Filters

9

niet de goedkoopste, maar in alle opzichten en van begin tot eind gedegen en betrouwbaar

plezierig en goed

 • Aanbevelen? Ja
8

communicatie naar installatieteam kan beter

De installatie was op zich prima. Echter, het was jammer dat de installateurs niet wisten wat er afgesproken was, zoals bijv. niet door het dak boren en leidingen buitenom naast de afvoerpijp plaatsen. Ons werd nadrukkelijk gevraagd foto's van het dak aan te leveren, die het installatieteam vervolgens niet gezien heeft. Verder werkt de "app" (het is eigenlijk een webpagina) niet goed. De "app" blijft maar rondjes draaien en een enkele keer krijg je daadwerkelijk de opbrengst te zien. Deze "app" vraagt om verbetering.

 • Aanbevelen? Ja
10

Vriendelijk en professioneel

Vriendelijk en professioneel

 • Aanbevelen? Ja
10

Alles helemaal top geregeld!

Sinds kort hebben we een eigen zonnefabriek, geïnstalleerd door het bedrijf Zonnefabriek. We hebben goed advies gekregen, goed op de hoogte gehouden tijdens het wachten en het is erg professioneel geinstalleerd. Over twee dagen hebben vele medewerkers heel veel werk verricht om het geheel naar perfectie af te ronden. Zelfs de elektra nog goed nagelopen en gecorrigeerd... blijkbaar waren er verkeerde aansluitingen gebruikt vanuit de oorspronkelijke bouw van het huis. Fijn, dat dit nu ook weer naar behoren is aangesloten! Stuk voor stuk hele fijne medewerkers. Een absolute aanrader!

 • Aanbevelen? Ja
9

Van A tot Z zeer goede service, het wachten waard!

Het heeft even geduurd voordat ik aan de beurt was (bijna een jaar), maar sinds vorige week hebben we de zonnepanelen van Zonnefabriek. Buiten de lange wachttijd, was de service fantastisch. We werden regelmatig op de hoogte gehouden door de planning, we hoefden pas aan te betalen nadat de materialen daadwerkelijk binnen waren en de installatie kon starten, en tenslotte, alle zaken die in gang konden worden gezet (zoals registratie voor de app, registratie bij energie-provider platform, etc.) werden allemaal direct en proactief uitgevoerd. Ook het team dat de installatie verzorgde werkte top. Nette mensen, met respect voor je wensen en zeer precies in de afwerking. Kortom, een klantenbeleving die je graag altijd wenst te hebben! Dus, denk je zonnepanelen, denk dan vooral aan Zonnefabriek, die dit werk al meer dan 15 jaar doen.

 • Aanbevelen? Ja
9

uiteindelijk zeer tevreden

In het voortraject was Zonnefabriek het meest klant focussed, dacht mee en had geduld voor de vergunning en VVE trajecten zonder tussentijds de prijzen de verhogen. Zeer gewaardeerd. Alhoewel de installatie in eerste instantie zeer succesvol leek te zijn, alles werkte en er werd elektriciteit op gewekt bleken er toch een aantal installatie fouten te zijn gemaakt. De onderaannemer had zijn werk niet goed gedaan. Helaas en teleurstellend. MAAR daarna heeft zonnefabriek er alles gedaan om installatie in overleg en volledig op eigen kosten te corrigeren. Geen discussie, er werd eigenaarschap genomen en problemen opgelost. De project leider Gerben Sikkema speelde hierbij een sleutel rol. Ik ben een tevreden klant.

 • Aanbevelen? Ja
8

Vriendelijke en professionele service

Vriendelijke installateurs. We hebben wel bijna een jaar mogen wachten voordat de panelen geïnstalleerd werden.

 • Aanbevelen? Ja
9

Alles goed geregeld!

Offertetraject prima en duidelijk. Wel lang wachten tot alles eindelijk kon worden geïnstalleerd. Daar kan Zonnefabriek mss niks aan doen. Installatie ging snel, kundig, in overleg. Alles netjes aangelegd.

 • Aanbevelen? Ja
10

Service is zo helder als de zon(-nefabriek)

Duidelijk voortraject. Glasheldere afspraken. Geen onverwachte/onvoorziene situaties....kortom na de installatie een zonnige toekomst.

 • Aanbevelen? Ja
10

Uitstekend.

Gisteren geplaatst. Materiaal ziet er fantastisch uit, werkt zo te zien uitstekend. "Sunny Boy" doet zijn werk goed en heeft ook nog een gezellige naam. Als enige nadeel zou kunnen gelden dat we er - vonden we - lang op hebben moeten wachten, maar dat is het wel meer dan waard.

 • Aanbevelen? Ja
7

Positief maar niet op alles

Vanaf advisering t/m bestelling t/m op het hoogte houden van status was prima. Afspraak voor installatie gemaakt. Vanuit de professionaliteit van onze eigen E-installateur hebben we ze nog van wat tips kunnen voorzien mbt kabel trekken :-) De installatie mannen hebben zich keurig gedragen. De installatie is over meerdere dagen verspreid uitgevoerd. Al met al zijn we tevreden met het geleverde produkt, nu hopen dat ‘t ook echt 40 jaar mee gaat en voldoende blijft opleveren. Ik mis alleen nog een tool om de prestatie en status per paneel te zien, dat heeft SMA helaas niet.

 • Aanbevelen? Ja
9

Wij zijn zeer tevreden

Na deskundig advies van Ramon hebben wij gekozen voor Zonnefabriek. Installatie verliep netjes, goed afgewerkt. Vriendelijk en kundig installatieteam. Wij zijn zeer tevreden.

 • Aanbevelen? Ja
10

Professioneel

Goede intake, duidelijke offerte, lang wachten (8 mnd) en soepele installatie

 • Aanbevelen? Ja
10

Helemaal tevreden

Goede service, installatie prima verlopen.

 • Aanbevelen? Ja
9

Beleefde en kundige medewerkers

Aangezien de panelen pas vijf dagen liggen kan ik nog geen ervaring delen over de kwaliteit van het systeem. De medewerkers van De Zonnefabriek hebben ons uitstekend geïnformeerd en waren zeer vriendelijk plus beleefd.

 • Aanbevelen? Ja
10

Alles perfect van begin tot het eind.

Alles is perfect verlopen, Martin super advies uitgebracht en de monteurs "de twee friezen uit Drachten" top geïnstalleerd. De installatie draait inmiddels 2 maanden en werkt super

 • Aanbevelen? Ja
9

Vakmanschap en de nieuwste technieken

Zonnefabriek neemt de tijd en aandacht voor het project en werkt met de meest moderne techniek. Ook onze wens om nu al een thuisbatterij te laten installeren konden zijn perfect invullen.

 • Aanbevelen? Ja
10

Great service!

Great service, friendly and responsive staff. They handle everything end to end, so you don't need to worry about a thing!

 • Would you recommend us? Yes
4

Helaas (groten)deels teleurstellend

Hoewel de mensen van de Zonnefabriek eerlijk en enthousiast overkomen, lijkt het alsof het succes en het gebrek aan vakkundig personeel voor problemen zorgt. Vooral als, zoals in mijn geval, een leiding vanaf het dak (3 hoog) naar de begane grond moet, ontbreekt de kennis om die leiding binnendoor (een oude schoorsteen) of buitenom (via balkons van bovenburen) vakkundig aan te leggen. Als een klusjesman bij mij (toevallig) een bruikbare oude schoorsteen vindt, kan het niet zo zijn dat de mensen van De Zonnefabriek deze mogelijkheid niet hebben gevonden en een zeer complexe verbinding buitenom wilden aanleggen - waarbij ook nog eens mijn bovenburen niet goed waren ingelicht. Kortom: service bieden die toegezegd is!

 • Aanbevelen? Nee

Reactie van het bedrijf

Beste Marnix, Bedankt voor uw bericht. We moeten toegeven dat uw installatie niet is verlopen zoals gehoopt. We hebben uw feedback meegenomen en intern besproken, om te leren voor de toekomst. Over de oplossingen hebben we contact gehouden en uiteindelijk besloten om u tegemoet te komen met een voor ons beiden passende compensatie. Nogmaals onze excuses hiervoor en hopelijk blijft uw zonnesysteem nog vele jaren goed werken, zonder tussenkomst van onze service! Met vriendelijke groet, Desiree Zonnefabriek Service

10

Very professional and trustworthy company

Although it took a long time to get the installation scheduled due to production backlogs (ordered july 2022, installed march 2023), Zonnefabriek delivered on all their promises. Consultant and installers were very professional in how they dealt with us and carried out their work.

 • Aanbevelen? Ja
9

Vriendelijk personeel dat een snelle en correcte installatie verzorgde.

De installatieploeg kwam keurig op tijd op de eerder afgesproken datum. Voor zover wij dat konden beoordelen deed de ploeg waarvoor ze gekomen was in een stevig tempo. Bij (kleine) problemen werd tijdig overleg gepleegd. Toen de ploeg rond half vijf vertrok werkte de installatie naar wens: wij produceerden onze eerste stroom!

 • Aanbevelen? Ja
10

Vertrouwen

Vanaf het voorgesprek tot en met de uitvoering voelt het hele traject gewoon goed. Eerlijke voorlichting. Omdat het rendement niet optimaal was aan de zijde waar de panelen op het dak kwamen te liggen, werd ons afgeraden om onnodig meer panelen te laten plaatsen. Alleen dat al, gaf net als de eerste keer dat we panelen via de Zonnefabriek, een zeer goed gevoel. Tijdens het plaatsen werkten de mannen zeer netjes, tot het stofzuigen aan toe. Al met al zéér tevreden!

 • Aanbevelen? Ja
8

Goede dienstverlening, prettige service en heldere afspraken waar aan gehouden wordt.

Goede dienstverlening

 • Aanbevelen? Ja
8

Redelijk positief

De werkzaamheden kwamen niet op één dag klaar. Pas na 3 weken werden de zonnepanelen geplaatst. De tweede dag, waren er andere sympathieke werklui dan op de eerste dag, terwijl als reden van de wachttijd tussen de eerste en de tweede dag werd verteld dat zij de klus wilde laten afwerken door hetzelfde team. Overigens is er keurig werk verricht en het resultaat is naar wens.

 • Aanbevelen? Ja
10

Meegedacht met klant

Verkoopmedewerker heeft samen met mij naar de vraag en oplossing gekeken. In communicatie eerlijk geïnformeerd over de lange wachttijd. Bij levering; Wegwerken van de draden was een groot issue voor mij. Monteurs hebben eegedacht hoe dit het beste / mooiste te doen waardoor alles netjes geïnstalleerd is en draden niet zichtbaar door het huis lopen. Als ik ergens nog een gaatje voor zonnepanelen heb, schakel ik ze zo weer in.

 • Aanbevelen? Ja

Klantenvertellen Reviews

• Iedereen mag een review plaatsen zolang er wordt voldaan aan de gebruikersvoorwaarden en het privacybeleid
• We voeren geautomatiseerde en handmatige controles uit om valse reviews zoveel mogelijk tegen te gaan
• Reviews die op eigen initiatief zijn geschreven worden direct online getoond en binnen 72 uur geverifieerd