Filters

9

Goede en betrouwbare partner in streven naar eigen zonnefabriek

Informatieverstrekking, offerte, planning en schouw verliepen erg soepel en prettig. Installatie door Zonnefabriek verliep in fases door verkeerde levering van verschillend formaat van onderstel en zonnepanelen door aanleverend fabrikant. Problemen werden echter keurig, snel en adequaat opgelost. Het gaat er niet om dat er iets fout gaat, maar hoe je het oplost. Ben hierdoor toch een zeer tevreden klant. Dank je wel Zonnefabriek ;-)

 • Aanbevelen? Ja
10

Professioneel, correct en vriendelijk

Het contact met alle medewerkers/sters, was buitengewoon professioneel, correct en vriendelijk! Wij zijn zeer tevreden over hoe het proces is gegaan en over het uiteindelijke resultaat. Het bedrijf De Zonnefabriek komt op ons vertrouwenwekkend over en zullen wij dan ook aanbevelen in daarvoor in aanmerking komende gevallen.

 • Aanbevelen? Ja
9

Professioneel team.

Zeer tevreden over de uitvoering van de werkzaamheden.

 • Aanbevelen? Ja
10

Geweldig

Vriendelijke mensen, snel geplaatst. Duidelijke uitleg

 • Aanbevelen? Ja
9

Duidelijke informatie vooraf, en een vlotte en efficiente plaatsing van de panelen.

Ik heb van begin tot eind goede ervaringen gehad met de Zonnefabriek. Voordat ik de panelen liet plaatsen heb ik eerst, na uitvoerig overleg, de isolatie van mijn huis verbeterd. De plaatsing, driekwart jaar later, verliep gesmeerd, en werd uitgevoerd door prettige en behulpzame werklieden. Verder kan ik mij ook goed vinden in de doelstellingen van dit bedrijf.

 • Aanbevelen? Ja
10

Plezierige groep monteurs die doen wat er beloofd is

Mooi op tijd, volgens planning en prima sfeer. Ziet er prima uit. kortom : vakwerk door vaklui

 • Aanbevelen? Ja
10

zeer tevreden

Prettige mensen van de Zonnefabriek. Contact verliep prima. Het plaatsen van de zonnepanelen verliep vlot en naar wens. Aardige kundige mannen.

 • Aanbevelen? Ja
10

uitstekende begeleiding en uitvoering

Prima ervaring met de Zonnefabriek met aandacht voor onze wensen en ook de nodige details bij de afwerking, daarin fijn meegedacht. Zeer tevreden mee!

 • Aanbevelen? Ja
10

Alles volgens verwachting, soepel gelopen.

Duidelijke informatie, fijne mensen om mee te werken. Alles gegaan zoals ik gehoopt had.

 • Aanbevelen? Ja
10

Prettige contacten en snelle reacties

Bijzonder vriendelijke en behulpzame installateurs, snel en net werk

 • Aanbevelen? Ja
9

Prima dienstverlening

Afspraken worden nagekomen. Ook fijn dat er best wat energie werd gestoken in de bekabeling netjes binnendoor weggewerkt te krijgen.

 • Aanbevelen? Ja
10

Van begin tot eind top!

Uit vele aanbieders gekozen voor de Zonnefabriek. Uitstekende voorlichting, uitstekende panelen met zoals nu al blijkt, bijna 4x zo hoge opbrengst als die van vrienden met zelfs meer panelen. Zij hebben wel meer schaduw en ongunstiger dak/ligging.

 • Aanbevelen? Ja
10

Snel, duidelijk en professioneel.

Snelle reactie op de aanvraag, duidelijk offerte traject met omschrijving van het systeem, professionele montage.

 • Aanbevelen? Ja
3

Rommelige voorbereiding en uitvoering

In mijn geval gaat het om 9 panelen op een plat garagedak. Een medewerker is eerst komen kijken, dat ging goed. Hij oordeelde dat de omvormer op zolder kon en dan de kabel via de koof naar beneden naar de meterkast. Bij de montage bleek dit niet te passen en moest er een totaal andere oplossing gevonden worden (dakdoorvoer door garagedak). Kijk, als iemand van tevoren alles bekijkt, ga ik ervanuit dat het advies ook daadwerkelijk uitgevoerd kan worden. Na het inplannen van de montage 1e afspraak werd ik teruggebeld. Deze moest verschoven worden omdat het Amsterdamse team niet met zoveel ballast tegels wilde werken (!?). Het Haagse team waarschijnlijk wel. Toen werd een 2e afspraak ingepland. Deze is later weer een week naar voren geschoven omdat het Haagse team eerder kon en blijkbaar wel tegels wil tillen. DIt komt allemaal vreemd over op mij. Daarnaast staat er een post van 120 euro 'verticaal transport' op de offerte en rekening. Ik dacht, dat is voor een liftje. Niets is minder waar, er is alleen een ladder gebruikt (ook logisch voor een garagedak). Ik wilde ook zwarte zijpanelen zodat de zijkanten dicht waren. Dit was allemaal lastig. UIteindelijk met een voorstel gekomen. Echter, die konden niet zwart, maar aluminum kleurig. Deze ga ik nog laten spuiten. De panelen konden onder een hoek van ongeveer 15 graden worden gelegd en zouden maar 30 cm boven dak uitsteken. De hoek is veel groter en niet verstelbaar, deze toezegging klopt dus niet. Steekt ook veel meer boven het dak uit, wat ik liever niet wilde. De monteurs die kwamen plaatsen, konden weer geen dakdoorvoer maken, ze hadden de spullen daarvoor niet bij zich.....daardoor kon niets aangelsoten worden. Hier was weer een 2e montagedag voor nodig. Deze was dag was wel snel ingepland gelukkig. Deze monteur maakte de dakdoorvoer, maar had veel telefonische hulp nodig om de Sunnyboy met de WIfi werkend te krijgen, maar uiteindelijk gelukt. De zonnefabriek app werkt ook nog niet ben ik nog mee bezig.

 • Aanbevelen? Nee

Reactie van het bedrijf

Beste heer Gijtenbeek, Bedankt voor uw review, maar wat vervelend om te horen dat u ons door de genoemde punten niet zou aanbevelen bij anderen. Klanttevredenheid staat bij Zonnefabriek hoog in het vaandel. Ik zou graag inhoudelijk willen reageren op een aantal van de door u genoemde punten. Ik kan alleen maar zeggen dat het zeer vervelend is dat de beoogde kabelroute niet gerealiseerd kon worden, onze excuses hiervoor maar de koof bleek niet geschikt. Gelukkig werken we met meedenkende installateurs, waardoor er alsnog samen met u een passende kabelroute is bedacht. Voor de bedachte kabelroute was een dakdoorvoer vereist. Het maken van een dakdoorvoer is echter een aparte discipline, die niet elke installateur zomaar kan uitvoeren. Omdat het geen alledaagse handeling is, hebben onze installateurs deze spullen niet standaard in de bus. Voor het maken van de dakdoorvoer is er meerwerk ontstaan, wat wij niet hebben gefactureerd. Wat betreft de post verticaal transport, dit is een post die wij altijd hanteren voor platte daken. Ongeacht of er een ladderlift nodig is of dat er ‘gewoon’ getild gaat worden. U betaalt dit bedrag dus ofwel voor de huur van de lift, ofwel voor de gemaakte arbeid. Dit moet dus altijd betaald worden. Dat er een team was dat “niet wilde tillen” is erg ongelukkig verteld door mijn collega. Het was namelijk geen kwestie van niet willen, maar van niet kunnen door een schouderblessure van een van de installateurs in dat team. Maar dit is informatie dat nooit naar u gecommuniceerd had hoeven worden, daar is mijn collega te eerlijk in geweest. Gelukkig kon de installatie uiteindelijk toch een week eerder gepland worden en kon hetzelfde team de dakdoorvoer ook snel hierop realiseren. Het montagemateriaal waar wij mee werken biedt helaas geen zwarte zijplaten, hier hebben wij als installateur geen invloed op. Verstandig dat u de zijplaten alsnog zwart gaat spuiten, zodat de installatie wat dat betreft ethisch naar uw wens is. Ondanks de pech wat betreft de kabelroute, zijn wij erg fier op onze meedenkende en oplossingsgerichte installateurs de samen met u snel tot een passende oplossing kwamen. Mochten er problemen zijn met de app, dan kun u ons bereiken via service@zonnefabriek.nl. WIj helpen u graag. Laten we hopen op mooi zonnig weer en een hoge opbrengst van uw nieuwe systeem! Met vriendelijke groet, Het team van Zonnefabriek

10

supergoed en snel geregeld

de informatie tijdens het offertetraject was heel duidelijk en er werd goed meegedacht met onze wensen. De uitvoering verliep soepel en goed. De monteurs waren een verademing in vergelijking met andere bedrijven. Het was gewoon gezellig! snel en vakkundige werkers.

 • Aanbevelen? Ja
9

klantvriendelijk en deskundig

Ruim een week geleden zijn bij ons zonnepanelen geïnstalleerd door de Zonnefabriek. Zowel het voortraject, advies en offerte, als de installatie zelf ging op een professionele en prettige wijze. Vooraf werd goed gekeken, in huis zelf, wat mogelijk was ook wat betreft de installatie binnen. Bij het installeren waren de monteurs zeer flexibel toen bleek dat het trekken van leidingen toch niet zo eenvoudig was als eerst gedacht en werd er alsnog een goede oplossing gevonden. En in ons geval werd er achteraf ook nog eens netjes gestofzuigd. Dank daarvoor.

 • Aanbevelen? Ja
10

Top service

We hebben een fijne ervaring bij de Zonnefabriek. De verwachting werd goed gemanaged. De plaatsing verliep soepel en de communicatie was fijn. Ze zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen!

 • Aanbevelen? Ja
10

Heldere communicatie over alle stappen in het proces en ze doen wat ze zeggen

Ik ben van a tot z zeer tevreden. Van sales tot planning, van werkvoorbereiding tot de uitvoering. Steeds werd er helder en tijdig aangegeven wat we konden verwachten. Ook werd er door iedereen meegedacht met onze specifieke situatie en wensen. Hele aardige mensen die doen wat ze beloven. Plus hoge kwaliteit producten.

 • Aanbevelen? Ja
10

Degelijke materialen, goede communicatie en vriendelijke, meedenkende uitvoerders

Absoluut een aanrader

 • Aanbevelen? Ja
8

Heel blij met (naar verwachting) hoge kwaliteit panelen, geïnstalleerd door vakmensen

Deskundige voorlichting, soepel en goed sales- en installatietraject. Daarna gelijk mooie dagen met veel zon. Een ding kan nog beter, nl dat installateur/elektricien zelf ff de stofzuiger achter zich aantrekt voordat ie vertrekt. Dat zou t net wat mooier afmaken. En nu hoop ik dat mijn aanschaf kwalitatief (dus qua opbrengst en duurzaam gebruik) net zo goed is als beloofd, want Zonnefabriek is niet de goedkoopste partij

 • Aanbevelen? Ja
10

Wederom een prima ervaring met de Zonnefabriek!

Na mijn prima ervaring de vorige keer met de Zonnefabriek liet ik ze ook deze keer mee offreren voor de uitbreiding van de reeds aanwezige installatie, ik ging deze keer echter voor goedkoper want want het was tenslotte maar een aanvulling. Nadat ik Jesper melde dat mij keus deze keer niet op de zonnefabriek was gevallen heeft hij mij eens uitgebreid gewezen op de verschillen in kwaliteit en garantie, nou U begrijpt het zeker wel, we hebben weer voor de Zonnefabriek gekozen en zijn daar tot nu toe weer zeer tevreden over. Maar zonder Jesper had ik waarschijnlijk elders voor iets minder geld een veel mindere installatie aangeschaft, wederom bedankt voor je vasthoudendheid en kennis van zaken Jesper. En morgen krijgt mijn dochter ook een installatie van de Zonnefabriek, natuurlijk ook geregeld door Jesper.

 • Aanbevelen? Ja
7

Keurig en goed geïnstalleerd, website mankeert wel wat

Installatie ziet er goed uit en is keurig afgewerkt, zowel binnen als buiten. De website/app werkt niet goed.

 • Aanbevelen? Ja
1

Heel simpel: ze bellen gewoon niet terug. Wat een service....;-((

Mijn installatie is langere tijd ontkoppeld, blijkt. Mailen en bellen (inspreken voicemail) helpt niet, je krijgt geen response.

 • Aanbevelen? Nee

Reactie van het bedrijf

Beste Ronald, Wat vervelend dat er nog geen contact met u is opgenomen. Excuus hiervoor! Wij hebben helaas meerdere Ronalds uit Leiden in ons systeem staan waardoor ik niet direct met u kan meekijken. Zou u een kort mailtje met uw contactgegevens willen sturen naar service@zonnefabriek.nl? Ik kijk dan meteen met u mee! Groet, Katouscha

10

Klantvriendelijke bejegening en uitstekende service!

idem.

 • Aanbevelen? Ja
10

Duidelijk, snel, fijne service

Ondanks de tegenslagen door lang wachten op andere instellingen. Ging de communicatie en de afspraken supersnel. Vriendelijk personeel.

 • Aanbevelen? Ja

Klantenvertellen Reviews

• Iedereen mag een review plaatsen zolang er wordt voldaan aan de gebruikersvoorwaarden en het privacybeleid
• We voeren geautomatiseerde en handmatige controles uit om valse reviews zoveel mogelijk tegen te gaan
• Reviews met een score lager dan een 6 worden 7 dagen na plaatsing gepubliceerd