Pas op voor TUI Cars
Begin september hebben we besloten om naar Zuid Italië te vliegen. Met een kleintje van 15 maanden is een auto dan wel een vereiste. Om geen problemen bij aankomst te krijgen bij een gerenommeerde organisatie te boeken. Helaas komen we van een koude kermis thuis. Ons verhaal…
Aankomst in Napels 13 september bij europcar (partner tui). Prima geholpen, uiteraard probeert de dame nog wat extra’s te verkopen (standaard bij elke maatschappij leert onze ervaringen. Vooraf is er al betaald/reservering gemaakt met/op de creditcard. De dame probeerde nog een upgrade te verkopen (ging allemaal niet passen in een 3drs). We gaven aan toch echt een 5 deurs te hebben geboekt (stond op de reservering). Na het invullen van alle papieren moesten we toch met de creditcard iets afhandelen. Heel stom: geen idee meer waarvoor. Helaas 3x de verkeerde pincode ingetoetst waardoor het niet meer mogelijk was te betalen/reserveren. Nu kun je denken, dom van je en ik moet toegeven, dat was ook niet slim. Vanaf dat moment verwacht je toch wat hulp van TUI/Europcar maar nee….je wordt aan je lot overgelaten. Tui 2x gebeld (1ste keer afgewimpeld dat ze niks kunnen doen) waarbij ze aangeven dat ze niks voor ons kunnen betekenen. Aangezien we al bij europcar stonden moesten we het met europcar regelen. Nou, die dame had er al helemaal geen zin meer in en wimpelde ons af. Ja, een nieuwe boeking was mogelijk voor 1350 euro (tov 603 eerder betaalde euro’s), schandalig! Zelfs de naam wijzigen op de boeking zodat we met een andere creditcard het eea konden regelen was niet mogelijk, zelfs niet met enige bijbetaling (wat eerder wel kon). Je snapt dat we het begin van onze reis met een ongeduldige peuter iets anders hadden voorgesteld.
Wat hebben we hier van geleerd? Pincode eerst controleren voor vertrek en alleen nog maar rechtstreeks boeken bij een verhuurmaatschappij (excl. europcar).
Extra notitie; 2de week bij Sixt een auto geboekt en wat denk je: geen pincode nodig! Volgende keer weer Sixt!!