prima! Er kwam iemand langs voor een uitgebreide schouw, er werd een rapport gemaakt, er was voortdurend email- en telefonisch contact en de panelen werden gelegd door twee hele aardige en kundige jongens die ter plekke zelfs een betere route bedachten voor de stroomdraden, zodat die niet door de slaapkamer hoefden.

 • Aanbevelen? Ja
9

Prettige communicatie en vakmensen

Er is goed meegedacht met de mogelijkheden, heldere communicatie gedurende het traject en vakkundige mensen die alles op een prettige wijze hebben geïnstalleerd.

 • Aanbevelen? Ja
10

Geweldige ervaring!

Mijn ervaring met De Zonnefabriek is in één woord geweldig! Vanaf het adviesgesprek tot de installatie straalde alles professionaliteit uit. De kennis van de adviseur en de installateur is indrukwekkend, en ze namen de tijd om mijn vragen te beantwoorden en de beste opties voor mijn huis uit te leggen. De installatie verliep soepel, veilig en netjes. Ook hier werd alles goed in overleg gedaan. Als je zoekt naar een uitstekende zonnepanelen installateur, dan kan ik de Zonnefabriek is zeker aanraden!

 • Aanbevelen? Ja
7

Goede voorbereiding is het halve werk.

Vlot en netjes aangelegde panelen. Alles werkt naar behoren. In het voortraject wel veel bijkomstigheden die niet allemaal werden voorzien. Zoals aanpassen van de elektra aansluiting. Ook de mogelijkheid om panelen op ons platte dak of dakkapellen werd afgewezen. Dat terwijl de installateurs ons meldden dit regelmatig zo aan te leggen. Vreemd. Desalniettemin tot zover tevreden met de eigen zonnepanelen.

 • Aanbevelen? Ja
9

Ik heb geen vergelijk dus geen antwoord

Aardige meedenkende mensen die me gedurende het oroces goed op de hoogte hielden

 • Aanbevelen? Ja
10

Wij zijn zeer tevreden met de Zonnefabriek!

Iedere maand keurig op de hoogte gehouden over de levertijd. En toen was het zover! Een goed op elkaar ingespeeld team kwamen onze 10 zonnepanelen installeren. Gelukkig hadden de mannen lekker zonnig weer bij het installeren. Netjes de kabel weggewerkt naar de omvormer op zolder en eind van de dag lagen alle panelen op hun plek. De knop ging om in de meterkast en ja hoor de eerste stroom werd opgewekt. Ook kregen wij tekst en uitleg over het systeem. Alles werd keurig opgeruimd en toen gingen ze weer richting Amsterdam. Wij zijn er superblij mee en ondertussen hebben onze buren ook panelen besteld op ons aanraden. De Zonnefabriek is echt aan te bevelen!

 • Aanbevelen? Ja
9

uitstekende producten en montage

goed adviesgesprek, alle voor- en nadelen van verschillende opties helder doorgesproken en vervolgens offerte en montage keurig volgens afspraak. Er verliep wel meer tijd dan verwacht tussen bestelling en levering, maar toen het materiaal uiteindelijk binnen was, werd de installatie ook vlot ingepland.

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Bedankt voor uw feedback! We stellen dit echt op prijs ☀️

10

Juiste keuze gemaakt

Klantvriendelijk, professioneel , goed advies

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Wat een prachtig cijfer! Bedankt Wensley ☀️

7

Duur maar goeie producten en advies

Jammer dat er een extern bedrijf was ingehuurd voor het monteren van het systeem En dat had ik niet verwacht mede doordat ik niet had gekozen voor het goedkoopste systeem en bedrijf De jongens waren netjes en aardig maar toch had ik hier iets meer van verwacht.

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Beste Robert, Bedankt voor uw feedback. Jammer dat u niet op de hoogte was, dit zullen we in het vervolg meenemen in onze communicatie! We werken bij Zonnefabriek met eigen installateurs of onze installatiepartner: The Switch. Opgericht door oud-Zonnefabriek installateur Tjebbe. Zij leiden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot installateur. Zo proberen ze bij te dragen aan een oplossing voor het tekort aan technici in Nederland en geven ze mensen een kans op een mooie carrière. U kunt er meer over lezen in dit artikel: https://www.zonnefabriek.nl/nieuws/the-switch-een-nieuwe-partner-van-zonnefabriek/ Hopelijk geniet u inmiddels zorgeloos van uw eigen Zonnefabriek!

10

Aardige mensen met veel kennis van zaken

Heel fijn contactpersoon (Jonathan) die ons goed wist uit te leggen wat voor ons de keuze was. waar anderen me teveel naar de mond praatte, doet Jonathan gewoon wat er van hem verwacht word, namelijk, advies geven op basis dat hij meer kennis heeft dan ik. en dat heeft ie. Bijzonder aardig en kundig team dat ze geplaatst heeft ook - moet gezegd

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Wat een geweldig cijfer! Erg bedankt voor uw feedback ☀️

10

prima

Heel tevreden met planning, ontzorgen, en installatie

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Heel erg bedankt voor dit mooie cijfer! Dit waarderen we bij Zonnefabriek ☀️

8

Installatie top, bereikbaarheid bij opvolging slecht

De installatie van de panelen en overige apparatuur ging heel soepel. Prettig samenwerken ook. De Mijn Zonnefabriek omgeving was helaas al een aantal dagen niet bereikbaar. De klantenservice was niet bereikbaar (talloze belpogingen gedaan), maar werd eindelijk teruggebeld, waarbij het probleem werd uitgelegd. Snel erna was het verholpen.

 • Aanbevelen? Ja
10

Goede service, uitstekende kwaliteit

Via een collega bij Zonnefabriek uitgekomen. Beslissend was enerzijds goede ervaring van een bekende, anderzijds de kwaliteit en garantie welke gegeven wordt (40 jaar! met hele lage degradatie). Werk is zeer netjes door uiterst vriendelijk personeel gedaan. Vanwege harde wind is de installatie in twee keer gedaan, maar de vervolgafspraak was binnen een week, bijna geen vertraging dus.

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Erg bedankt voor uw uitgebreide feedback! Wordt echt gewaardeerd ☀️

10

Goed geregeld!

Met veel enthousiasme wil ik mijn ervaring delen over het gehele traject van onze recente installatie. Van begin tot eind was alles perfect geregeld. De installatie is niet alleen uitstekend uitgevoerd, maar ook de professionaliteit en punctualiteit van de installateurs waren opmerkelijk. De communicatie was helder en effectief, wat het proces zeer aangenaam maakte. Bij de afronding kregen we een uitgebreide uitleg over de geïnstalleerde systemen, met bijzondere aandacht voor de meterkast en de omvormer. Dit zorgde voor een duidelijk begrip en vertrouwen in het gebruik van onze nieuwe installatie. Ik wil het hele team bedanken voor hun harde werk en toewijding. Het is duidelijk dat klanttevredenheid en service van hoog niveau bij jullie voorop staan. We kijken uit naar de voordelen die deze installatie ons zal brengen en zullen jullie diensten zeker aanbevelen bij anderen.

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Wij hebben met evenveel enthousiasme uw review gelezen. Heel erg bedankt! ☀️

10

Installateurs zijn vakmensen

We hebben lang moeten wachten tot de panelen werden geinstalleerd. Oorzaak planningsfout maar we kregen wel de meest recente panelen. De installateurs zijn echt vakmensen, erg prettig in de omgang en je merkt dat ze vaak met elkaar samenwerken, goeie werkfsfeer. Elektricien ook een vakman. Ook het optimaliseren van de opbrengst is goed bekeken. Kortom je moet even geduld hebben maar een veilige installatie is het meest belangrijke.

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Heel erg bedankt voor uw mooie feedback en cijfer! ☀️

10

Van begin tot eind kundig en volgens afspraak service geleverd

Zeer tevreden over de geleverde diensten van Zonnefabriek. Zowel de verkoper, afdeling planning als de monteurs bij mijn installatie.

 • Aanbevelen? Ja

Reactie van het bedrijf

Erg bedankt voor uw cijfer en mooie review! ☀️

Bedrijfsgegevens

Daniel Goedkoopstraat 23 A

1096 BD Amsterdam

020 676 6614

[email protected]

Klantenvertellen Reviews

• Iedereen mag een review schrijven zolang er wordt voldaan aan de gebruikersvoorwaarden en het privacybeleid
• We voeren geautomatiseerde en handmatige controles uit om valse reviews zoveel mogelijk tegen te gaan
• Reviews die op eigen initiatief zijn geschreven worden direct online getoond en binnen 72 uur geverifieerd
• Meer weten hoe deze reviewpagina tot stand komt? Lees dan hier meer.